[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

nowe Fele

Wszystko na czym sie toczą E30-stki

nowe Fele

Post numer:#1  Postprzez marisa » 17 lip 2009, o 20:38

Panowie

niby mam ladne BBS-y ale naszlo mnie na nowe fele, jak to babe na nowe buty... Zakochalam sié juz dawno w Borbecie A 9-tkach ale podobno kazde jedne wystajá jesli sie nie klepnie. Czy to prawda??? Nie mam zamiaru wydziwiac, a glupich pomyslow tez mi nie brakuje :mad2: ... wiec lepiej zapytac.
Ostatnio edytowano 18 lip 2009, o 08:49 przez marisa, łącznie edytowano 1 raz
marisa

Post numer:#2  Postprzez mateuszczarn » 17 lip 2009, o 20:41

7,5 cala nie wystaje, 9 cali wystaje ale za to jaki efekt. hmm :lol: :lol:
mateuszczarn

Post numer:#3  Postprzez kavka » 17 lip 2009, o 20:43

Przy dobrej glebie bedą sie chować ale tył i tak trzeba zaklepać :P
Obrazek
kavka
Stażysta

Moje BMW: 335i
Nadwozie: Coupe
Silnik: M30B35
Instalacja LPG: TAK

Post numer:#4  Postprzez bekkouche » 17 lip 2009, o 20:47

Wydedukowalem sprytnie, ze siedzisz na wyspach, albo czesto tam bywasz(popraw mnie jesli sie myle) Zainwestuj w 17'' BK-Racing repliki Alpinek. Super felga i nic nie bedzie wystawac, bo ET idealne do e30. Pozdro :mrgreen:
bekkouche

Post numer:#5  Postprzez luki77 » 17 lip 2009, o 20:55

marisa napisał(a):ale podobno kazde jedne wystajá jesli sie je nie klepnie

A co chcesz klepac?? Bo z Twojej wypowiedzi wynika że chcesz klepać felgę?? A może nomenklatura motoryzacyjna tak ewoluowała, że ja zostałem daleko w tyle.
Ale jeżeli jest wszystko po staremy to klepać trzeba ranty błotników, albo je wyciąć. Bo w przeciwnym razie oponki sobie poporzecierasz o nie (o te ranty :P ). Oczywiście do tego gleba (uwierz, że -60/40 to obowiązkowe minimum) aby opony się schowały w obrys błotników. I jeszcze ET 15. Do Ciebie bez dystansów, jeżeli śmigasz tym co masz w avatarze. Rant felgi i tak będzie delikatnie wystawał, ale przeciez o to chodzi.
luki77

Post numer:#6  Postprzez algida » 17 lip 2009, o 21:15

ja posiadam borbety A z 9calowym parapetem, i powiem tak,
nadkola są do wyciągnięcia (przy wyciągniętym przodzie maxmyalnie opona i tak się do końca nie schowa). na przedzie musisz też mieć dystanse 5mm o ile dobrze pamiętamt tył jest na styk ale jeśli masz ori miękie zawieszenie to zapomnij że kogoś z tyłu zabierzesz. jedno jest pewne efekt jest naprawde zarąbisty nawet bez wyciągniętych nadkoli. (moja sysunia)http://www.bmwdrivers.pl//forum/viewtopic.php?t=372
ps możesz na tył założyć 16 z 9c rantem a na przedzie 7,5cala
"Proste są dla szybkich samochodów, zakręty są dla szybkich kierowców" C. McRae
algida
Uczeń

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#7  Postprzez Menl » 17 lip 2009, o 23:03

Przy glebie 60/40 nic nie trzeba klepac. Tym bardziej przy enduro 40/40 lub 40/20 :lol:
Ja mialem na poczatku 60/40 , pozniej 70/50 i nie klepalem rantow przy felgach Borbet A 4szt 9x16 , opony wszystkie 215/40/16. Na przodzie dolozony dystans 5mm. Nic nie wystawalo tak bardzo aby milicja sie przyczepila. Zawsze trzeba pamietac aby przy zatrzymaniu przez patrol milicji skrecic przednie kola prawie na maxa w bok.

Aha, czym mniejsza gleba tym bardziej wystaja wiec zabronione jest zakladanie felg 9x16 do agro enduro 40/40 !!!
Menl

Post numer:#8  Postprzez zolwik » 17 lip 2009, o 23:12

Mania. . .
czyli tak jak ja mam...

