[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Problem z centralką

Wszystko co dotyczy alarmów, centralnych zamków, oświetlenia itp.

Problem z centralką

Post numer:#1  Postprzez Piotrw85 » 29 wrz 2008, o 17:53

Witam mam następujący problem chciałem podłączyć centralkę na pilota pod centralkę która już była w samochodzie nie wiem czy dobrze wszystko podłączyłem lecz gdy podłączałem masę do dwóch brązowych kabelków które idą w jedno gniazdo centralka zaczęła pikać jak je rozłączyłem po pewnym czasie przestała lecz nie mogę teraz otworzyć drzwi od strony pasażera bagażnik i wlew są zamknięte nawet od środka jak ciągnę za rygiel nie chce ruszyć co to może być czyżby jakieś zabezpieczenie proszę o pomoc jeśli ktoś się z tym spotkał już kiedyś
Piotrw85
Stażysta

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#2  Postprzez Wojtek-E30 » 29 wrz 2008, o 22:19

Możliwe że zrobiłes jakieś zwarcie i zblokowało ci siłowniki skoro nawet ręcznie nie daja sie wyciągnąc rygle. W takim wypadku musisz poodkręcać siłowniki ale jak masz zblokowany bagażnik to będzie problem bo i od wlewu jest w bagażniku.
Wojtek-E30

Post numer:#3  Postprzez Piotrw85 » 30 wrz 2008, o 18:18

Wczoraj po odpaleniu samochodu i przejechaniu kilku metrów wszystko się otworzyło zamknąłem samochód i gdy chciałem otworzyć dalej to samo lecz gdy teraz go odpalę i przejadą nawet kilkanaście kilometrów nie otworzy się. wszystko podłączyłem tak jak było najgorsze jest to że wlew paliwa jest zamknięty a benzynka się kończy sił mi już brakuje
Aha i dodam że przy zamykaniu wszystkie siłowniki słychać
Piotrw85
Stażysta

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#4  Postprzez Wojtek-E30 » 30 wrz 2008, o 19:31

Jak Ci raz odmyka a raz nie to będzie wina centralki, a jaką masz podłączona ori czy ta na pilota.
Wojtek-E30

Post numer:#5  Postprzez Piotrw85 » 30 wrz 2008, o 19:37

Podłączoną mam oryginalną centralkę otworzyło mi się tylko raz teraz już się nie otwiera lecz jak zamykam słychać jak siłowniki się tak jakby domykają wszystkich drzwi
Piotrw85
Stażysta

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#6  Postprzez Wojtek-E30 » 30 wrz 2008, o 19:44

Możliwe że poszła centralka, u mnie też wydawała dzwięki chociaż nic nie otwierała.
Wojtek-E30

Post numer:#7  Postprzez apply » 1 paź 2008, o 12:46

Wojtek-E30 napisał(a):najgorsze jest to że wlew paliwa jest zamknięty a benzynka się kończy sił mi już brakuje

Wlew paliwa MUSI się dać otworzyć ręcznie z bagażnika. Poszukaj w bagażniku na wysokości wlewu paliwa jakiegoś wycięcia w tapicerce. Wystarczy że palcem przesuniesz rygiel i wlew otwarty.
Ja tak mam w kombi, ale sądzę że w innych wersjach nadwozia jest podobnie.
apply
Student

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#8  Postprzez Piotrw85 » 1 paź 2008, o 14:59

No i dzisiaj po długich kombinacjach udało mi się podłączyć centralkę na pilota oryginalną wykręciłem tylko mam jeszcze problem z ustawieniem żeby po przekręceniu kluczyka drzwi mi się otworzyły działa mi jedynie z pilota a w razie czego mogą być problemy :D może ma ktoś z was jakiś pomysł. Dziękuje za pomoc
Piotrw85
Stażysta

Moje BMW:
Silnik:

Powrót do Elektryka & Oświetlenie