[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

problem z rozrusznikiem swap m30b35

Wszystko co dotyczy alarmów, centralnych zamków, oświetlenia itp.

problem z rozrusznikiem swap m30b35

Post numer:#1  Postprzez e30pioter » 31 mar 2015, o 22:38

Otoz pojawił sie problem z rozrusznikiem m30b35 rozrusznik miał zmieniony bendix od starej fiesty pod zamach m20 podlaczyłem kable do rozrusznika i wyrzuca bendix ale nie kreci zdemontowałem rozrusznik sprawdziłem czy kreci na krotko i jest sprawny myslałem ze nie ma masy bo był malowany blok silnika i rozrusznik dlatego oczysciłem powierzchnie styku bloku z rozrusznikiem ale nadal jest to samo :/ czy to wina rozrusznika czy co to moze być ?
e30pioter

Re: problem z rozrusznikiem swap m30b35

Post numer:#2  Postprzez radzek » 1 kwi 2015, o 21:30

Otoz pojawił sie problem z rozrusznikiem m30b35 rozrusznik miał zmieniony bendix od starej fiesty pod zamach m20 podlaczyłem kable do rozrusznika i wyrzuca bendix ale nie kreci zdemontowałem rozrusznik sprawdziłem czy kreci na krotko i jest sprawny myslałem ze nie ma masy bo był malowany blok silnika i rozrusznik dlatego oczysciłem powierzchnie styku bloku z rozrusznikiem ale nadal jest to samo :/ czy to wina rozrusznika czy co to moze być ?
e30pioter

Rozrusznik po zmianie bendiksa w ogóle działał prawidłowo ? W sensie czy odpalał bez zgrzytów ? Słychać charakterystyczne pyknięcie czy rozrusznik kręci ,ale nie kręci silnikiem ?
radzek

Post numer:#3  Postprzez szczodros » 1 kwi 2015, o 22:31

bendix nie masz na odwrót? :D albo zasilanie? bo jakby rozumiem na luzie widać jak kręci a przy silniku od razu rozsprzęga (jakby przez to że bendix jest hamowany przez silnik) ?

-- 1 kwi 2015, o 21:35 --

dobra. przemyslałem. nie za szybko Ci elektromagnes bendix rozlacza? moze cos sie spieprzylo przy swapie
szczodros

Post numer:#4  Postprzez e30pioter » 4 kwi 2015, o 09:07

a wiec tak rozrusznik kreci silnikiem tylko ze słychac te zeby od bendixa troche wiem ze ten bendix jest na 10 zebow niz jak w ori powinien byc na 9 ale przed zalozeniem przymiezałem go i nigdzie sie nie blokowal nie wiem byc moze jest tak ze rozrusznik za daleko wyrzuca albo przez to ze akumulator jest słaby i tak słychac nie wiem
:/
e30pioter

Powrót do Elektryka & Oświetlenie