Witam,ponieważ nieuchronnie zbliża się zima mam pytanie odnośnie odłączenia akumulatora na kilka miesięcy Bunia ma swoją dziuplę w blaszaku i wiadome temp. wew. = temp. zew.,więc żeby bateria nie poszła się ..ać będę chciał ją wyjąć Teraz sedno sprawy,czy jakieś ustawienia zapisane w kompie nie zostaną utracone?,chodzi Mi o sterowanie silnika itp?,ogólnie elektronika może być bez zasilania kilka miesięcy? (silnik m40)
Post numer:#2przez Strzelba » 22 wrz 2015, o 08:02
tak może
Nie zadawaj mi na PW pytań po co, dlaczego itp - nie odpowiem, a Ty dostaniesz bonusik. Forum jest do zadawania pytań!!! NIE ODPISUJE NA PW DOTYCZĄCE DOSTĘPU DO GIEŁDY i SMSy chyba że chcesz bonusik Czapki bejsbolówki z logo forum
Ja co roku wyciągam aku, zabieram do domu, w połowie zimy jak mi się przypomni podładuję małym prądem. Na wiosnę podpinam klemy, odpalam i zawsze wszystko gra
Jeśli chcę zostawić aku w aucie, odkręcam tylko klemę minus
jest tylko pytanie, jak wielomiesięczne pozbawienie prądu wpływa na akumulatorki w zegarach. Bo smiem twierdzić ze dostają wtedy troche w du** jak są pozbawione akumulatora głównego. Wyżej pisałem troche inaczej zapominając że w budziku właśnie powinno być jakieś podtrzymanie.