[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

elektryka, alarm, centralny

Wszystko co dotyczy alarmów, centralnych zamków, oświetlenia itp.

elektryka, alarm, centralny

Post numer:#1  Postprzez Wojt » 1 sty 2007, o 01:15

Witam jak ktoś będzie miał pytania na temat elektryki, alarmu bądź centralnego zamka to chętnie pomoge 8)
Wojt

Post numer:#2  Postprzez Wojtek-E30 » 2 sty 2007, o 23:04

Witam , gdzie znajduje się centralka od centralnego zamka ?
Wojtek-E30

Post numer:#3  Postprzez Bagor » 3 sty 2007, o 02:04

Za przednim głośnikiem od strony kierowcy. Trzeba odkręcić ten plastik i wyjąć głośnik.
Bagor

Post numer:#4  Postprzez fazer_deluxe » 12 sty 2007, o 11:15

Witam, wczoraj przez przypadek odkryłem, że przestały mi działać elektrczne lusterka. Czy ktoś ma może jakiś pomysł co może być tego przyczyną ?

Pozdrawiam.
fazer_deluxe

Post numer:#5  Postprzez nick00pl » 12 sty 2007, o 11:23

Witam, u mnie w 316 nie działa wspomaganie kierownicy, ponoć w tym modelu jest, wie ktoś czym może być to spowodowane ?? albo który silniczek odpowiada za wspomaganie (mile widziane zdjęcia)
nick00pl

Post numer:#6  Postprzez Strzelba » 12 sty 2007, o 11:36

nick00pl napisał(a):Witam, u mnie w 316 nie działa wspomaganie kierownicy, ponoć w tym modelu jest, wie ktoś czym może być to spowodowane ?? albo który silniczek odpowiada za wspomaganie (mile widziane zdjęcia)

nie dziala bo go pewnie nie ma
w e30 nie ma wspomagania elektrycznego jest hydrauliczne a nie ma go pewnie dlatego bo silnik R4 jest lekki i przez to da sie kolkiem krecic

ale jak bys chcial to mozesz zawsze sobie zalozyc

[ Dodano: 12-01-2007, 10:41 ]
fazer_deluxe napisał(a):Witam, wczoraj przez przypadek odkryłem, że przestały mi działać elektrczne lusterka.

mialem podobna sytuacje
1. na poczatek wyjmij jojstik z dzwi i zobacz czy dostaje prad jak tak to on jest ok
2. silniczek w lusterku mogl sie zaciac i nie chce sie obracac zdejmij szklo lusterka (uwazaj nie polam zaczepow) i pokrec zebatka silniczka moze sie ruszy
Nie zadawaj mi na PW pytań po co, dlaczego itp - nie odpowiem, a Ty dostaniesz bonusik. Forum jest do zadawania pytań!!!
NIE ODPISUJE NA PW DOTYCZĄCE DOSTĘPU DO GIEŁDY i SMSy chyba że chcesz bonusik

Czapki bejsbolówki z logo forum
Strzelba
Administrator

Moje BMW: 328iC
Nadwozie: Cabrio
Silnik: M52B28
Instalacja LPG: NIE
Kolejne BMW: 318iS
Nadwozie: Coupe
Silnik: M42B18

Post numer:#7  Postprzez fazer_deluxe » 14 sty 2007, o 01:20

Dzięki za podpowiedzi, ale na szczęście dzisiaj nastąpiło cudowne samonaprawienie.

Pozdrawiam.
fazer_deluxe

Zamek centralny

Post numer:#8  Postprzez piotrekxxl » 18 lut 2007, o 16:06

Witam,
czy warto kupic i założyc coś takiego:

Zestawik

Jeśli nie to co polecacie :?:

Pzdr
piotrekxxl

Post numer:#9  Postprzez Strzelba » 18 lut 2007, o 20:15

ja mam u siebie cos podobnego jadne co w tym jest do bani to ze za kazdym przekreceniem stacyjki strzela zamkami pozatym nie ma z nim problemu

ps
lepsza jest syrenka z podtrzymaniem napiecia
Nie zadawaj mi na PW pytań po co, dlaczego itp - nie odpowiem, a Ty dostaniesz bonusik. Forum jest do zadawania pytań!!!
NIE ODPISUJE NA PW DOTYCZĄCE DOSTĘPU DO GIEŁDY i SMSy chyba że chcesz bonusik

