[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Nie działa pompka i cewka

Wszystko co dotyczy alarmów, centralnych zamków, oświetlenia itp.

Nie działa pompka i cewka

Post numer:#1  Postprzez Antonio » 12 wrz 2007, o 21:13

Witam.
Po odłączeniu sterownika i podłączeniu innego, a również i poprzedniego nie mogę uruchomić samochodu. Pompka nie podaje paliwa i nie ma napięcia na cewce. Wszystkie bezpieczniki, przekaźniki, sterownik i czujnik położenia walu są 100% sprawne. Sprawdziłem juz chyba wszystko co mogłoby być przyczyna i już nie wiem co mam robić, przechodzą mi przez glowe myśli żeby wywieźć auto na szrot :(
Antonio

Post numer:#2  Postprzez Arczi e30 » 14 wrz 2007, o 14:52

dzwina sprawa, ciezko powiedziec coś nie widząc co sie dzieje, jedz do jakiegoś diagnostyka ( a raczej niech ktoś cie podcholuje ), masz nowe złącze bo widze ze masz rok 88' Mozne cos wyjdzie jak podłaczy ci ją pod kompa .. wywożąc na szrot raczej nic nie zyskasz, najwyzej kase stracisz
Obrazek
Gites majonez :D
Arczi e30
Profesor

Moje BMW: 32xx
Nadwozie: Sedan
Silnik: mxxbxx
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#3  Postprzez Antonio » 14 wrz 2007, o 22:54

Problem w koncu rozwiazany, nie wiem jakim cudem, ale w kostce od sterownika byl urwany przewod od czujnika polozenia walu, autko odpala i lata jak wczesniej :)
Pozdrawiam.
Antonio

Post numer:#4  Postprzez ANDRZEJ-BIELAK » 15 wrz 2007, o 09:29

Antonio napisał(a):Problem w koncu rozwiazany, nie wiem jakim cudem, ale w kostce od sterownika byl urwany przewod od czujnika polozenia walu, autko odpala i lata jak wczesniej :)
Pozdrawiam.
Ciekawe kto ci podpowiedział żebys sprawdził przewody :mrgreen:
ANDRZEJ-BIELAK

Powrót do Elektryka & Oświetlenie