Pozdrawiam 8)
SPRAWDZ TO
zolwik
Student

Moje BMW: 330
Nadwozie: Touring
Silnik: M57d30
Instalacja LPG: NIE
Silnik: MxxBxx

Post numer:#9  Postprzez marisa » 18 lip 2009, o 09:02

luki77 napisał(a):A co chcesz klepac?? Bo z Twojej wypowiedzi wynika że chcesz klepać felgę?? A może nomenklatura motoryzacyjna tak ewoluowała, że ja zostałem daleko w tyle.
Ale jeżeli jest wszystko po staremy to klepać trzeba ranty błotników, albo je wyciąć

Przepraszam za mój blád Kolego :duh: , nie ma szans na uderzenie blotnika mojej Basienki, dlatego pytalam o to klepanie, ale jak widze sá na to szanse ze nie trzeba bedzie... :tan:

[ Dodano: 18-07-2009, 09:11 ]
bekkouche napisał(a):Wydedukowalem sprytnie, ze siedzisz na wyspach, albo czesto tam bywasz(popraw mnie jesli sie myle) Zainwestuj w 17'' BK-Racing repliki Alpinek.

Owszem Mój Drogi, chcac nie chcác (a raczej nienawidzác wyspiarzy) siedze na wyspach :mad2: i mi tu radzili fele inne.... http://www.uniquewheelsdirect.com/index ... ath=135_88 :bag:

Repliki Alinek...hmmm ladniusie ale 17"-ki to... hmmm, jakby to powiedziec... i nie zawstydzic sié ... :roll: To nie rozmiar dla mnie... :oops: za duze... :mrgreen:

ale moze tez sprytnie wyredukuje :twisted:

[ Dodano: 18-07-2009, 09:15 ]
Menel napisał(a):Przy glebie 60/40 nic nie trzeba klepac.

---> zdanie bédáce dla mnie jak zbawienie... :cool2:
Obym nie musiala bo taka gleba w planach

[ Dodano: 18-07-2009, 09:22 ]
zolwik napisał(a):czyli tak jak ja mam...

wrrrrr... :twisted: wiesz, ze Ci zazdroszcze..., przyznabys sié lepiej jak one lezá i jak zalozyc umiejetnie, wiesz jak mnie boli destrukcja mojej Basi. Ale czas na zmiany...

No chyba, ze juz nie gadasz z ludzmi w rozmiarze 1.6... :bag:

[ Dodano: 18-07-2009, 09:32 ]
Dziékuje Panowie za porady... jest spora szansa ze zaloze te Borbety bez mocnego znieczulenia :dok:
Zazdrosze tym, którzy majá to juz za sobá i wiedzá jak sié do tego zabrac.

Dam rade ... 8)
Pozdrawiam
marisa

Post numer:#10  Postprzez bekkouche » 18 lip 2009, o 13:18

Owszem Mój Drogi, chcac nie chcác (a raczej nienawidzác wyspiarzy) siedze na wyspach i mi tu radzili fele inne.... http://www.uniquewheelsdi...ex&cPath=135_88

O żesz ty... :duh: Bling, bling muthafucka, yeah...
bekkouche

Post numer:#11  Postprzez zolwik » 18 lip 2009, o 13:25

marisa napisał(a):
No chyba, ze juz nie gadasz z ludzmi w rozmiarze 1.6... :bag:

chyba sobie jaja robisz :)

Zazdrosze tym, którzy majá to juz za sobá i wiedzá jak sié do tego zabrac.

Popuscic 4 sruby, winda auto do góry, odkręcić koła, założyc inne i po temacie.

PS. i nie zapomnij o pierscieniach centrujących
SPRAWDZ TO
zolwik
Student

Moje BMW: 330
Nadwozie: Touring
Silnik: M57d30

Post numer:#12  Postprzez Menl » 18 lip 2009, o 14:11

marisa, dla pocieszenia masz tu fotki mojej EX e30stki ktora tez miala tylko 1.6 pod maska i do tego z gazem a dawala rade jakos sie odpychac na alu 9x16 , obnizenie 60/40 i bez oslony pod miska olejowa 8)

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Menl

Post numer:#13  Postprzez luki77 » 18 lip 2009, o 15:31

zolwik napisał(a):PS. i nie zapomnij o pierscieniach centrujących

Jeżeli fele mają psujący otwór centrujący czyli 57,1 to po co jescze do tego pierścień??

