[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

problem z kontrolką oleju

Wszystko co dotyczy alarmów, centralnych zamków, oświetlenia itp.

problem z kontrolką oleju

Post numer:#1  Postprzez gnatek » 11 mar 2009, o 20:50

Witam mam problem z kontrolką oleju no niby wszystko jest jak należy ale po zagrzaniu się silnika zaczyna się tlić po czym przechodzi w świecenie ciągłe ale powyżej 2000 obr gasinie ( olej mam i stan jest max )
Do póki jest zimna jest oki ale potem to nie ma znaczenia czy benzyna czy gaz ona i tak się pali a na zimnym silniku jak się odpala to po odpaleniu gaśnie  w  sumie to nie przeszkadza ale ta kontrola strasznie mnie irytuje wiec może jakieś pomysły
gnatek

Post numer:#2  Postprzez kemot324 » 11 mar 2009, o 22:59

A olej kiedy wymieniałeś i filtr?
Może pompa oleju już nie domaga, jak olej zimny i gęsty to jeszcze robi dobre ciśnienie, ale jak już się rozgrzeje i rozrzedzi to może ciśnienie spadać. Zajedź do mechanika i sprawdź ciśnienie na zimnym i ciepłym silniku. Myślę że to nie wina elektryki.
kemot324

Post numer:#3  Postprzez gnatek » 12 mar 2009, o 09:31

No jest tak że bierze olej czyli na 1000 kilometrów jakiś 1litr więc wymian oleju nie jest konieczna bo olej w silniku jest cały czas świeży

[ Dodano: 12-03-2009, 08:38 ]
a wtmiana filtra może mieć wpływ?
gnatek

Post numer:#4  Postprzez ogólny » 12 mar 2009, o 09:52

Na 99% procent pompa oleju , miałem takie objawy niedawno.
Twoja sygnatura była nieregulaminowa i została usunięta przez Strzelba
Zapoznaj się z regulaminem.
ogólny
Uczeń

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#5  Postprzez Jakub.j » 12 mar 2009, o 10:40

gnatek napisał(a):1000 kilometrów jakiś 1litr więc wymian oleju nie jest konieczna bo olej w silniku jest cały czas świeży
:thu: a pozniej zdziwko ze panewki albo pompa oleju pada.... albo regulator cisnienia. masz pezyczyne ktora doprowadzila do tego

ciekawy jestem ile przejechales na tym "świerzym" oleju bez wymiany....?? :duh:
Jakub.j

Post numer:#6  Postprzez Falconx » 12 mar 2009, o 20:40

Lubie słuchac jak ktoś nie wymienia oleju bo się dolewa :mad2: Pewnie silnik masz do roboty bo to typowy objaw, dostaje olej temperatury i gubi cisnienie na panewkach.Myśle że wymiana oleju pomoże na krótko , albo wcale .OLEJ MUSI BYC WYMIENIANY BEZ WZGLEDU CZY SIE DOLEWA CZY NIE !!!. Wymień chociaż filtr , bo może jest tak zapchany że przez niego przepływa mało oleju , a z tego co pamiętam to czujnik jest na filtrze.
HONDA VFR 750 RC36I - nie ma to jak 2 kółka :)
Falconx
Student

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#7  Postprzez gnatek » 13 mar 2009, o 15:43

Witam no pełen sukces :tan: kontrolka zgasła wymieniłem olej na mineralny i założyłem nowy filtr i jest Oki wcześniej był pól syntetyk temat uważam za zamknięty dzięki :cool2:
gnatek

Powrót do Elektryka & Oświetlenie