[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Problem z przepływomierzem

Wszystko co jest związane z układem zasilania, instalacje LPG itp.

Problem z przepływomierzem

Post numer:#1  Postprzez Kosciu » 23 wrz 2009, o 20:53

Witam wszystkich nie dawno stałem się posiadaczem bmw e30 z silnikiem 1.8 m10 z pełnym wtryskiem 1987r.
Bmw nie chodziła jak ją brałem po moich oględzinach wyszło na to że to przepływomierz bo tamten nie reagował na regulację, kupiłem drugi przepływomierz założyłem beta odpaliła no i wszystko było by dobrze żeby się wkręcała jak powinna chodziła do 3 tys. obrotów jeździłem z tym około tygodnia aż dzisiaj postanowiłem otworzyć przepływkę, trochę podregulowałem no i beta zaczęła się normalnie wkręcać ale pojawił się następny problem.
Na wolnych obrotach tak od 1tys do 1,5tys nie da się jeździć przerywa itp.
I mam takie pytanie czy jest jakiś przyrząd do regulowanie przepływki? Czy trzeba wszystko robić na oko? może ktoś miał jakieś problemy z takim czymś? czym się powinienem sugerować itp. za każdą pomoc z góry dzięki.
Kosciu

Post numer:#2  Postprzez kaczoro » 23 wrz 2009, o 21:19

Analizator spalin i regulacja na przepływce :roll:
kaczoro

Post numer:#3  Postprzez Blazej0909 » 23 wrz 2009, o 21:34

I lepiej tam samemu rączek nie pchać chyba że sie na tym zna. ja kiedys tez przepływkę posadziłem przez grzebanie sie w niej i to do takiego stopnia że poszła na śmietnik. pozdrawiam
Blazej0909
Stażysta

Moje BMW: 325is
Nadwozie: Touring
Silnik: m20b25
Instalacja LPG: TAK

Post numer:#4  Postprzez Kosciu » 23 wrz 2009, o 21:40

Na analizator spalin to mnie nie stać :D wpinałem się jeszcze pod sonde i regulowałem przepływkę i niby mieszanka jest odpowiednia czy może być coś nie tak z tą przepływką? styki nie są powycierane na gazie ponoć nie jeździła.
Kosciu

Post numer:#5  Postprzez ciechaaa » 23 wrz 2009, o 23:31

piszesz ze od 1 - 1,5 tys nie da sie jezdziz.... poluzuj sprzezynke cofnij ja o jakies dwa zabki i zobacz jak bedzie....
ciechaaa

Post numer:#6  Postprzez kamil325 » 17 lis 2009, o 12:58

wiatm ja tez mam problem z przepływką... na zimnym niechce chodzic na wolnych obrotach... musze trzymac na 2tys pniewaz jak zdejme noge z gazu to to gaśnie... jak autko sie rozgrzeje i temperatura wyjdzie poza niebieskie pole to juz utrzymuje obroty :/ to jest wina przepływki ??
co sie reguluje imbusem w przepływce????:/
kamil325

Post numer:#7  Postprzez mandark » 17 lis 2009, o 16:45

wiatm ja tez mam problem z przepływką... na zimnym niechce chodzic na wolnych obrotach... musze trzymac na 2tys pniewaz jak zdejme noge z gazu to to gaśnie... jak autko sie rozgrzeje i temperatura wyjdzie poza niebieskie pole to juz utrzymuje obroty :/ to jest wina przepływki ??

A ssanie Ci działa ? Może już czujnik temperatury ecu padł ? Sprawdź też szczelność układu dolotowego. Może krokowy już stoi? Jak widać to jest loteria i wszystko trzeba sprawdzić.
mandark

Post numer:#8  Postprzez kamil325 » 18 lis 2009, o 09:55

hmmmm układ jest raczej szczelny:/ ale nie mam pojęcia jak sprawdzic czy działa ssanie i gdzie ono sie znajduje?????????? :/ zostaje mi jeszcze czujnik i krokowy :/ ....

[ Dodano: 20-11-2009, 08:56 ]
ma ktos zdjęcia gdzie jest ssanie ?? w m20b25 ??
kamil325

Powrót do Układ paliwowy & Spalanie