[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

diagnza komputerow naszych BMW

Wszystko co dotyczy alarmów, centralnych zamków, oświetlenia itp.

diagnza komputerow naszych BMW

Post numer:#1  Postprzez jakubmw » 24 sie 2009, o 20:44

witam wszystkich tak sie zastanawiam co wyskakuje na komputerze gdy podlaczamy nasza bmw pod niego jakich programow do tego urzywaja
jakubmw
Uczeń

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#2  Postprzez ciapaaty » 24 sie 2009, o 21:26

najczesciej wyskakuja bledy :lol: zalezy jakim programem obsluguje sie interfejs
BMW Skaner - pracuje w srodowisku Windows
Carsoft 3.4 - pracuje w srodowisku DOS takze wyswietlaja sie napewno cyfry i rozne wartosci, napewno nie kolorowe obrazki
ciapaaty

Post numer:#3  Postprzez golden.boy.mlody » 24 sie 2009, o 21:37

zalezy w jakim silniku, od cisnien poprzez sygnaly np. na przepustnice czy sie otwiera itp. zwykla diagnostyka i restartowanie kompa
golden.boy.mlody

Post numer:#4  Postprzez matisik » 24 sie 2009, o 21:49

a mozna kupic zlacze, wgrac programik i sobie obczaic samemu co i jak?
matisik

Post numer:#5  Postprzez golden.boy.mlody » 24 sie 2009, o 22:09

zlacze, kompa, kabelki i program
golden.boy.mlody

Post numer:#6  Postprzez szalwi » 25 sie 2009, o 09:18

A gdzie by to można było kupić??
Obrazek
szalwi
Inżynier

Moje BMW: 320
Nadwozie: Coupe
Silnik:
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#7  Postprzez luzi » 25 sie 2009, o 10:49

Renowacja Felg , prostowanie polerowanie lakierowanie
FelgenGarage Facebook
luzi
Inżynier

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#8  Postprzez Memphis » 25 sie 2009, o 15:35

luzi napisał(a):http://moto.allegro.pl/item713375385_interfejs_bmw_kabel_z_wtykiem_bmw_promocja.html

takie coś chyba się nada

Nada się w zupełności do e30. Trzeba tylko jeszcze programik ściągnąć i tyle. Posiadam podobny zestaw i mogę powiedzieć, że z niego dowiedziałem się, że miałem cofany licznik :P i w sumie niewiele więcej, czego bym nie wiedział. Posiadając m20 i m40 w sumie prawie nie używam tego sprzętu, bo inspekcję samemu można skasować, a nie zawsze laptopa mi się chce brać do garażu.
Co do programów to BMW Skaner, czy carsoft na przykład.
Carsoft wygląda tak:
http://obrazki.elektroda.net/26_1246092748.jpg

BMW skanera nie miałe mnigdy, także się nie wypowiem.
Memphis
Inżynier

Moje BMW: 318i
Silnik: M40B18
Silnik: MxxBxx

Post numer:#9  Postprzez szalwi » 25 sie 2009, o 16:05

Podziękowal <> :D
Obrazek
szalwi
Inżynier

Moje BMW: 320
Silnik:

Post numer:#10  Postprzez jackx-36 » 25 sie 2009, o 16:17

wszystko pieknie ładnie , tylko po co wydawac kase na cos z czego nie bedzie żadnego pozytku , jezdze bmw od ponad 15 lat i nigdy niepotrzebwalem tego badziewia.
moim zdaniem jest to zbedny wydatek
jackx-36
Profesor

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#11  Postprzez golden.boy.mlody » 26 sie 2009, o 09:35

jackx-36 napisał(a):wszystko pieknie ładnie , tylko po co wydawac kase na cos z czego nie bedzie żadnego pozytku , jezdze bmw od ponad 15 lat i nigdy niepotrzebwalem tego badziewia.
moim zdaniem jest to zbedny wydatek

Jak to nie bedzie. ja ostatnio 2 razy podlaczalem bo mi przepustnica sie nie domykala i obroty falowaly. zrestartowalem kompa i gites.
golden.boy.mlody

Post numer:#12  Postprzez jackx-36 » 26 sie 2009, o 15:49

golden.boy.mlody, ale w jakim silniku cooo , przypuszczam ze w M60
a nie stety w M20, M40/42 , M30 czy M10 na wtrysku podłaczanie pod "komputer" niczego nie da , sa to zbyt proste silniki posiadające baardzo proste układy sterujace , kótre w wiekszosci przypadków jest bardzo łatwo zdiagnozowac i naprawic/usunąć usterke .
czy naprawde trzeba wydawac 100zł ze by zdiagnozowac silniczek krokowy czy sonde ?? watpie , czy do kasowania inspekcji i oilservice potrzebny jest komputer ?? czy ze by wykasowac błedy ze sterwonika silnika potrzebny jest komputer ??? mówie oczywiscie o starszych silnkach, alee jak kto chce
jackx-36
Profesor

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#13  Postprzez golden.boy.mlody » 26 sie 2009, o 18:39

jackx-36 napisał(a):golden.boy.mlody, ale w jakim silniku cooo , przypuszczam ze w M60
a nie stety w M20, M40/42 , M30 czy M10 na wtrysku podłaczanie pod "komputer" niczego nie da , sa to zbyt proste silniki posiadające baardzo proste układy sterujace , kótre w wiekszosci przypadków jest bardzo łatwo zdiagnozowac i naprawic/usunąć usterke .
czy naprawde trzeba wydawac 100zł ze by zdiagnozowac silniczek krokowy czy sonde ?? watpie , czy do kasowania inspekcji i oilservice potrzebny jest komputer ?? czy ze by wykasowac błedy ze sterwonika silnika potrzebny jest komputer ??? mówie oczywiscie o starszych silnkach, alee jak kto chce

Przeciez nie bylo mowy o konkretnych silnikach :mrgreen:
golden.boy.mlody

Post numer:#14  Postprzez rpautosport » 27 sie 2009, o 10:44

jackx-36 napisał(a):golden.boy.mlody, ale w jakim silniku cooo , przypuszczam ze w M60

Jak masz przy silniku okrągłe gniazdo diagnostyczne, czyli Motronic od 1.1 w górę, to wszystko da.
rpautosport

Post numer:#15  Postprzez jakubmw » 27 sie 2009, o 12:42

a ma moze ktos linki do jakis programow mam w posaiani taki zestaw zeby podlaczyc pod kompa ale nie mam zadnych programow moj silnik to m20b20 na monotroniku
jakubmw
Uczeń

Moje BMW:
Silnik:

Następna strona

Powrót do Elektryka & Oświetlenie