[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

zrobienie audio bez paskudzenia w e30 coupe

Wszystko co jest zwiazane z audio, nawigacją GPS'em, CB, TV itp.

zrobienie audio bez paskudzenia w e30 coupe

Post numer:#1  Postprzez KędziorCG » 10 wrz 2009, o 15:46

witam chce zrobic audio u siebie znaczy sie obecnie mam z przodu oryginalne głosniki ale nie daja rady wcale i w bagazniku mam wzmak bm xr888 1200 4 kanały oraz skrzynke basowa z głosnikiem lanzar max 12 st

bass jest zaebiaszczy ale z reszta jest kiepsko

wiec teraz mam w planach zrobienie przodu zeby był ten mid i sopran kiedys jakos grały z tyłu głosniki 13 " ale po podłaczeniu do wzmaka spaliłem je nie wytrzymały poprostu mojego słuchania :)

chce sie ich pozbyc całkowicie niestety nie moge znalesc tylnej półki całej najlepiej z roleta ;(

a wiec na przód chce dac zestaw odseparowany ale w oryginalne miejsce czyli pod nogi 13" a tweetery chciał bym dać w trójkąty przy lusterkach .
bede musiał żezbic niestety w tych trójkątach bo oryginalne tweetery raczej nie do kupienia

ale pytanko do was jaki zestaw polecacie chce zeby to grało czysto ale bez jakis tam wielkich wymagań cena to tak wiecie im taniej tym lepiej ( no nie zawsze )
ale tak do 200 zł :)
KędziorCG
Magister

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#2  Postprzez Waski » 10 wrz 2009, o 16:19

KędziorCG napisał(a):ale w oryginalne miejsce czyli pod nogi 13

to już nie będzie grało nawet tandetne boschmany się tam duszą z powodu braku miejsca pod samym radiem a nie mowie o podpięciu pod wzmaka

żeby to grało jedynie 16 i w drzwi
a co do ceny to szukaj w norauto oni tam głosniki przeceniają niezle jak sie nie sprzedają im
ja dałem za focal A1 399zł a chodzą po niecałe 600
zapraszam na fejsa do polubienia czerwonych e30 pełno zdjęć i tapet czerwonych i innych e30 http://www.facebook.com/E30RedLove

K> karoserie e30 wąska lampa stan nadająca się jeszcze do ożywienia auta im starsza tym lepsza
Waski
Profesor

Moje BMW: 3xx
Nadwozie: Coupe
Silnik: MxxBxx
Instalacja LPG: NIE
Kolejne BMW: 325i

Post numer:#3  Postprzez KędziorCG » 10 wrz 2009, o 16:26

no tak ale za duzo grzebania jest z tymi 16 w dzwi a ja chce tam w oryginalne miejsca zeby jakos to wyglądało
Obrazek
KędziorCG
Magister

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#4  Postprzez Waski » 10 wrz 2009, o 16:47

to kup sobie jakieś zwykłe 13 i zostaw je pod radiem bo na wzmaku je spalisz szybko
a co do babrania się z tym to wycięcie dziury i zamontowanie panelu zajmie ci 20 minut a boczki i tak musisz ściągać jak chcesz gwizdki w zaślepkach lusterek
zapraszam na fejsa do polubienia czerwonych e30 pełno zdjęć i tapet czerwonych i innych e30 http://www.facebook.com/E30RedLove

K> karoserie e30 wąska lampa stan nadająca się jeszcze do ożywienia auta im starsza tym lepsza
Waski
Profesor

Post numer:#5  Postprzez M-Technic2 » 10 wrz 2009, o 17:42

a ja mam pytanie z innej beczki ,mam wsadzone glosniki 16 "z przodu i nie wiem co z nimi jest ale graja jakby na pol gwizdka,jak by za sciana byly ,lepiej juz graja oryginalne pioneery 13 z tylu !, podinalem te z przodu na tyl i graja dobrze , w ustawieniach radia przenosze glos na sam przod i padaka prawie nie slychac a na tyle graja ladnie ,a z przodu nie !, wie ktos co to moze byc ,oczywiscie ustawianie radia odpadaja ,bo to sprawdzilem ,mozliwe jest jakies przebicie czy cos takiego ?,cos z kablami?,chyba ze radiem cos ,bo na innym jeszcze nie spawdzalem, a moze ktos cos poradzi ?
M-Technic2
Stażysta

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#6  Postprzez Pietrek » 10 wrz 2009, o 18:44

Waski napisał(a):to już nie będzie grało nawet tandetne boschmany się tam duszą z powodu braku miejsca pod samym radiem a nie mowie o podpięciu pod wzmaka

Braku miejsca ? przecież te wnęki idą jeszcze przez całe progi ? czyli miejsca troche tam jest...
Pietrek
Moderator

Moje BMW: 325e
Nadwozie: Sedan
Silnik: m20b25

Post numer:#7  Postprzez pawels5 » 10 wrz 2009, o 22:35

Pietrek napisał(a):
Waski napisał(a):to już nie będzie grało nawet tandetne boschmany się tam duszą z powodu braku miejsca pod samym radiem a nie mowie o podpięciu pod wzmaka

Braku miejsca ? przecież te wnęki idą jeszcze przez całe progi ? czyli miejsca troche tam jest...

