[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Wiazka Automat M50 e30

Wszystko co dotyczy alarmów, centralnych zamków, oświetlenia itp.

Wiazka Automat M50 e30

Post numer:#1  Postprzez 19milosz38 » 28 sty 2015, o 16:43

Witam

Posiadam e30 z silnikiem m50 manual z wiązką od automatu wszystko działa i jest ok.
Tylko chciałbym trochę uszczuplić tą wiązkę kabli i pytanie brzmi, czy mogę wyciąć wtyki do automatu? czy po wycięciu tych wszystkich kabli wszystko będzie działać tak jak powinno?

Pozdrawiam :)
19milosz38

Re: Wiazka Automat M50 e30

Post numer:#2  Postprzez nibiru » 29 sty 2015, o 04:00

Przed wsadzeniem M52 z automatem usunąłem cały "makaron" automatu i wszystko działa normalnie. Pamiętam, że trzeba było złączyć kabel czy kable z wiązki, aby komputer "nie myślał", że jest ciągle D (nie pamiętam dokładnie), ale skoro jeździsz na pewno masz to ogarnięte.
Brak polskich znakow zawdzieczam azjatyckiemu tabletowi.
nibiru
Uczeń

Moje BMW: 318
Nadwozie: Coupe
Silnik: M52B28
Instalacja LPG: NIE

Re: Wiazka Automat M50 e30

Post numer:#3  Postprzez 19milosz38 » 30 sty 2015, o 05:55

Aha, ja żadnych kabli nie łączyłem po prostu podpiąłem normalnie samą wiązkę do kompa i silnika i działa. Kable od kompa automatu i do skrzyni wiszą luzem i tylko zawadzają, a ze mam chwile czasu to pomyślałem się za to wziąć i usunąć te niepotrzebne.
Nie chce zepsuć wiązki, a sam nie wiem czy mogę po prostu o tak sobie te kable usunąć? czy trzeba tam później jakieś kable spinać lutować dodatkowo po usunieciu ?
19milosz38

Powrót do Elektryka & Oświetlenie