Czapki bejsbolówki z logo forum
Strzelba
Administrator

Moje BMW: 328iC
Nadwozie: Cabrio
Silnik: M52B28
Kolejne BMW: 318iS
Nadwozie: Coupe
Silnik: M42B18

Re: Zamek centralny

Post numer:#10  Postprzez pavlick » 22 lut 2007, o 15:21

piotrekxxl napisał(a):Witam,
czy warto kupic i założyc coś takiego:

Zestawik

Pzdr

Czy warto?
Powiem tak: zainstalowałem i działa.
Złodzieje włamali się i wyczyslcili mi furę w Cinema City Bemowo - weszli wbijając zamek w prawych drzwiach tak konkretnie, że zwarli rygiel, padł sterownik centralnego więc szukałem czegoś w jego miejsce. Trafił sie alarm. Zanim zaczęło działać jak trzeba spaliłem 2 wadliwe centralki (nie dawały rady otwierać zamków). Ostatnia działa pomimo mrozów, całość jest w samochodzie rok. Nie nadaje się jako zaawansowany system chroniący auto ale moze zwrócić na siebie uwage lub odstraszyć "opieraczy" ;) Wadą jest syrena bez własnego zasilania ale można dokupić, mały zasięg pilota (otwieranie/zamykanie, szukanie pojazdu OK :-) )
Ogólnie stosunek jakości do ceny jest jak najbardziej OK jedynie dokupiłem czujnik uderzeniowy. Montaż wykonany samemu - 1 dzień roboczy (walka z podłączeniem siłowników centralnych zamków co wbrew pozorom nie jest wcale proste bez oryginalnego sterownika) Oczywiście trzeba rozebrać pół deski ale warto zrobić to po swojemu np: zmieniając kolory kabli, prowadząc instalację jak trzeba. Przy odrobinie zdolności manualnych zajmie to góra 2 dni z piciem piwa.
pavlick

Post numer:#11  Postprzez Andrzejw » 23 lut 2007, o 23:37

hej jestem nowy na forum bo niedawno kupiłem e30 2,3 motor i moze ma ktos jakis schemat jakie bezpieczniki i do czego sa one i moze ktoś ma kśążke o naprawie i eksplatacji do wysłania na e-mail. Plis.Dzieki z góry.
Andrzejw

Post numer:#12  Postprzez plastik » 16 lip 2007, o 19:24

Witam kupołem do mojej bumki mikro-ster do centralnego zamka z pilotem i takim przekażnikiem zamka zentralnego Top-27 podobno jest on potrzebny bo mam sterowanie +sem. Nie znam się:) . I mam problem bo się pogubiłem jak to podłączyć. Schematy mam ale ni w ząb nie znam się na tym może mi ktoś pomuc tak normalnie wytłumaczyć jak się za to zabrać bo z tych schematów nie kumam :))? :oops: Pozdrawiam

[ Dodano: 16-07-2007, 19:25 ]
Witam kupiłem do mojej bumki mikro-ster do centralnego zamka z pilotem i takim przekaźnikiem zamka centralnego Top-27 podobno jest on potrzebny bo mam sterowanie +sem. Nie znam się:) . I mam problem bo się pogubiłem jak to podłączyć. Schematy mam ale ni w ząb nie znam się na tym może mi ktoś pomóc tak normalnie wytłumaczyć jak się za to zabrać :))?
plastik

Post numer:#13  Postprzez PaWeLeK_E30 » 16 lip 2007, o 23:27

Poczytaj tutaj : http://bmw-e30.pl/viewtopic.php?t=132

Wklej ten schemat to na niego popatrzymy :D
PaWeLeK_E30

Post numer:#14  Postprzez plastik » 17 lip 2007, o 07:24

Dzięki za pomoc.
plastik

Post numer:#15  Postprzez Kapselsss » 9 paź 2007, o 23:28

powiedzcie jak podpiąć c.zamek z pilkota mam moduł tylko nie wiem jakie kable wpiąć do jakich pomocy!!!!!

[ Dodano: 09-10-2007, 23:28 ]
wiem gdzie jest centralka i mam schemat ale nie chce niczego schrzanić ?!
Kapselsss

Następna strona

Powrót do Elektryka & Oświetlenie