[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Filtr Paliwa???

Wszystko co jest związane z układem zasilania, instalacje LPG itp.

Filtr Paliwa???

Post numer:#1  Postprzez mateuszczarn » 23 sie 2009, o 17:43

Problem pojawił się dzisiaj. Chcąc odpalić samochód na benzynie nie chciał odpalić więc odpaliłem na gazie Nie podobały mi się obroty bo były w okolicach 850 obr/min ale po krótkiej jeździe się uspokoiły. Gdy przyjechałem do domu chciałem sprawdzić czy chodzi normalnie na benzynie przełączyłem na odpalonym silniku na benzynę i niby wszystko ok ale jak gwałtownie dodaje gazu to niby wkręca się na obroty ale jakoś dziwnie ( podobne objawy przy pustej butli lpg) a gdy powolutku dodaje gazu to przeważnie jest wszystko w porządku. Gdy zgasze go na benzynie to nie moge go potem odpalić. Obstawiam filr paliwa. Co wy na to?? błagam pomocy
mateuszczarn

Post numer:#2  Postprzez apply » 23 sie 2009, o 20:36

Filtr paliwa dobrze jest wymienić. Bo możesz mieć jeszcze oryginalny (czyt. baaaaardzo stary). Może pomoże, a jeśli nie to możesz go wykluczyć w dalszej diagnozie.
Może to być regulator który daje za niskie ciśnienie, ewentualnie pompka, ale proponuję zacząć od filtra.

mateuszczarn napisał(a):Nie podobały mi się obroty bo były w okolicach 850 obr/min ale po krótkiej jeździe się uspokoiły

Co masz na myśli że się uspokoiły? Bo ja mam wolne obroty właśnie koło 750-850 zawsze i uważam, że jest ok.
apply
Student

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#3  Postprzez mateuszczarn » 23 sie 2009, o 20:42

mam na myśli to że są w okolicach 700. A co do tego wszystkiego to po wieczornej jeździe przegazowałem ją kilka razy na benzynie i jak by lepiej ale jutro tak czy tak jadę po filtr bo jak spojrzałem pod auto to jeszcze był oryginalny
mateuszczarn

Post numer:#4  Postprzez MrUw@ » 23 sie 2009, o 21:55

niee no obroty 700-800 sa good bo to taka norma dla silnika :P

zacznij od filtra paliwa... po mojemu dobrą robote leją też dodatki do paliwa czyszczące wtryski itp ;) sporo sie po nich zmienia oczywiscie nie od razu ale z czasem ;)
MrUw@

Post numer:#5  Postprzez ciapaaty » 23 sie 2009, o 22:39

to moze byc filter to moze byc pompka to moze byc przeplywomierz, podepnij gdzies auto pod komputer i bedziesz mial czarno na bialym
ciapaaty

Post numer:#6  Postprzez luzi » 24 sie 2009, o 00:27

sprawdź styki przekaźnika pompy paliwa, w m20 jest on w komorze silnika w takiej plastikowej puszcze w sumie są tam 3 przekaźniki , w m40 nie jestem pewien ale chyba na podszybiu gdzieś. ja miałem podobne objawy jak zaoksydowały mi styki w tym przekaźniku. to samo stało sie u moich dwóch ziomków i w każdym przypadku po oczyszczeniu styków śmigało i odpalało jak należy ;) a filtr paliwa też sprawdź ;)
Renowacja Felg , prostowanie polerowanie lakierowanie
FelgenGarage Facebook
luzi
Inżynier

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#7  Postprzez mariusz_ek » 24 sie 2009, o 00:28

90% sukcesu podpięcie pod kompa
Ale filtr zawsze warto wymienić! bo tak jak "apply" napisał może być on baaardzo stary i zapchany
mariusz_ek
Moderator

Moje BMW: e30
Nadwozie: Coupe
Silnik: M40B18
Instalacja LPG: NIE
Kolejne BMW: e24
Nadwozie: Coupe
Silnik: M30B28
Instalacja LPG: NIE

Powrót do Układ paliwowy & Spalanie