[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Oswietlenie Tablicy rejestracyjnej :(

Wszystko co dotyczy alarmów, centralnych zamków, oświetlenia itp.

Oswietlenie Tablicy rejestracyjnej :(

Post numer:#1  Postprzez Dave » 1 sty 2013, o 18:11

Witam problem wyglada tak wziolem sie za montaz nowych lampek oswietlenia tablicy :D no i zamontowalem prawa strone wszystko bylo okej dodam ze montowalem to na wlaczonych swiatlach zeby ciagle widziec czy jest okej :D zakladalem lewa strone i jak podpinalem bylo okej ale jak wsadzilem lampke i zaczolem przykrecac to wywalalo mi bezpiecznik i mialem w miejscu o numerze 23 bezpiecznik 20 A a powinien byc 7.5 i za kazdym razem jak probowalem to mi upalalo bezpieczniki przeglodnalem wiazke itd i nic wsadzilem bezpiecznik 30 amper :D bo juz mi braklo mniejszych i jak wsadzalem swiatelka zgasly bezpiecznika nie spalilo i nie mam oswietlenia tablicy i teraz moje pytanie co moglo sie stac ? szedlem po kablach od oswietlenia i doszedlem do Lampenkontrollgerat nr części 1 375 909 jest opcja ze spalily sie tam jakies styki ? nie mam na podmiane drugiego zeby sprawdzic Pozdrawiam
Dave

Post numer:#2  Postprzez ŻMIJA » 1 sty 2013, o 18:23

Bardzo mądre posunięcie z włożeniem bezpiecnika 30A . Obstawiam, że umarł przekażnik. Najnormalniej w świecie ugotowałeś go ( czyli spaliłeś) :mad2:
ŻMIJA

Post numer:#3  Postprzez Dave » 1 sty 2013, o 18:28

wiem ze madre posuniecie ale nie wiedzialem ze tam ma byc 7.5 bo mialem wsadzony 20 wiec myslalem ze 30 bedzie okej jakbym wiedzial ze ma byc 7.5 to bym w zyciu 30 nie wsadzil :cry: :cry: czyli przekaznik ten co jest w bagazniku od lampek tak ?
Dave

Post numer:#4  Postprzez THCulture » 1 sty 2013, o 18:51

Internet i google nie gryza! ;)
http://www.bmw3er.pl/viewtopic.php?p=102750
THCulture

Post numer:#5  Postprzez Pietrek » 1 sty 2013, o 19:32

na chłopski rozum, skoro we wszystkich innych światłach są bezpieczniki 7,5A , to do dwóch żaróweczek rejestracji 30A nie jest potrzebne...
Pietrek
Moderator

Moje BMW: 325e
Nadwozie: Sedan
Silnik: m20b25
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#6  Postprzez Dave » 1 sty 2013, o 19:41

dzieki thculture mam juz taki opisik bezpiecznikow :D tylko szkoda ze odrazu do niego nie popatrzylem ... jutro biore lapka i sprawdzam jakie mam bezpieczniki i podmieniam jak cos.. skoluje sobie ten przekaznik i podmienie zobaczymy czy to to... tak pietrek zgadzam sie z toba nie pomyslalem co zrobic ale skad moglem wiedziec ze to jest tylko od tego
Dave

Post numer:#7  Postprzez kris » 1 sty 2013, o 21:36

Do lampki idą 2 kable - plusowy i masa. Może po prostu zwyczajnie plusowy robi zwarcie przy montażu? Miałem ten sam problem przy montażu drugiej lampki bagażnika.
kris

Post numer:#8  Postprzez Dave » 2 sty 2013, o 21:30

kupilem dzis ten przekaznik jutro go wsadze i zobaczymy co sie bd dzialo :)

[ Dodano: 09-01-2013, 22:26 ]
wszystko juz jest okej przekaznik zmieniony swiatelka swieca :P do zamkniecia temat
Dave

Powrót do Elektryka & Oświetlenie