[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Xenon i problemy

Wszystko co dotyczy alarmów, centralnych zamków, oświetlenia itp.

Xenon i problemy

Post numer:#1  Postprzez Menl » 15 sie 2009, o 23:32

A wiec mam maly problem a ze jestem leniem to go nie sprawdzilem jak nalezy i narazie zadzwonilem tylko do waszego guru JackXa 8)
Mam xenon od roku i pojawil sie maly problem, po wlaczeniu rano nie dziala mi lewy. Po przejazdzce "okolo" 5 km jak wylacze swiatla i wlacze xenon lewy znowu dziala. Pozniej juz zawsze dziala...i zaczyna sie znowu problem jak beemka postoi okolo 8-10 godzin czyli noc.

Na co zwrocic uwage ? Na zarnik czy na przetwornice ?
Tak jak wspomnialem, jestem mega leniem i nie chce mi sie przekladac prawej strony na lewa wiec pytam tu bo moze mial ktos taki przypadek...
Menl

Post numer:#2  Postprzez tigre0070 » 15 sie 2009, o 23:39

Menel, odezwij się jutro rano jakoś to podmienimy i sprawdzimy :)

no...ok , ja to zrobie :)
tigre0070

Post numer:#3  Postprzez MOLO » 15 sie 2009, o 23:44

To jest raczej wina przetwornicy.. Może Twe lenistwo nie jest tak bardzo zaawansowane by chociaż w nią puknąć bądź sprawdzić czy nie jest luźna bądź bardzo gorąca.. :mrgreen:

P.S. to normalne, że kiedyś któraś przetwornica da :cen:.. W końcu to nie oryginał..
MOLO

Post numer:#4  Postprzez Menl » 15 sie 2009, o 23:55

Spodziewalem sie ze kiedys ten zestaw xenonow padnie bo jednak to nie te czasy ze xenon kosztowal 1000zl a obecnie kosztuje okolo 200-300zl.
Tigre, jutro sie odezwe napewno bo wlasnie niedziele przeznaczylem na jakies tam naprawy ;)
Na poczatku stawialem na zarnik...na allegro sa juz po 35zl :lol: ale po rozmiwie z Jackxem padlo na przetwornice.droga jak cholera - 45zl :lol:
Menl

Post numer:#5  Postprzez MOLO » 16 sie 2009, o 01:08

Menel napisał(a):droga jak cholera - 45zl

Kurfff to tyle co szary HUGO BOSS pod "Biedronką"..
MOLO

Post numer:#6  Postprzez blackphantom » 16 sie 2009, o 03:32

na bank to przetwornica

przerabiałem to juz kilka razy

ciężko jest zmęczyć żarnik

pozdro
E30 trailer ... http://www.youtube.com/watch?v=SJA_E7gjgQk
e30 mix tape classic project short movie -> http://www.youtube.com/watch?v=R_S-SVFCukM
Być człowiekiem to powód do dumy lecz także do wstydu !! !! !!
blackphantom
Stażysta

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#7  Postprzez zakwas » 16 sie 2009, o 04:24

Miałem tak samo w tamtym roku w omedze i był to żarnik, na początku skutkowało kilkukrotne wyłączenie i włączenie świateł aż w końcu padł.
zakwas
Uczeń

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#8  Postprzez Menl » 16 sie 2009, o 13:26

No i wlasnie..zdania sa podzielone.Jeden powie ze zarnik, drugi ze przetwornica. Poczekam az troche slonce przestanie tak palic w lepetyne postaram sie zlapac Tigre aby mi pomogl...

ps. dzisiaj np. wogole nie chciala lampa sie zapalic, nawet po 30min jezdzie :?
Menl

Post numer:#9  Postprzez miki » 16 sie 2009, o 13:53

Menel kombinujesz troche
latwo sprawdzic co jest zepsute
poprostu podmien stronami przetwornice lub zarnik i bedziesz wiedzial co jest nie tak!!
miki

Post numer:#10  Postprzez Menl » 16 sie 2009, o 14:01

Wiem ze to jest latwe ale...ja mam strasznego lenia i samemu nic mi sie nie chce robic. A tak to podjedzie do mnie Tigre i pogadamy sobie przynajmniej o beemkach :mrgreen:
Poza tym co dwie glowy to nie jedna 8)
Menl

Post numer:#11  Postprzez miki » 16 sie 2009, o 14:18

Menel napisał(a):Poza tym co dwie glowy to nie jedna

nie mów że boisz się że coś popsujesz :D
miki

Post numer:#12  Postprzez Menl » 16 sie 2009, o 15:52

Nic sie nie boje ale taki juz jestem, lubie jak mi ktos pomaga a ja...mam czyste raczki jak to zauwazyl przed chwila Tigre :lol:
Byl, sprawdzil i...wsyzstko dziala. :mad2: A jak rano jechalem to nie dzialalo. Zamienilismy (tzn Tigre zamienil :P ) przetwornice stronami i jutro rano sprawdze jak beda zimne czy wszystko jest ok. Jak tym razem prawa strona nie bedzie swiecic tzn ze padla przetwornica, jak nadal lewa tzn ze zarnik .
Menl

Post numer:#13  Postprzez miki » 17 sie 2009, o 12:02

i jak tam co nie trybi?
miki

Post numer:#14  Postprzez noker7 » 17 sie 2009, o 15:54

Najlepiej od razu kup nowy żarnik i przetwornice :cool2: Zabezpieczysz się z obu stron 8)
Obrazek
noker7
Student

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#15  Postprzez Menl » 17 sie 2009, o 21:23

Dziwna sprawa, rano wsiadam po okolo 10 godzinach , odpalam furacza, sprawdzam i ladnie pala sie obie lampy. Pozniej wychodze z pracy o 17stej i ...duupa , nie pali sie prawa strona, wlaczyla sie w polowie drogi do domu jak wylaczylem i wlaczylem w czasie jazdy lampy.
Nie bawie sie dalej w kotka i myszke tylko smigam do sklepu i kupuje przetwornice...
Przynajmniej wiem ze to przetwornica, bo wlasnie ja zamienilismy stronami ( tzn Tigre zamienil :lol: )

[ Dodano: 25-08-2009, 23:19 ]
Zapomnialem dodac ze kupilem przetwornice i wszystko dziala...
Menl

Powrót do Elektryka & Oświetlenie