Post numer:#10
przez Pacher » 30 gru 2011, o 09:56
kup całą wiązkę od sześciocylindrówki, w łączu pod kierą będziesz miał piny do podłączenia wszystkiego, a nie tak jak masz teraz że są puste. W takich wiązkach centralny to standard, a najlepiej szukaj też z już wpiętą instalacją szyb, będzie mniej kłopotu. Wiązkę bierz całą, bo w bagolu jest moduł do checka. A teraz minusy, potrzebować też będziesz:
chłodnicę od M20 ze zbiornikiem na kielich i mocowania, oraz stópkę lewą(w zbiorniku jest czujnik poziomu płynu)
zbiornik spryskiwaczy z czujnikiem poziomu i silniczkiem (wtyczka jest inna)
trąbitka (inne wtyczki)
zbiornik paliwa 63l. z dwoma pływakami, oraz zegar na 63l.
wiązki drzwiowe rozbudowane o elektrykę szyb, centralny i może o podgrzewanie wkładu zamka kierowcy (niedługo będę taki miał jakby co(
blendę do checka i listwy słupków przednich (w wersji z blendą są inne)
potem może nabierzesz apetyt na przeniesienie aku do bagażnika to cały zestaw (mocowanie masy trzeba przyspawać).
możesz mieć też w wiązce fabryczny ABS to zmienić trzeba serwo, zamontować pompę (potrzebne będą mocowania), czujniki w koła i piasty i półośki z pierścieniami ABS
do centralnego bagażnika, potrzebować będziesz zamek z wkładką (do centralnego jest inny) no i dorobić zapadki pod swój kluczyk. Przy klapce wlewu paliwa na rancie musisz wiercić otwór do bolca blokującego klapkę pod centralnym
No i teraz cieszyć się możesz checkiem (bez czujnika poziomu oleju w silniku) i elektryką, oraz dostępem do gniazda pod które można wszystko podpiąć. Oczywiście z przeniesienia aku do bagola i z ABS można z rezygnować, ale wiem po sobie że apetyt rośnie w miare jedzenia, sam to przechodziłem he he. Wiem że to strasznie wygląda, ale da się zrobić Pzdr
Jeśli uważasz że pomogłem, kliknij "pomógł"