[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Brak wycieraczek i spryskiwacza...

Wszystko co dotyczy alarmów, centralnych zamków, oświetlenia itp.

Brak wycieraczek i spryskiwacza...

Post numer:#1  Postprzez gawryjol » 21 paź 2011, o 21:57

Witam... moja etrzydziecha sprawila mi kolejnego psikusa, nie dzialaja ani wycieraczki ani spryskiwacz, wizyta u elektryka skonczyla sie tym ze powiedzial ze nie zna sie na BMW i zebym podmienil przelacznik (podmienilem i nic), sprawdzil przekaznik od wycieraczek ale gdzie jest takowy przekaznik? Najwiekszy problem w tym ze ni chu chu nie znam sie na elektryce :( co jeszcze moze byc nie tak?
gawryjol

Post numer:#2  Postprzez kojarez » 21 paź 2011, o 22:22

Jak się nie znasz to sprawdź na początek wszystkie bezpieczniki albo wyszukaj na forum który odpowiada za wycieraczki.Jak nie pomoże to może coś z manetką przy kierownicy.Dostac się do przewodów od niej i sprawdzic czy wszystko jest ok i na miejscu.Sprawdzic kostkę i przeczyścic.
kojarez

Post numer:#3  Postprzez gawryjol » 21 paź 2011, o 22:58

jak pisalem juz manetke podmienilem i tez nie dzialala, bezpiecznik sprawdzalem i jest ok
gawryjol

Post numer:#4  Postprzez atheo » 21 paź 2011, o 23:33

Przekaźnik też sprawdziłeś, wydaje mi się, że będzie do tego jakiś przekaźnik.
atheo

Post numer:#5  Postprzez gawryjol » 21 paź 2011, o 23:46

no wlasnie z przekaznikiem jest taki problem ze nie wiem gdzie go szukac... jutro pojde do garazu i poszukam w ''sam naprawiam'' :P

[ Dodano: 22-10-2011, 22:52 ]
wiec patrzac po tym co jest tu na forum jest przekaznik intensywnego zmywania czy cos takiego, k10 ma numer - czy to on streruje tez samymi wycieraczkami?

[ Dodano: 24-10-2011, 22:39 ]
przekaznik podmienilem i tez nie dzialaja wiec on tez odpada... Dalej sie bedzie elektryk martwil :P
gawryjol

Post numer:#6  Postprzez walec » 29 paź 2011, o 10:28

Cześć
U mnie spryskiwace działają, jednak trzeba bardzo mocno pociągnąć manetkę. Czego może być to wina?
walec

Post numer:#7  Postprzez wojtaq » 29 paź 2011, o 12:42

manetki
Awaria Motors zaprasza
wojtaq
Moderator

Moje BMW: 740iA
Nadwozie: -------
Silnik: M60B40
Instalacja LPG: NIE

Powrót do Elektryka & Oświetlenie