[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Gasniecie przy przeciazeniach??

Wszystko co dotyczy alarmów, centralnych zamków, oświetlenia itp.

Gasniecie przy przeciazeniach??

Post numer:#1  Postprzez ICEMAN » 4 sie 2009, o 01:24

Witam!
Mam dosc powazny problem. Otoz chodzi o to, ze podczas pokonywania zakretow z wieksza predkoscia, lub podczas slizgania sie, czyli zawsze kiedy pojawiaja sie wieksze przeciazenia, silnik momentalnie gasnie. Po wyjechaniu z zakretu silnik po chwili odpala i wszystko jest ok. Mial ktos z Was podobny problem? Nie mam juz pomyslow jak to rozwiazac, bo tak jak mowie na prostej, podczas ostrego hamowania, czy przyspieszania problemu nie ma.
Za pomysly rozwiazania problemu z gory dzieki!
ICEMAN

Post numer:#2  Postprzez matisik » 4 sie 2009, o 13:24

może masa przy silniku? jak silnik gaśnie w zakrętach to dość niebezpieczne
matisik

Post numer:#3  Postprzez Kruczek » 4 sie 2009, o 18:36

mam podobny problem, obstawiam układ paliwowy...
Kruczek
Stażysta

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#4  Postprzez ICEMAN » 4 sie 2009, o 18:39

Masa jest ok. To juz 3ci silnik w tej budzie od kad ja mam i z kazdym byl ten sam problem wiec z winy samego silnika ani wiazki silnikowej to raczej nie bedzie. Zastanawiam sie czy jest mozliwe aby bylo cos nie tak w wiazce prowadzacej od stacyjki bo nie ukrywam ze poprzedni wlasciciel pod deska rozdzielcza narobil niezlego ambarasu z kablami a ja z elektryka nie za bardzo wiec jeszcze tego nie ruszalem :/

[ Dodano: 04-08-2009, 18:43 ]
U mnie to raczej uklad paliwowy tez nie bedzie bo kiedys mialem gaz i na gazie dzialo sie to samo :/
ICEMAN

Post numer:#5  Postprzez Kruczek » 4 sie 2009, o 20:44

Obrazek
ja chyba u siebie znalazłem przyczynę... jutro testy :mrgreen:
Kruczek
Stażysta

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#6  Postprzez ICEMAN » 4 sie 2009, o 23:06

Mam nadz ze przynajmnij Ci sie udalo to rozgryzc ;) Daj znac czy dales rade i co to bylo u Ciebie...
ICEMAN

Post numer:#7  Postprzez Kruczek » 5 sie 2009, o 11:10

niestety to nie to.. szukamy dalej :cry:
Kruczek
Stażysta

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#8  Postprzez jakubmw » 5 sie 2009, o 13:13

a moze pompe macie luzno zamontowana w baku i na zakrecie sie prechyla i ciagnie powietrze zamiast paliwo
jakubmw
Uczeń

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#9  Postprzez golden.boy.mlody » 5 sie 2009, o 14:11

jakubmw napisał(a):a moze pompe macie luzno zamontowana w baku i na zakrecie sie prechyla i ciagnie powietrze zamiast paliwo

jak luźno zamontowana? jak?
golden.boy.mlody

Post numer:#10  Postprzez jakubmw » 5 sie 2009, o 22:11

u mnie na przyklad jest na takim wezyku okolo 4 cm dlugosci jak bedzie za krotki pompa bedzie bujac na boki
jakubmw
Uczeń

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#11  Postprzez Kruczek » 5 sie 2009, o 22:26

więc tak, dziś dogłębnie przejrzałem całą elektrykę i nic nie znalazłem, ale za to: guma przeplywomierza łapie lewe powietrze, a druga sprawa to filtr paliwa, niby wymieniałem pół roku temu a stała się dziwna rzecz, patrząc w niego na wylot powinna być taka niby siateczka a u mnie jej nie było :/ gdzieś po prostu ją wsiąkło... mam nadzieję że to będzie przyczyną...
Kruczek
Stażysta

