Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.
Dodaj BMW-e30.PL do wyjątków w programie blokującym reklamy!
ZTJ napisał(a):Niedzialajaca regulacja wysokosci to standard w E30. Naprawa jest na tyle skoplikowana, ze malo kto to naprawia. Zawsze mozesz sobie swiatla podregulowac recznie- sa do tego po dwie plastikowe sruby na lampe.
Mowisz, ze swiatla Ci slabo swieca i myslisz ze to zla regulacja? Obawiam sie, ze to kolejna przypadlosc E30 dala o sobie znac- wypalone odblysniki lamp.
mcken napisał(a):ale ja mam nówki sztyki soczewki helli także raczej odbłyśniki sa ok. a siwcą 3 m przed samochód, długie ok. a co trzeba wymienić żeby to działało, koszty nie są ważne,
ZTJ napisał(a):mcken napisał(a):ale ja mam nówki sztyki soczewki helli także raczej odbłyśniki sa ok. a siwcą 3 m przed samochód, długie ok. a co trzeba wymienić żeby to działało, koszty nie są ważne,
Skoro nowki sztuki, to odblysniki rzeczywiscie powinny byc OK.
Co do naprawy niech ktos kompetentny sie wypowie, bo ja tylko gdzies czytalem, ze trzeba odnalezc nieszczelnosc ktora uciekl plyn hydrauliczny i uzupelnic uklad na nowo, ale szczegolow nie znam.
Adrian napisał(a):mcken napisał(a):w której siedzi włącznik świateł i włącznik halogenów,
nie chciało mi się pisać więc foto
[url=http://images21.fotosik.pl/389/c452b97c1870ed87m.jpg]Obrazek[/URL]
a żaróweczka jest tam chyba jedna
mcken napisał(a):może żłe się wyraziłem samo pokrętło sie podświetla
ale nad nim jest takie okienko i chyba tam powinno sie coś swiecić że mam włączone pozycje albo mijania i takie samo okienko jest nad włącznikami halogenówi i tylniego przeciwmgielnego
Cypisek napisał(a):mcken napisał(a):może żłe się wyraziłem samo pokrętło sie podświetla
ale nad nim jest takie okienko i chyba tam powinno sie coś swiecić że mam włączone pozycje albo mijania i takie samo okienko jest nad włącznikami halogenówi i tylniego przeciwmgielnego
Tamto podświetla się po przekręceniu kluczyka, na bursztynowo coś tam się świeci, ale nic ciekawego się nie wyświetla. poprostu jest podświetlone. żeby wymienić żarówkę nie trzeba tego wyciągać. Wystarczy zdjąć tą osłonę pod kolumną kierownicy, wsadzić łapę pod spód w miejsce tego włącznika, na środku tego jak to ująłeś okienka jest oprawka na 2 kabelkach z żarówką, wystarczy ją pociągnąć, kabelek ściągasz sobie na dół i możesz wymienić, idzie tam całoszklana żarówka 1.2W potem złożyć i działa. Niecała minuta roboty, mam świadka.
Cypisek napisał(a):mcken napisał(a):może żłe się wyraziłem samo pokrętło sie podświetla
Tamto podświetla się po przekręceniu kluczyka, na bursztynowo coś tam się świeci, ale nic ciekawego się nie wyświetla. poprostu jest podświetlone. żeby wymienić żarówkę nie trzeba tego wyciągać. Wystarczy zdjąć tą osłonę pod kolumną kierownicy, wsadzić łapę pod spód w miejsce tego włącznika, na środku tego jak to ująłeś okienka jest oprawka na 2 kabelkach z żarówką, wystarczy ją pociągnąć, kabelek ściągasz sobie na dół i możesz wymienić, idzie tam całoszklana żarówka 1.2W potem złożyć i działa. Niecała minuta roboty, mam świadka.
strzelba napisał(a):ale czy regulacja dziala czy nie lampy mozna wyregulowac tak ze beda swiecic prawidlowo
poszukaj na forum bo bylo to juz poruszane i w dobry sposob opisane
http://bmw-e30.pl/viewtopic.php?t=285&h ... ja+swiatel
Powrót do Elektryka & Oświetlenie
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość