[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Bliżej nie określone kabelki - klakson?

Wszystko co dotyczy alarmów, centralnych zamków, oświetlenia itp.

Bliżej nie określone kabelki - klakson?

Post numer:#1  Postprzez mates » 9 cze 2013, o 18:13

Witajcie!

Na dniach kupiłem sobie wymarzoną e30 ze starą etą :jum:
W konsoli środkowej był jakiś przełącznik, który po włączeniu nic nie robił. Wcześniejszy właściciel nie potrafił mi odpowiedzieć na pytanie do czego służy. Poszedłem za kabelkami i doszedłem to miejsca gdzie wychodzą do komory silnika. Wewnątrz wyglądają następująco (zdążyłem już go wyciągnąć na zewnątrz):
Obrazek

Dalej on idzie do puszki z bezpiecznikami, gdzie jeden z nich do bezpiecznika a pozostałe prawdopodobnie do przekaźnika.
Czy jesteście w stanie pomóc mi od czego są te trzy kabelki?
Jeśli potrzebujecie bardziej szczegółowych informacji to sprawdzę i napiszę więcej.

Pozdrawiam,
Mat

@edit

zielony jest wlutowany w płytkę tuż pod przekaźnikiem R6 (dodatkowy wentylator), lecz obok tego jest krótki kabel który jest wlutowany pod R6, a drugi jego koniec w R2(sygnał dźwiękowy) pod którego podchodzi żółty kabelek. Brązowy kabelek jest złączony szybkozłączką z innym kablem który idzie do wiązki głównej(?).

Obrazek

Podejrzewam, że był to jakiś przełącznik do 4 tonowego klaksonu który właściciel przy mnie wymontował.

Pytanie teraz mam następujące, czy mogę bezpiecznie (i jak?) te kabelki usunąć?
mates

Powrót do Elektryka & Oświetlenie