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#12  Postprzez Waski » 5 sie 2009, o 22:34

Kruczek napisał(a):powinna być taka niby siateczka

jaka sieteczka jak to szczelnie w puszcze aluminiowej jest zamkniete ?????????????????
zapraszam na fejsa do polubienia czerwonych e30 pełno zdjęć i tapet czerwonych i innych e30 http://www.facebook.com/E30RedLove

K> karoserie e30 wąska lampa stan nadająca się jeszcze do ożywienia auta im starsza tym lepsza
Waski
Profesor

Moje BMW: 3xx
Nadwozie: Coupe
Silnik: MxxBxx
Instalacja LPG: NIE
Kolejne BMW: 325i
Silnik: MxxBxx

Post numer:#13  Postprzez ICEMAN » 5 sie 2009, o 23:05

Ta pompe jeszcze sprawdze ale nie wydaje mi sie zeby to bylo przyczyna u mnie bo tak jak mowilem, jak jeszcze byl gaz to byly te same objawy. Poza tym gdyby pompa byla luzna to silnik nie gasl by tak gwaltownie zaraz w momencie pojawienia sie przeciazenia (tak mi sie wydaje).
Zastanawiam sie czy wina nie moze tkwic gdzies w przewodach od stacyjki albo samej stacyjki??
ICEMAN

Post numer:#14  Postprzez Kruczek » 6 sie 2009, o 15:17

Waski napisał(a):jaka sieteczka jak to szczelnie w puszcze aluminiowej jest zamkniete ?????????????????

normalnie patrząc we wlot/wylot filtra paliwa nie zobaczymy nic, jest metalowa blaszka która "nakierowuje" paliwo na tą ową "gąbkę" która pochłania wszystkie syfy (w przeźroczystych filtrach doskonale widać o co chodzi) u mnie nie było tej blaszki (gdzie się podziała nie mam pojęcia) tylko sama ta "gąbka" (normalnie przez filtr można było przejrzeć na "wylot) i być może przy normalnej jeździe jako tako filtrowało a przy obciążeniach łapało syf prosto z dna zbiornika i ciągnęło te śmieci z filtra. troszkę pokręciłem ale mniej więcej wiadomo o co chodzi.
Jeśli to nie to chyba się załamię ;/
Kruczek
Stażysta

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#15  Postprzez erp71 » 7 sie 2009, o 03:17

Kruczek napisał(a):
Waski napisał(a):jaka sieteczka jak to szczelnie w puszcze aluminiowej jest zamkniete ?????????????????

normalnie patrząc we wlot/wylot filtra paliwa nie zobaczymy nic, jest metalowa blaszka która "nakierowuje" paliwo na tą ową "gąbkę" która pochłania wszystkie syfy (w przeźroczystych filtrach doskonale widać o co chodzi) u mnie nie było tej blaszki (gdzie się podziała nie mam pojęcia) tylko sama ta "gąbka" (normalnie przez filtr można było przejrzeć na "wylot) i być może przy normalnej jeździe jako tako filtrowało a przy obciążeniach łapało syf prosto z dna zbiornika i ciągnęło te śmieci z filtra. troszkę pokręciłem ale mniej więcej wiadomo o co chodzi.
Jeśli to nie to chyba się załamię ;/

Na pompie paliwa jest założony tzw smog który zapobiega zaciągnięciu zanieczyszczeń ze zbiornika i tym samym chroni pompę przed zatarciem wiec raczej wątpliwe jest aby 'siateczke' w Twoim filtrze paliwa uszkodziły zanieczyszczenia ze zbiornika.
erp71
Stażysta

Moje BMW: 3XX
Silnik: M50B25

Następna strona

Powrót do Elektryka & Oświetlenie