[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Centralny - klapka wlewu

Wszystko co dotyczy alarmów, centralnych zamków, oświetlenia itp.

Centralny - klapka wlewu

Post numer:#1  Postprzez JakubT » 9 lut 2015, o 14:52

Hej. Prośba do Was. Moglby mi ktos podrzucić foto jak wyglada centralny we wlewie?

Chodzi mo od zewnątrz w środku wlewu. Nie do końca łapie jak to działa i czy jest tam jakaś dziurka czy mocowanie na drucik ktory wchodzi w klapkę paliwa. Wiem jak to wyglada od środka, ale nie od zewnątrz. Kupiłem OEM siłownik z uchwytem i czekam na wysyłkę, ale nie mam pomysłu jak to ma iść.

Dziękuje :)
JakubT

Re: Centralny - klapka wlewu

Post numer:#2  Postprzez pawels5 » 9 lut 2015, o 17:29

JakubT napisał(a):Chodzi mo od zewnątrz w środku wlewu. ..... Wiem jak to wyglada od środka, ale nie od zewnątrz.

Dziwnie to napisałeś. Odegnij boczek i poświeć latarką. Siłownik jest chyba na dwóch śrubkach przykręcony + wtyczka i tyle.
pawels5
Inżynier

Moje BMW: 318
Nadwozie: Touring
Silnik: M40B18
Instalacja LPG: TAK

Post numer:#3  Postprzez JakubT » 9 lut 2015, o 18:42

Gdybym miał auto z centralnym zamkiem to bym nie pytał... :)

Chodzi mi o to jak wygląda od zewnętrznej strony pod klapką układ od centralnego.

Tutaj to wygląda jakoś tak, ale z e30 nie mogę znaleźć i nie mam pomysłu gdzie to przyłoi zrobić ewentualne dziury jak mi przyjdzie paczka :)

Obrazek
JakubT

Post numer:#4  Postprzez pawels5 » 9 lut 2015, o 22:25

W E30 jest podobnie, ten cyngwajst powinien mieć otwór w który wchodzi od tyłu pręcik zamka. Może tam jest zaślepka? a w klapce masz takie ucho na brzegu. Przy wyjściu z budy jest jeszcze gumowa harmonijka na końcówkę pręta, przykręcana na 2 śrubki.
https://encrypted-tbn3.gstatic.com/imag ... 0X1wOSpu1y
pawels5
Inżynier

Moje BMW: 318
Nadwozie: Touring
Silnik: M40B18
Instalacja LPG: TAK

Post numer:#5  Postprzez JakubT » 9 lut 2015, o 23:02

O to mi chodziło. Juz wiem co i jak :)

Przed malowaniem muszę to ogarnąć i zakonserwować - dziurki :p
JakubT

Post numer:#6  Postprzez Pacher » 10 lut 2015, o 09:49

Zaznacz sobie flamastrem na klapce gdzie przychodzi otworek w który ma się wbijać pręt blokujący. Zamknij klapkę i odrysuj sobie na rancie otworu klapkowego na karoserii. Następnie wykorzystaj plastik który powinieneś dostać razem z siłownikiem i przypada właśnie od zewnątrz na rant jako szablon, on dochodzi aż do samej krawędzi otworu wlewu. Trasujesz otwór na bolec i na 2 wkręty i po sprawie..
Pzdr
Pacher
Student

Moje BMW: 325i
Nadwozie: Cabrio
Silnik: M20B25
Instalacja LPG: NIE
Kolejne BMW: 325i
Nadwozie: Coupe
Silnik: M20B25
Instalacja LPG: NIE

Powrót do Elektryka & Oświetlenie