[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Świece żarowe jakie polecacie

Wszystko co dotyczy alarmów, centralnych zamków, oświetlenia itp.

Świece żarowe jakie polecacie

Post numer:#1  Postprzez bbdawiad » 13 lut 2012, o 14:39

Witam

Jestem teraz na kupnie świec żarowych do swojego td i chciałem się dowiedzieć jakie polecacie na allegro jest tego mnóstwo i ceny są bardzo zróżnicowane. Dzieki za jakiekolwiek opinie.

Pozdrawiam.
bbdawiad

Post numer:#2  Postprzez Pawian » 13 lut 2012, o 14:50

Ja kupilem jakies zwykłe na allegro dedykowane do 2.4td tylko dlatego ze były z poznania a potrzebowałem na szybko. 9zł sztuka Firma HART.Teraz widze że kosztują już ok 13zł/szt
przejechałem już 13tyś km w ponad rok i sprawują się dobrze. Każda grzeje poprawnie. co więcej chcieć :)

Chociaż przy okazji regenracji pompy zaczalem myśleć czy jednak nie zmienić, ale wtedy na Bosch'e oryginalne do tego silnika z 1 montażu wtedy koszt ok 28zł/szt.
Mój biały szuracz
viewtopic.php?f=67&t=19944
Pawian
Stażysta

Moje BMW: 324Td
Nadwozie: Touring
Silnik: M21D24
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#3  Postprzez bbdawiad » 13 lut 2012, o 15:10

Z tego co widze na alledrogo to za boshe trzeba dać ponad 30zł zastanawiam się najbardziej na NGK-ami, a tak przy okazji to sam wymieniałeś czy mechanik to robił bo moje raczej od początku nie były wymieniane a nie chce którejś ukręcić jedna też mi już nie trzyma ciśnienia i widać jak ucieka spod niej powietrze:/
bbdawiad

Post numer:#4  Postprzez galiniak_88 » 13 lut 2012, o 15:20

Ja osobiscie jesli zamierzasz jezdzic tym samochodem bym kupił beru ja kupilem w sklepie u siebie po znizkach po 35zl sztuka na necie moze taniej znajdziesz i zadnych problemów a na bosch tez uwazaj bo czasem moga byc w promocji jakies podróbki pozdrawiam
galiniak_88

Post numer:#5  Postprzez bbdawiad » 13 lut 2012, o 15:31

Beru tak faktycznie jednak cena dość wysoka poczekam jeszcze na opinie innych i coś wybiorę. Dzieki Wam za odp :cool2:
bbdawiad

Post numer:#6  Postprzez Pawian » 13 lut 2012, o 16:01

bbdawiad, sam robilem, od razu poczyscilem kabelki i zmienilem nakrętki które trzymają ten kabel na świecy. Polecam też kupić bezpiecznik który jest w sterowniku na podszybiu bo coś na szybko skręcilem i była zwara. zamiast grzać swiece poszedł bezpiecznik. To taka metalowa płytka długa na ok5cm przykręcona na 2 śrubki krzyżakowe. Na podszybiu masz prostokątny plastik. ciągniesz go w górę i zmieniasz.
Bosche za 28zl/szt proponowali mi w sklepie BMW w poznaniu ale mam tam rabaty więc może s a droższe.
Mój biały szuracz
Pawian
Stażysta

Post numer:#7  Postprzez bbdawiad » 13 lut 2012, o 16:10

ok no to nic jade i cos na pewno wybiorę:)Pawian, jeżeli chodzi o ten bezpiecznik to mam w swoich częściach zapasowych także nawet jak coś spale to mam na miejscu na podmiankę;) Dzięki za odpowiedzi Panowie :cool2:

Pozdrawiam
bbdawiad

Post numer:#8  Postprzez Pawian » 13 lut 2012, o 18:05

Spoko. wiesz zawsze możesz kliknąć pomógł :D
Mój biały szuracz
Pawian
Stażysta