[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Przednie lampy parują :(

Wszystko co dotyczy alarmów, centralnych zamków, oświetlenia itp.

Przednie lampy parują :(

Post numer:#1  Postprzez arcik155 » 7 paź 2008, o 10:41

Witam, czy wam tez tak paruja przednie lampy ( soczewka BOSH ) ?? co zrobić zeby wreszcie przestały parować, macie jakiś pomysł ?
arcik155
Student

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#2  Postprzez trusek99 » 7 paź 2008, o 11:15

nic nie zrobisz. rozklejej i sklej na nowo :tan:
trusek99

Post numer:#3  Postprzez mnogal88 » 7 paź 2008, o 11:21

A jak będziesz już rozklejał to sobie BH od razu zrób przy okazji :cool2:
mnogal88

Post numer:#4  Postprzez Arczi e30 » 7 paź 2008, o 13:04

mnogal88 napisał(a):A jak będziesz już rozklejał to sobie BH od razu zrób przy okazji :cool2:

to samo poleciłem koledze w czasie rozmowy na gg .. taki to juz urok starszych lamp .. idac lub jadąc widze czasami zaparowane lampy w modelach aut klasy sredniej, a i czasami wyższej .. takze niema co sie dziwic 20letnim lampom że parują ..

Pisałem jeszcze by obejrzał tył lamp tak gdzie wchodzi żarówka, może jest tak jakas nieszczelność lub pęknięcie .. ale uważam że arcik155 sam sobie jakos poradzi z problemem bo w sumie to co mu powiedziałem to wiedział .. 8)
Obrazek
Gites majonez :D
Arczi e30
Profesor

Moje BMW: 32xx
Nadwozie: Sedan
Silnik: mxxbxx
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#5  Postprzez Jakub.j » 7 paź 2008, o 14:46

nic nie zrobisz. rozklejej i sklej na nowo
a jednak zrobi a piszesz ze nie zrobi... :thu:
cały pic polega na tym ze lampy tez nie mogą byc za szczelne, najwazniesze zeby sie nie dostawała woda, ale wilgoc/para (np. z powiertrza) miała któredy odparowac!
a wiec jak uszczelni lampy na maxa bedą jeszcze bardziej parowały.
wsadz suchą rweke do worka foliowego zaparuje odrazu a wodyy nie było ...
Arczi e30 napisał(a):widze czasami zaparowane lampy w modelach aut klasy sredniej, a i czasami wyższej .. takze niema co sie dziwic 20letnim lampom że parują ..
własnie
Jakub.j

Post numer:#6  Postprzez Kruczek » 7 paź 2008, o 14:47

tak przy okazji jakie macie sposoby na rozklejenie lamp ? soczewki jakoś poszły, ale od długich ani drgną, opalarki nie mam :(
Kruczek
Stażysta

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#7  Postprzez matisik » 7 paź 2008, o 17:44

szkła od soczewek idą elegancko i są z grubszego szkła. Te drugie ... najlepiej zbić. 20zł za sztuke nową, nie jest to dużo a nerwy zaoszczedzisz.
matisik

Post numer:#8  Postprzez trusek99 » 7 paź 2008, o 18:56

Jakub.j napisał(a):
nic nie zrobisz. rozklejej i sklej na nowo
a jednak zrobi a piszesz ze nie zrobi... :thu:
cały pic polega na tym ze lampy tez nie mogą byc za szczelne, najwazniesze zeby sie nie dostawała woda, ale wilgoc/para (np. z powiertrza) miała któredy odparowac!
a wiec jak uszczelni lampy na maxa bedą jeszcze bardziej parowały.
wsadz suchą rweke do worka foliowego zaparuje odrazu a wodyy nie było ...
Arczi e30 napisał(a):widze czasami zaparowane lampy w modelach aut klasy sredniej, a i czasami wyższej .. takze niema co sie dziwic 20letnim lampom że parują ..
własnie
nie wiem jak ja rozklejalem to szczelnie nawalilem sylikonu i nic nie paruje nawet w te deszcze (wilgoc)

[ Dodano: 07-10-2008, 18:58 ]
Kruczek napisał(a):tak przy okazji jakie macie sposoby na rozklejenie lamp ? soczewki jakoś poszły, ale od długich ani drgną, opalarki nie mam :(

zrob takim domowym sposobem :tan: rozgrzej piekarnik mamy na maxa i wsadz te dlugie na 5 minut... wyjmujesz i szkla odchodza jakby sie kleju nie trzymały . ja tak robilem i bylo :cool2:
trusek99

Post numer:#9  Postprzez pawels5 » 7 paź 2008, o 22:54

te lampy w 90% puszczają w połowie na łączeniu dwóch części (3 wkręty), tam gdzie jest taka czerwona uszczelka , która czasami krzywo siedzi albo wygnieciona jest. Wystarczy lekko posmarować silikonem i nie parują.
pawels5
Inżynier

Moje BMW: 318
Nadwozie: Touring
Silnik: M40B18
Instalacja LPG: TAK

Powrót do Elektryka & Oświetlenie