[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Za szybko mrygające kontrolki kierunkowskazów

Wszystko co dotyczy alarmów, centralnych zamków, oświetlenia itp.

Za szybko mrygające kontrolki kierunkowskazów

Post numer:#1  Postprzez kmaksiu » 12 maja 2014, o 17:53

Witam, mój problem jest następujący. Kontrolki od kierunkowskazów zaczęły bardzo szybko mrugać i niby taki nic nie znaczący szczegół, ale bardzo irytuje.
kmaksiu

Re: Za szybko mrygające kontrolki kierunkowskazów

Post numer:#2  Postprzez qbacki » 12 maja 2014, o 17:58

A zobacz czy wszystkie kierunki mrugają. Jak nie podmien zarowki będzie si.
qbacki

Post numer:#3  Postprzez kmaksiu » 12 maja 2014, o 18:31

Sytuacja wygląda następująco, przednie kierunki nie działają, lecz lampki są całe, bezpieczniki również. Gdzieś może się coś rozłączyło? Odebrałem dziś auto od mechanika po wymianie rozrządu. Mógł coś przypadkowo odłączyć?
kmaksiu

Post numer:#4  Postprzez qbacki » 12 maja 2014, o 20:39

Tam masz takie 2 wtyczki które czesto gdzieś nie stykają. Czasami jest tak ze nawet zarowka na oko jest dobra a i tak jest trefna. Wstępnie odkrec sobie ten pomarańczowy plastik na 2 srobki na krzyzak i poruszaj tam zarowka na wlaczonym kierunku lub awaryjkach. Jak nie pomoże ściągaj zderzak on jest na 2 srobach torxod spodu. Przy ściąganiu uwazaj żeby tych kabli od kierunków nie urwać wtedy poruszaj podociskaj te wtyczki. Jak nie pomoże to rozbierz to sobie i zobaczysz wtedy jak to tam dziala. Wszystko proste bez problemu sobie poradzisz.
qbacki

Post numer:#5  Postprzez kmaksiu » 13 maja 2014, o 11:53

Znalazłem wreszcie nieprawidłowość :). Uszczelki pod lampkami pękły i nie dociskają blaszek. Trzeba kupować całe kierunkowskazy? czy da rade jakoś wymienić tylko te uszczelki?
kmaksiu

Post numer:#6  Postprzez qbacki » 13 maja 2014, o 17:55

uszczelki pod lampkami... nie wiem o jakie chodzi;] wszystko mozesz sobie uzywki kupic czy ze szrotu czy na forum. Ostatnio ksx9 mial cala e30 na czesci wiec dawaj do niego i na pewno za marne grosze Ci to da:]
qbacki

Powrót do Elektryka & Oświetlenie