[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Impulsator gdzie?

Wszystko co dotyczy alarmów, centralnych zamków, oświetlenia itp.

Impulsator gdzie?

Post numer:#1  Postprzez mati4444pl » 18 paź 2011, o 13:04

Witam jak w temacie potrzebuję się dowiedzieć gdzie mam wpiąć wtyczkę od impulsatora z kabli WN .Pod złączem diagnostyczym mam tylko dwie wtyczki obie zajęte do jednej idzie czujnik położenia wału a do drógiej czujik (wychodzi z bloku) spalania stukowego.Do tej pory nie był mi on potrzebny ale założyłem sekwencję i gazownik twierdzi znajomy że ten impulsator musi być podpięty bo jak go nie ma to wtryski leją równo a powinny pół sekwenyjnie.Efektem czego jest brak przyśpieszenia od trójki i powyżej 4 tysi autko zamuloen.Może mi ktos powiedzieć czy w ogóle takie coś występowało w moim autku,i jeżeli tak to gdzie mam to ustrojstwo podpiąć dodam że autko to E30 320i m20b20 z lipca 90r Coupe.Bardzo bym był wdzięczny za pomoc bo szukam szukam i nic ciekawego nie mogę znaleźć a zaczyna mnie taka jazda już irytować.Pozdrawiam
mati4444pl

Post numer:#2  Postprzez wojtaq » 18 paź 2011, o 13:06

właśnie powinien być wpięty w miejsce gdzie masz czujnik spalania stukowego chociaż ja się z takowym nie spotkałem więc nie pomoge do końca
Awaria Motors zaprasza
wojtaq
Moderator

Moje BMW: 740iA
Nadwozie: -------
Silnik: M60B40
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#3  Postprzez Kajfer » 18 paź 2011, o 15:33

dokładnie tak, ja mam pod złączem wpięty czujnik położenia wału i impulsator właśnie. ale jeździłem jakiś czas na kablach bez impulsatora i różnicy nie odczułem żadnej.
Kajfer
Uczeń

Moje BMW: 335
Nadwozie: Sedan
Silnik: M30B35
Nadwozie: Sedan
Silnik: M30B35

Post numer:#4  Postprzez mati4444pl » 18 paź 2011, o 15:59

Ale ja tam mam wpięty czujnik spalania stukowego i położenia wału.Bez czujnika da się jeździć ale podobno potrzebny jest do sekwencyjnego wtrysku gazu bo tak to ma złe czasy wtrysku.A nie mam więcej Kostek do wpięcia pod złączem diagnostycznym.
mati4444pl

Post numer:#5  Postprzez muranos » 18 paź 2011, o 16:49

w m20 nie ma czujnika spalania stukowego

zbadaj dokładnie gdzie te kabler idą.

jak odłaczysz czujnik halla to nie odpalisz silnika a na chodzącym ci zgaśnie - tak je rozróżnisz.
dobrego masz gazownika,przynajmiej wie jak działa półsekwencja w motroniku.
Jest dobrze, ale nie jest znowu tak tragicznie
muranos
Student

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#6  Postprzez mati4444pl » 19 paź 2011, o 08:01

muranos
Dzięki wyjaśniło się całe życie mechanicy tłukli mi do głowy że ten przewód to czujnik spalania stukowego a jak się wczoraj okazało (po dogłębnej analizie i twojej sugestii) ktoś kiedyś jak zmieniał kable WN impulsator przykręcił do bloku :mad2: Normalnie głupio mi :bag: Ale gazownika mogę polecić mieszka kolo myślenic dobry gość jest.Pozdrawiam i dzięki za pomoc
Temat do zamknięcia
mati4444pl

Powrót do Elektryka & Oświetlenie