Post numer:#9
przez kkm » 23 lip 2009, o 03:36
Ostatnio, natrafiłem na dokładnie ten sam problem. Rozwiązanie jest proste - trzeba poprowadzić kabel o przekroju 2 mm [kwadratowe], z gniazda bezpiecznika od el.szyb (jest ono puste z tej strony z której normalnie powinien wychodzić kabel do X2).
POŁĄCZENIE PRZEKAŹNIK --->BEZPIECZNIK jest na pewno:)
Miałem tak samo i u mnie już działa. Trzeba jedynie trochę się namęczyć żeby wkomponować w to puste gniazdo, jakiś element trzymający nóżkę bezpiecznika (oczywiście połączony z kablem). Ja takowy element, wyciągnąłem z odzielnie zakupionego gniazda bezpiecznikowego.Później przeciągnąć kabel do x2.
Nie da się wkręcić go w inne kable, bo jest za ciasno. Więc wywierciłem otwór w puszce i dalej przez te gumową zaślepkę wpuściłem kabel do kabiny (obok całej grubej, głównej wiązki). Warto zabezpieczyć kabel, przeciągając go przez gumowy wężyk (w odcinku, w którym wychodzi z puszki i przechodzi przez komorę silnika, do kabiny).
Ostatnim problemem na jaki natrafiamy jest bolec w gnieździe X2. Szukałem w 3 sklepach elektronicznych, nigdzie nie mieli odpowiedniego bolca... W końcu zrobiłem przeszczep - bolec wyciągnąłem z gniazda latarki. Trochę go ścisnąłem i wszystko jest na swoim miejscu i co najważniejsze, działa:)