[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

elektrycznie składany dach w cabrio

Wszystko co dotyczy alarmów, centralnych zamków, oświetlenia itp.

elektrycznie składany dach w cabrio

Post numer:#1  Postprzez zielonyziomek » 9 sty 2008, o 11:15

Witam,
chcial bym sie zorientowac czy ktos tutaj z posiadaczy e30 w wersji cabrio probowal przerabiac recznie skladany dach na elektryczny?
napisalem do aso zeby sie dowiedziec co i jak, odpowiedz byla niestety nie zadawalajaca bo dostalem informacje ze nie ma mozliwosci adaptacji mechanizmu hydraulicznego do e30 w ktorej w oryginale byl recznie skladany dach...
w e30 dach skladany automatycznie byl hydrauliczny?
wydawalo mi sie ze mechaniczny, ze mial silniczki i jakies linki ktore go skladaly, ale pewny nie jestem dlatego pytam :)
Dzieki wielkie za jaka kolwiek informacje.
zielonyziomek

Post numer:#2  Postprzez Lord Lukasz » 9 sty 2008, o 11:43

Znajomy z innego forum miał elektryczny dach i mówił że nie ma szns założyć go do wersji gdzie był ręczny bo czeba wiercić otwory i pozatym jest sporo roboty z taką przeróbką i ogólnie el. dach jest średnio dopracowany i z reguły i tak czeba mu ręką pomagać sie rozłożyć i zanim sie on rozłoży lub złoży to 3 razy otworzysz i złożysz zwykły ręczny dach
Lord Lukasz
Stażysta

Moje BMW: 330i
Nadwozie: Coupe
Silnik: M54B30
Instalacja LPG: NIE
Silnik: MxxBxx

Post numer:#3  Postprzez zielonyziomek » 23 wrz 2008, o 00:50

Nie zakładam nowego tematu bo w sumie jest o tym samym,
grzebiąc u siebie w samochodzie znalazłem parę rzeczy które nie mogę dojść w jakim celu zostały zamontowane jeżeli nie miałem elektrycznego dachu chciałem sie dowiedzieć czy to

Obrazek

plus sporo stalowych linek które idą do bagażnika i z niego wychodzą było montowane również w wersjach bez elektryczngo dachu?

pozdrawiam.
zielonyziomek

Post numer:#4  Postprzez Stammek » 23 wrz 2008, o 00:55

tak tez to mam a mam reczny dach a linki ktore idą do bagaznika są po to zebyś nie porysał lakieru jak masz otwarty bagaznik i otwierasz pokrywe od dachu wtedy te linki powodują to ze bagaznik sie przymyka :D
Obrazek
Stammek
Doktor

Moje BMW: 325iC
Nadwozie: Cabrio
Silnik: m20b25
Kolejne BMW: vwt4
Nadwozie: Touring

Post numer:#5  Postprzez zielonyziomek » 23 wrz 2008, o 01:00

heh.. to ja mam te linki pozrywane, ale dzięki wielkie za szybko odpowiedz :)
zielonyziomek

Powrót do Elektryka & Oświetlenie