[ Dodano: 18-07-2009, 15:42 ]
Jak to jest, że u innych trzeba klepac po opony obcierają a u innych jest OK?? Ja mam z tyłu 9" z oponką Toyo Proxes T1R, amorek gazowy dosyć twardy ale standardowym skoku i springi -35mm (chociaż trochę za miękkie) i jak mnie nieraz bujnęło to oponki tarły o ranty i to bardzo. Musiałem klepać, nie miałem wyjścia.
luki77

Post numer:#14  Postprzez Waski » 18 lip 2009, o 16:30

luki77 napisał(a):
zolwik napisał(a):PS. i nie zapomnij o pierscieniach centrujących

Jeżeli fele mają psujący otwór centrujący czyli 57,1 to po co jescze do tego pierścień??

[ Dodano: 18-07-2009, 15:42 ]
Jak to jest, że u innych trzeba klepac po opony obcierają a u innych jest OK?? Ja mam z tyłu 9" z oponką Toyo Proxes T1R, amorek gazowy dosyć twardy ale standardowym skoku i springi -35mm (chociaż trochę za miękkie) i jak mnie nieraz bujnęło to oponki tarły o ranty i to bardzo. Musiałem klepać, nie miałem wyjścia.

to wszystko zalezy od opony modelu jej jak sie naciągnie itd
zapraszam na fejsa do polubienia czerwonych e30 pełno zdjęć i tapet czerwonych i innych e30 http://www.facebook.com/E30RedLove

K> karoserie e30 wąska lampa stan nadająca się jeszcze do ożywienia auta im starsza tym lepsza
Waski
Profesor

Moje BMW: 3xx
Kolejne BMW: 325i

Post numer:#15  Postprzez marisa » 18 lip 2009, o 21:33

Menel napisał(a):dla pocieszenia masz tu fotki mojej EX e30stki ktora tez miala tylko 1.6 pod maska i do tego z gazem a dawala rade jakos sie odpychac na alu 9x16 , obnizenie 60/40 i bez oslony pod miska olejowa

Menel dla pocieszenia?????????? :mad2: Toz ja przeciez nie zasné dzisiaj, mam fiola na punkcie tych felg. Jak zobaczylam wiosná pierwszy raz u Kolegi to po prostu szal. Ale powiem Ci, ze do czarnej lezá slicznie, a do mojej...no nie wiem ale chora jestem na tá felge :not: .

a co do 1.6.. no frajda jest..., przyznaje, moja tez kréci ladnie. Ale Ty zdradziles nas z E34 to ja moge zdradzic... (po raz kolejny :oops: ) i wstawic wiécej niz 1.6, zachowujác oczywiscie moje cudowne dziecko (E30)przy mnie na zawsze :tan:

[ Dodano: 18-07-2009, 21:44 ]
zolwik napisał(a):Popuscic 4 sruby, winda auto do góry, odkręcić koła, założyc inne i po temacie.

PS. i nie zapomnij o pierscieniach centrujących

Dla Ciebie wszystko takie proste.... raz dwa i po temacie :thu: Cwaniakuje bo ma mój borbet :cry: i powiékszyl stado koni :kie: Jeszcze urosne do Ciebie, jeszcze zostaniesz na swiatlach przy Realu... :P

[ Dodano: 18-07-2009, 21:55 ]
Panowie...

widzé, ze zdania podzielone co do roboty z Borbetem.
Cholera to juz ze mná nie ma tyle problemów jak buty kupuje... (pewnie dlatego, ze raczej nic nie trzeba klepac, no moze czasem lepiej stuknác sie w czolo :duh: ).
A z felgami pewnie jak juz sie zdecyduje to podjade do jakiegos machera z okolicy Krk i zrobi sie, sama nawet sie za to nie biore i nie cwaniakuje ze potrafie. A jesli trezba bedzie klepac to pójdá na allegro. Ja Jej nie uderze i nikomu na to nie pozwole. Panowiem nic na sile bo to boli... :cry:

dziéki serdeczne za cenne wskazowki...ciág dalszy pytan...wkrótce, :tun:
marisa

Następna strona

Powrót do Felunek & Opony