[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

[325] gdzie jest bezpiecznik rozrusznika?

Wszystko co dotyczy alarmów, centralnych zamków, oświetlenia itp.

[325] gdzie jest bezpiecznik rozrusznika?

Post numer:#1  Postprzez jendzik58 » 17 paź 2008, o 20:19

Tak jak w temacie. Wie ktoś w którym miejscu on jest?
jendzik58

Post numer:#2  Postprzez lucyan » 17 paź 2008, o 22:16

poszukaj w dziale Download » Specyfikacje techniczne » Wykaz bezpieczników modelu E30 moze tam bedzie
lucyan

Post numer:#3  Postprzez jendzik58 » 17 paź 2008, o 22:38

Tam już sprawdzałem, nic nie ma na temat rozrusznika. Może to nie bezpiecznik, chodził cały czas aż rano odpalilem auto i pochwili zgasl, próbuje kręcić znowu a tu taki pstryk jakby na chwilę zaskoczył ale padł, od tamtej pory wogule nie reaguje na przekrecenie kluczyka, po prostu zero reakcji, może ktoś coś podpowie?
jendzik58

Post numer:#4  Postprzez marcin77 » 18 paź 2008, o 01:54

Kolego po prostu prądu nie masz, ot i cała tajemnica :D Naładuj baterię i będzie git.
marcin77
Stażysta

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#5  Postprzez matisik » 18 paź 2008, o 01:57

dokladnie, objawy jak by aku padł
matisik

Post numer:#6  Postprzez jendzik58 » 18 paź 2008, o 17:12

akumulator był dopiero ładowany, a pozatym gdyby był roladowany to by chyba wszystko przygasalo, czy nie? A jak bym miernikiem prądu sprawdził czy on wogule dostaje napiecie?

[ Dodano: 20-10-2008, 23:05 ]
sprawdziłem wszystko po kolei i bezpiecznika nie widać, zresztą znajomy mówił mi że tam chyba nie ma bezpiecznika. Czyli teraz podejrzenie spada na sam rozrusznik, czy ktoś z forumowiczów wie gdzie mogę dorwać szczotki do rozrusznika albo ewentualnie cały rozrusznik, i ile tam impreza będzie na oko kosztować??
jendzik58

Post numer:#7  Postprzez Falconx » 21 paź 2008, o 09:19

Rozrusznik nie ma bezpiecznika ! Sprawdz kontrolką czy po przekreceniu dochodzi prad do automatu rozrusznika,jak dochodzi to masz walniety automat , a jak nie to sprawdz w kostce od stacyjki czy z tamtad prad wychodzi na rozrusznik.Do rozrusznika dochodza 2 kable.Jeden gruby bezposrednio z akumulatora , a drugi cienki ze stacyjki.Zewrzyj je ze soba i jak wszystko w rozruszniku ok to powinien krecic ( samochod musi byc na luzie bo pojedzie !!!!).Tylko nie zrob zwarcia na mase bo sie moze zapalic .
HONDA VFR 750 RC36I - nie ma to jak 2 kółka :)
Falconx
Student

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#8  Postprzez Strzelba » 21 paź 2008, o 10:20

automat pewnie sie zablokowal albo szczotki sie skonczyly
Nie zadawaj mi na PW pytań po co, dlaczego itp - nie odpowiem, a Ty dostaniesz bonusik. Forum jest do zadawania pytań!!!
NIE ODPISUJE NA PW DOTYCZĄCE DOSTĘPU DO GIEŁDY i SMSy chyba że chcesz bonusik

Czapki bejsbolówki z logo forum
Strzelba
Administrator

Moje BMW: 328iC
Nadwozie: Cabrio
Silnik: M52B28
Instalacja LPG: NIE
Kolejne BMW: 318iS
Nadwozie: Coupe
Silnik: M42B18
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#9  Postprzez Jakub.j » 21 paź 2008, o 20:58

Falconx napisał(a):bo sie moze zapalic .
na to bym nie liczył! :D
Jakub.j

Post numer:#10  Postprzez jendzik58 » 22 paź 2008, o 15:47

Rzuce troche nowego światła na moją sprawę....
Po przekreceniu kluczyka na rozrusznik, on wcale nie dostaje napiecia, za to kostka ktora wyglada jak przekaznik w czasie przekrecania kluczyka zarówno w jedną stronę jak i drugą wydaje z siebie pstryk. Do tejże kostki dochodza cztery kable, 2 czarne nie wiem gdzie ida i 2 biale jeden idzie do rozrusznika, drugi wydaje mi sie ze do stacyjki. wedlug mnie jest to bezpiecznik w najczystszej postaci, dodam ze ta kostka wisi luzno jakby byla przez kogos dorabiana. Na tej kostce jest jakis schemat elektryczny i napis: 12V 20/30 A.
Czy Wy tez takie cos macie, moze to rzeczywiscie jakis dorabiany bezpiecznik?
jendzik58

Powrót do Elektryka & Oświetlenie