Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.
Dodaj BMW-e30.PL do wyjątków w programie blokującym reklamy!
m10 na gażniku nie posiada czujnika położenia wału i sterownika. Powinieneś skupic się nad tym czy do cewki dochodzi zasilanie ,czy główny przewód od cewki do kopułki jest sprawny wreszcie czy sama cewka jest sprawna .trusek99 napisał(a):komputer
[ Dodano: 17-09-2009, 20:53 ]
w sumie powodow moze byc bardzo duzo..
moze to byc wina czujnika polozenia wału, rozniez spalony przekaznik..nie znam sie dokladnie na silnikach m10 ale chyba masz wszystko praktycznie to samo co w m40 jezeli chodzi o elektronike? mialem bardzo podobny przypadek, jaki opisujesz..wracajac z roboty nagle jebła mi betka. nie mialem iskry na swiecach. wiec co? wymienilem czujnik polozenia walu i nic, to samo.wiec cewke i palec i kopulke. to samo czyli nic..przekazniki rowniez podmienilem na inne i tez nic! okazalo sie ze padl mi komp..
Escobar napisał(a):m10 na gażniku nie posiada czujnika położenia wału i sterownika. Powinieneś skupic się nad tym czy do cewki dochodzi zasilanie ,czy główny przewód od cewki do kopułki jest sprawny wreszcie czy sama cewka jest sprawna .

, jutro poszperam mam chyba jeszcze jedną cewke w zapasie więc jutro zobaczymy . Dzięki za porady
bo u mnie strasznie male jest, jakies dziesiąte mVrpautosport napisał(a):Układ zapłonowy w M10 to: cewka, moduł zapłonowy, aparat zapłonowy z cewką indukcyjną. Nie ma to nic wspólnego z M40.
Na cewce powinno być 12V. Jeżeli na 15 nie ma 12V, po prostu podłącz na krótko z akumulatora +12V i próbuj odpalić. Sprawdź jeszcze cewkę indukcyjną w aparacie zapłonowym (biała wtyczka). Jeżeli jest uszkodzona silnik nie odpali.
Pomocy bo już zaczynam sie denerwować bo samochód 2 tygodnie bez ruchu.Oczy_kobry napisał(a):Podłączyłęm na krótko plus z akumulatora z plusem cewki i jak sprawdzałem iskre bezposrednio z cewki to nadal nie bylo. Napięcie również się nie zmieniło :/ co to może jeszcze byćPomocy bo już zaczynam sie denerwować bo samochód 2 tygodnie bez ruchu.

Powrót do Elektryka & Oświetlenie
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość