[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

brak oświetlenia wewnątrz

Wszystko co dotyczy alarmów, centralnych zamków, oświetlenia itp.

brak oświetlenia wewnątrz

Post numer:#1  Postprzez rafał22 » 20 lip 2008, o 13:42

witam niemam światła w środku kabiny samochód kombi jest tylko w schowku niema w bagażniku w słupkach i w panelu przy lusterku wstecznym nie wiem co jest za pomoc zgóry dzięki.
rafał22

Post numer:#2  Postprzez matisik » 20 lip 2008, o 15:04

-przeczyść te wciski w drzwiach odpowiedzialne za włączanie świateł jak sie otwiera drzwi, tak samo w bagażniku
-zobacz czy żarówki są dobre i przeczyść styki przy nich, lubią śniedzieć i światełko sie nie pali
matisik

Post numer:#3  Postprzez rafał22 » 20 lip 2008, o 15:22

żarówki są dobra styki też czyściłem ale nawet po zamknięciu drzwi i przełączeniu świateł też nie działa to chyba te wciski nic nie mają do tego
rafał22

Post numer:#4  Postprzez ardim » 20 lip 2008, o 15:30

No wlasnie mają, jak styk we wcisku przy drzwiach jest zblokowany albo coś na pozycji drzwi zamkniętych to normalne że świeciło nie bedzie.
ardim

Post numer:#5  Postprzez matisik » 20 lip 2008, o 15:51

wyczyść styki, uważaj żeby nie wpadły kable do środka, jest wtedy wiecej roboty. sprawdz tez bezpieczniki
matisik

Post numer:#6  Postprzez rafał22 » 20 lip 2008, o 17:25

no właśnie byłem sprawdzałem czujniki przy drzwiach dodam że gdy otwieram dzrwi to włocznik szyber dachu się podświetla a gdy zamykam gaśnie czujnik jest w porządku bezpieczniki równierz sprawdzałem kolejny raz. No i co a tym będzie :cry:
rafał22

Powrót do Elektryka & Oświetlenie