Tylko panele do drzwi, żadne inne miejsca
PS
Buszmany to nawet nie grają w normalnym miejscu.
pawels5
Inżynier

Moje BMW: 318
Nadwozie: Touring
Silnik: M40B18
Instalacja LPG: TAK

Post numer:#8  Postprzez algida » 10 wrz 2009, o 23:23

ja mam z przodu 13 jbl z seri gto za 400zeta pod byle jaki wzmak z regulacją hi filter i gra jak głupie. gwizdki też masz w kpl i do tego rózne maskownice
"Proste są dla szybkich samochodów, zakręty są dla szybkich kierowców" C. McRae
algida
Uczeń

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#9  Postprzez KędziorCG » 11 wrz 2009, o 16:32

nie stac mnie na panele w dzwi ;p dlatego pytam o optymalny zestaw za rozsadna cene w oryginalne miejsce
Obrazek
KędziorCG
Magister

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#10  Postprzez Kruczek » 11 wrz 2009, o 18:34

M-Technic2 napisał(a):w ustawieniach radia przenosze glos na sam przod i padaka prawie nie slychac a na tyle graja ladnie ,a z przodu nie !, wie ktos co to moze byc ,oczywiscie ustawianie radia odpadaja ,bo to sprawdzilem ,mozliwe jest jakies przebicie czy cos takiego ?,cos z kablami?,chyba ze radiem cos ,bo na innym jeszcze nie spawdzalem, a moze ktos cos poradzi ?

być może masz pomylone + i - przy głośnikach, do niedawna sam myślałem że to nie ma znaczenia a jednak!
Kruczek
Stażysta

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#11  Postprzez Waski » 11 wrz 2009, o 19:04

ja mam z przodu 13 jbl z seri gto za 400zeta pod byle jaki wzmak z regulacją hi filter i gra jak głupie

wsadz te same głosniki w drzwi i przyznasz racje ze tam nie grały
KędziorCG napisał(a):stac mnie na panele

pare godzin pracy stare drzwi od szafy wyrzynarka i masz gotowe takie jak chcesz

Waski
Profesor

Post numer:#12  Postprzez KędziorCG » 11 wrz 2009, o 20:00

no tak ale musze ciachac moje ładne dzwi ;( a jak spaskudze bedzie lipa :( i czasu brak wiesz bo siedze w robocie do 15 potem dalej na odróbek musze leciec ;/
Obrazek
KędziorCG
Magister

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#13  Postprzez pawels5 » 11 wrz 2009, o 21:05

Wycinasz tylko otwory na głośniki w tapicerce, drzwi wygłuszasz matami lepszymi lub w wersji econo tańszymi, mocujesz panele do drzwi zrobione własnoręcznie i cieszysz się za każdym razem jak włączasz radio. Do paneli najlepszy jest MDF, łatwy w obróbce i mocny. Jak będziesz chciał wrócić do oryginalnych drzwi, to możesz kupić sobie całe boczki za parę złotych. Wejdź sobie na fora car audio, są tam fotorelacje co i jak. Naprawdę warto trochę pomęczyć się.
Ja zrobiłem sobie tak:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
pawels5
Inżynier

Moje BMW: 318
Nadwozie: Touring
Silnik: M40B18
Instalacja LPG: TAK

Post numer:#14  Postprzez algida » 12 wrz 2009, o 09:16

pawels5 napisał(a):Ja zrobiłem sobie tak:

sam obijałeś je skórą? i ile to tobie czasu zajeło
"Proste są dla szybkich samochodów, zakręty są dla szybkich kierowców" C. McRae
algida
Uczeń

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#15  Postprzez KędziorCG » 12 wrz 2009, o 16:31

pawels5, przyznam że ciekawie to wyglada musze sie zastanowic tylko ze mówie jak narazie brak czasu :( na kombinowanie z wycinaniem itp bo skór to ja moge miec ile tylko chce i jakie tylko chce bo w skórach pracuje :)
KędziorCG
Magister

Moje BMW:
Silnik:

Następna strona

Powrót do Car Audio & GPS