[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Całkowite wygłuszenie auta

Wszystko na temat napraw blacharskich, lakierowania i zabezpieczeń antykorozyjnych oraz wszystkie sprawy związane z tapicerką.

Całkowite wygłuszenie auta

Post numer:#1  Postprzez zylasty » 5 wrz 2010, o 01:30

Kilka miesięcy temu znalazłem na jednej ze stron link do portugalskiej strony gdzie zostało przedstawione całkowite wygłuszenie samochód (nie jest to e30, ale można zastosować). Z myślą o lekkim wygłuszeniu auta przypomniała mi się ta stronka wiec postanowiłem ze nie jestem Cham i się podzielę :D Oczywiście wszystko jest po portugalsku wiec jak ktoś potrafi to sobie poczyta :D Ale myślę że tekst nie jest tak istotny, więcej przedstawiają zdjęcia :)
Myślę, że tego nie było :roll:
Zastanawiałem się czy nie dać tego do car-audio bo ze strony jest to właśnie skierowane w tą deseń, lecz mało kto robi porządny sprzęt, a co niektórzy chcieliby na pewno wygłuszyć trochę autko :)

LINK 1
http://forum.caraudiopt.com/index.php?topic=10921.0

LINK 2
http://forum.caraudiopt.com/index.php?P ... ic=11705.0
zylasty

Post numer:#2  Postprzez tigre0070 » 5 wrz 2010, o 10:36

ciekawy jestem jak taka ilość tego wszystkiego wpłynęła na masę auta...

trochę już wiem jak , 41kg na pewno , ale nie wiem czy na całe auto

26Kg de tela Danosa + 15Kg de tela Imperalum (aproximadamente) = 41Kg
A performance ñ.
Talvez no final de td o processo de insonorização e com a montagem de tds os componentes mais pesados (amps + sub e caixa), os consumos aumentem para mais ~0.2L/100 Km.

a myślę , że to nie jest wszystko...bo jeszcze dach doszedł itp , więc najmarniej 50kg więcej...
tigre0070

Post numer:#3  Postprzez X_E_O_N » 5 wrz 2010, o 13:43

50 kg to raczej minimum :( biorac pod uwage wage auta 1200 kg i np. moc 170KM to mamy 0,14KM na KG masy wiec tracimy 7KM totalnie bez sensu no chyba ze idziemy typowo pod car audio ale po pierwsze E30 do tego sie nie nadaje po drugie duzo kasy trzeba wepchac zeby uslyszec efekty wygluszenia
X_E_O_N

Post numer:#4  Postprzez zylasty » 5 wrz 2010, o 14:41

Wiem że dochodzi sporo kilogramów ale nie zawsze trzeba wygłuszać wszystko tylko te najsłabsze punkty. Gość ma wszystko wygłuszone bo robił samochód typowo pod car-audio, a jak nam coś dokucza np. drzwi maska czy nadkola można podejrzeć co gość za materiałów używał i jak do tego podszedł. Wygłuszając drzwi i wrzucenie maty np na tylne nadkole i to nie wyklejanie na maxa robi dużą różnice.
A wiedziałem że będziecie płakać że to sporo waży :D
zylasty

Post numer:#5  Postprzez X_E_O_N » 5 wrz 2010, o 17:14

heh :)

ja mam wygluszane auto ale tylko te miejsca ktore tego potrzebowaly ( zeby nie drgala tablica rejstracyjna ) nie dla dzwieku , raptem 2 kg wiecej i nie w e30 :)
X_E_O_N

Post numer:#6  Postprzez zylasty » 5 wrz 2010, o 23:42

No właśnie o to mi chodziło żeby chłopacy wiedzieli ci co się nie orientują z ciszą w aucie jak co niektóre miejsca wygłuszyć, a nie cały samochód od razu brać pod gumę i filc :P I zawsze jest jakiś zalążek czegoś o wygłuszeniu auta :) Ja osobiście też bym się nie wychylał na takie dociążenie mojego bociana :)
zylasty

Powrót do Blacharstwo & Tapicerstwo