[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

elektryka gdzies nie styka...

Wszystko co dotyczy alarmów, centralnych zamków, oświetlenia itp.

elektryka gdzies nie styka...

Post numer:#1  Postprzez xstick » 27 lis 2008, o 09:10

A witawitam, mam problem, z elektryką tylko od czego by tu zacząć... moze od tego ze cos mi rozładowuje akumulator srednio raz na tydzien, poza tym swieci mi non stop kontrolka ręcznego, a plyn hamulcowy jest, skaczą mi liczniki, termeratury i ten do mierzenia spalania benzajny pod obrotomierzem, objawia sie to tym ze stoi na 0( bo jezdze na gazie) potem zaczyna sie ubjać i tak srednio raz na 5 minut buja do konca skali i spowrotem, albo odchyla sie od 0 o powiedzmy 1/3 sklali i tak zostaje. O tyle samo co odchyli sie tem miernik odchyla mi sie wskaznik od kontrolki temperatury, i jeszcze czesto przygasają mi wszystkie prądy ledwo widac podswietlenie dechy, swiatla ledwo sie zarzą, a i radio mi gasnie, w sumie pamietam ze od tego sie zaczęło najpierw zgasło mi radio potem prądu brakło nie moglem zapalic, postal chwile i zaskoczyl, sprawdzalem klemy niby ok , w bagazniku lampke mam wylączoną , zapomnialem dodac ze mam w aucie wzmacniacz 800tke zamontowaną i dosyc sporą bube poradzcie cuś jak możecie bo lipa oj lipa... nie wiem co to moze byc...PZDR
xstick

Post numer:#2  Postprzez kresek » 27 lis 2008, o 12:32

Ad 1 To pewnie nie kontrolka recznego tylko zuzycia klockow. :search: byl temat o tym na forum
Ad2. Pewnie licznik juz siad, sprobuj go wyciagnac i przeczyscic styki wszystkie, jak nie pomoze to tylko wymiana
Ad3Jak przygasa ci wszystko to sprawdz mase miedzy autem a silnikiem. Przykrecona jest do miski od strony kierowcy
kresek

Post numer:#3  Postprzez xstick » 27 lis 2008, o 13:06

kresek na pewno to kontrolka recznego, co do licznika to nie siadl bo wszystko bylo cacy, wydaje mi sie ze to cos z prądami, bo wyglada to tak jakby dostawal wiecej pradu na licznik i potem za mało ale to tylko moje zdanie dodam ze nie bardzo znam sie na elektryce.

Wlasnie bylem na miescie i znowu to samo najpierw siadlo mi radio, zawsze robilem tak ze gasilem zaplon, wlaczalem i wszystko grało teraz zgasilem i zero odzewu jakby bateria padla, (a wczoraj ja ladowalem) rozrusznik nie krecil, ale wycieraczki, dmuchawa, i awaryjne chodziły, zwolalem kilku chłopa pchneli mnie i zapalil, teraz wszystko jest ok, juz nie wiem o co chodzi co to moze byc??? poradzcie
xstick

Post numer:#4  Postprzez kresek » 27 lis 2008, o 17:54

Sprawdz koniecznie ta mase!!!Bo prad dochodzi do kabiny a na silnik nie z tego co mowisz
kresek

Post numer:#5  Postprzez xstick » 5 gru 2008, o 09:29

elo, wczoraj w koncu doszedlem do tego co bylo, czgo mi wszystko przygasalo, wiec tak, alternator nie ladowal tak jak powinien, dopiero jak mu drepnąłem, sie wlanczal, a to dlatego ze kabel od kontrolki akumulatora mialem urwany i nie dostawal polecenia zeby sie wlączyc teraz juz jest cacy, a co do kontrolki recznego sciągnąłem obudowe i okazalo sie ze cos tam nie lączylo wiec poprawilem i juz nie swieci, pzdr!
xstick

Powrót do Elektryka & Oświetlenie