[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Nie działa licznik.

Wszystko co dotyczy alarmów, centralnych zamków, oświetlenia itp.

Nie działa licznik.

Post numer:#1  Postprzez Arcadiomorales » 29 wrz 2016, o 07:36

Witam. Przeszperałem forum ale nie znalazłem odpowiedzi na mój problem. Mianowicie moje auto stało z 4 miesiące i nie dawno je ospaliłem i wszystkie zegary chodziły jak trzeba po czym zasiłem i odpaliłem znowu za chwilę i przestały chodzić. Dodam że wyciągłem licznik wcześniej ale po włożeniu chodził. w innych tematach ludzie pisali że nie chodzą im same obroty, nie liczy kilometrów bądź nie chodzi sam prędkościomierz. A mi nie chodzi ani predkosciomierz ani obrotomierz ani wskaźnik paliwa ani ekonomizer. Chodzi tylko wskaźnik temperatury i licznik kilometrów. Sprawdzałem bezpiecznik nr 10 i jest cały. Nie mam pomysłu co moze być. Nie wierzę że tak nagle zepsuł by mi się cały licznik. Macie jakieś pomysły?
Arcadiomorales

Re: Nie działa licznik.

Post numer:#2  Postprzez dzikuPL » 29 wrz 2016, o 11:19

A próbowałeś go jeszcze raz odpiąć i podłączyć na nowo? Wtyki były gites? Czy zaśniedziałe?
dzikuPL

Post numer:#3  Postprzez Arcadiomorales » 30 wrz 2016, o 09:17

No jasne że próbowałem. Podpinałem kilka razy, wszystkie wtyczki okej, piny całe. Nie mam pojęcia co jest grane. Żebym miał jakiegoś koleżke z E30 to bym podmienił i był pewny czy wina licznika czy nie. A tak można gdybać.
Arcadiomorales

Post numer:#4  Postprzez Arcadiomorales » 30 wrz 2016, o 10:26

Oczywiście ze podpinałem go kilkukrotnie i nic. Wtyki wszystko cacy, piny też. Nie mam pojecia co jest. Gdybym miał jakiegoś uprzejmego koleżke z E30 to można by było zamienić liczniki i było by jasne czy wina licznika czy nie. A tak nie mam pojęcia
Arcadiomorales

Post numer:#5  Postprzez dzikuPL » 30 wrz 2016, o 13:45

Arcadiomorales napisał(a):Oczywiście ze podpinałem go kilkukrotnie i nic. Wtyki wszystko cacy, piny też. Nie mam pojecia co jest. Gdybym miał jakiegoś uprzejmego koleżke z E30 to można by było zamienić liczniki i było by jasne czy wina licznika czy nie. A tak nie mam pojęcia

No tak by było najprościej, podmienić zegary i sprawdzić czy to licznik felerny czy coś głębiej jednak. Aczkolwiek jak sam pisałeś chwile wcześniej wszystko banglało...
Kontrolki olej inspekcja etc sie świecą? Podświetlenie banlga?

Dziwne, że temp. się rusza i licznik kilometrów a reszta marta. Leżał gdzieś poza autem licznik się walał? Może ścieżki się uszkodziły na płytce albo ki ciort?
dzikuPL

Post numer:#6  Postprzez Arcadiomorales » 1 paź 2016, o 09:10

[flash=][/flash]Tak, kontrolki wszystkie się zapalają, podświetlenie też działa. Leżał poza autem ale nigdzie się nie walał ani w wilgoci nie był.
Może jest ktoś uprzejmy z forum z pomorskiego? :P

-dodano-

Dzisiaj trochę poszperałem, odłaczyłem pływak i podłączyłem i pokazuje paliwo już. Przejechałem się i prędkościomierz też działa. Jakaś magia :D Został obrotomierz i ekonomizer ale to gdzieś na forum juz było chyba.
Arcadiomorales

Post numer:#7  Postprzez dzikuPL » 3 paź 2016, o 07:06

To weź "popukaj" po nim :P Może zadziała skubaniec akurat :cool2:
dzikuPL

Post numer:#8  Postprzez THCulture » 3 paź 2016, o 10:19

dzikuPL napisał(a):To weź "popukaj" po nim :P Może zadziała skubaniec akurat :cool2:

W niektórych przypadkach pomaga, potwierdzam :D
THCulture

Post numer:#9  Postprzez dzikuPL » 3 paź 2016, o 13:43

U mnie zawsze na zacinającą się wskazówkę obrotka działa :D I w 75% sytuacji z tańcującą jak po mefedronie wskazówką temp. cieczy :lol:
dzikuPL

Post numer:#10  Postprzez CincinCm » 3 paź 2016, o 17:25

Czyli słaba masa lub zimne luty
CincinCm

Post numer:#11  Postprzez dudi17 » 4 paź 2016, o 06:36

może głupie ale zadam to pytanie gdzie licznik ma masę?
dudi17

Post numer:#12  Postprzez dzikuPL » 4 paź 2016, o 07:23

CincinCm napisał(a):Czyli słaba masa lub zimne luty

Jeszcze jest 3 opcja, wskazówka jak dobrze pamiętam jest przykręcana? Czy coś w ten deseń i to też tam coś czasem wadzi przy tańcującej temperaturze
dzikuPL

Post numer:#13  Postprzez CincinCm » 4 paź 2016, o 08:46

A tego nie znam ;)
CincinCm

Post numer:#14  Postprzez dzikuPL » 4 paź 2016, o 11:11

Rozmawiałem jakiś czas temu z Krzyśkiem z Krakowa (chłop z głową na karku, ogólnie elektryk jak dobrze pamiętam) i coś takiego padło wtedy, ale nie pamiętam dokładnie o co chodziło :)
dzikuPL

Post numer:#15  Postprzez Pacher » 6 paź 2016, o 07:40

Pewnie chodziło mu o "umasowanie" zegara które jest zrobione na śrubce mocującej zegar do obudowy licznika, a nie o mocowanie wskazówki. Pomaga poczyszczenie tego połączenia i dociągnięcie nakrętki która lubi się luzować.
Pzdr
Pacher
Student

Moje BMW: 325i
Nadwozie: Cabrio
Silnik: M20B25
Instalacja LPG: NIE
Kolejne BMW: 325i
Nadwozie: Coupe
Silnik: M20B25
Instalacja LPG: NIE

Następna strona