Zamek centralny mam. Wiązkę do bagażnika ze sterowaniem też. Zamek jest przystosowany do centralnego zamka tylko musi się obracać z kluczykiem w środku. Czy da się Bembenek jakoś przerobić czy nie bardzo.
Może ktoś wrzucić zdjęcie jak wygląda zamek przystosowany do centralnego zamka - ja niby mam zamek z uchem po wewnętrznej stronie, do podpięcia cięgna siłownika od centralnego (który miałem fabrycznie), mam tez w tym miejscu siłownik, ale jak podepne cięgno (oryginalnego cięgna nie mam, dorobiłem sobie własne) to zamek się nie otwiera, ani nie zamyka - tylko z kluczyka idzie.
Post numer:#9przez Dantte26 » 29 lut 2012, o 17:31
wątpię aby łącznik był tego powodem...jeśli dorobiony na wzór oryginału czyli zgadza się długością oczywiście...bardziej stawiałbym na uszkodzony siłownik...
MOJE WIERNE e30: viewtopic.php?t=20734 /// Dolnośląska Grupa Rabunkowa /// E30 idzie w żółte blachy
Może ktoś wrzucić zjdęcie cięgna łączącego siłownik z zamkiem, lub chociaż wskazać na realoem, jakich części potrzebuję, gyż nie mam nic pomiędzy siłownikiem, a zamkiem.
Post numer:#13przez Dantte26 » 1 mar 2012, o 13:03
tylko to cięgno...ten wygięty po łuku haczyk wchodzi w otwór w siłowniku natomiast ten wygięty koniec pod kątem 90st. wchodzi bezpośrednio w to gniazdo z tworzywa widoczne na fotce którą zapodał kuerone, i to wsio...
MOJE WIERNE e30: viewtopic.php?t=20734 /// Dolnośląska Grupa Rabunkowa /// E30 idzie w żółte blachy
Zastanawia mnie jeszcze sprawa samego siłownika - wg realoem siłownik do klapy bagażnika ma inny nr, niż siłowniki drzwi. Ja wstawiłem siłownik od drzwi w miejsce siłownika od klapy bagażnika - może jest za słaby?
Post numer:#15przez Dantte26 » 1 mar 2012, o 13:40
czy siłownik jest na pięć pinów...taki powinien być...będzie można wtedy sterować centralnym zamkiem z klapy...być może masz dwupinowy siłownik i napięcie w kości podpinającej nie jest we właściwym miejscu...