mam problem poniewaz niedawno zakupiłem felgi Kercher Carmona
przód: 7,5Jx16H2 ET20
tył: 9Jx16H2 ET15
i teraz jak długie bede potrzebowac szpilki do nich zeby dobrze je zamontowac?? i czy zastosowac tu jakis dystans zeby dobrze wygladało, ale zeby nie wystawało mocno;) hehe
tylko czy przy tych dystansach duzo bedzie wystawac opona czy tak znosnie ze mnie pały nie zawina?? bo chciałbym tak na granicy prawa hehe zrobic ale bez przypału:)
no własnie i jezeli zastosuje sie do neophyte z tymi dystansami to wtedy jak długie spilki?
z takim dystansem będzie w sam raz. z przodu wyjdzie Ci ET10 - ja mam u siebie 12 więc jest co do tych szpilek to wszystkie jednakowej długości bo tylne felgi mają właśnie to ET mniejsze od przednich i przy takich dystansach wyjdzie ET takie samo na wszystkich 4 kołach.
foty z mojej galerii http://bmw-e30.pl/viewtopic.php?t=3482 (strona 3)
tyle że u mnie to ET to mają same felgi bez dystansów. jeżeli wyjdzie u Ciebie 10 to będzie git
Obliczylem ze dla kolegi najlepszym wyjsciem bedzie dolozenie na przod dystansu 15mm a na tyl bez dystansu bo wiadomo ze 9x16 ET 15 w e30 jest na rowno.
Jednak jesli to ja bym zakladal to dalbym na tyl dystans 10mm a na przod dystans 20mm.
Temat lekko odświeżę ale mam takie felgi o jakich mowa tylko że 4x9j 16 cali ET15 i na przód chciałbym założyć dystanse po 2 cm na koło ale mam obawy czy to nie bd obcierać przy skręcie? Opony jakie bym chciał założyć na przód to 195/50 lub 205/45.