[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Domykanie szyb pilotem itp.

Wszystko co dotyczy alarmów, centralnych zamków, oświetlenia itp.

Domykanie szyb pilotem itp.

Post numer:#1  Postprzez Lord Lukasz » 28 lip 2008, o 12:45

Jak w temacie, sam centralny mam oryginał a centralke z pilotem jakąś z allegro i tak kombinuje czy da sie zrobić domykanie szyb na pilota lub ogólnie żeby sie zasówały po zamknięciu auta ? Ma ktoś takie coś lub wie jak to zrobić ?
Lord Lukasz
Stażysta

Moje BMW: 330i
Nadwozie: Coupe
Silnik: M54B30
Instalacja LPG: NIE
Silnik: MxxBxx

Post numer:#2  Postprzez jackx-36 » 28 lip 2008, o 13:01

ma, kupuje sie dodatkowy modół komfortu, który występuje w wersji 2 i 4 "szybowej", podpina sie to do sterownika alarmu , nie pytaj sie jak jest to zrobione bo do robót elktronicznych mam "czarnucha" :roll:
jackx-36
Profesor

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#3  Postprzez Lord Lukasz » 28 lip 2008, o 13:07

Zrobiłem mały wywiad i trzeba kupić moduł domykania szyb więc go kupiłem i zaraz go będe miał i teraz pytania czy podłączyć pokolei wszystkie 4 szyby czy można zrobić pare np. najpierw dwie z tyłu a potem dwie z przodu lub jedna strona a potem druga, pytam bo w e30 jak sie 2 naraz podnosi to jakoś tak wolniej idą :mrgreen:
Lord Lukasz
Stażysta

Post numer:#4  Postprzez jackx-36 » 28 lip 2008, o 13:11

mozesz podłączyć jak chcesz , w instrukcji jest tam wszystko opisane np.
a. wszystkie na raz
b. parami 2+2
c. pojedyńczo , kazda szyba bedzie sie zamykać jak poprzednia sie juz domknie

ja mam opcje "c" , zamyka sie najpierw lewa przednia, prawa przednia , prawa tylnia i na końcu lewa tylna
jackx-36
Profesor

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#5  Postprzez Lord Lukasz » 28 lip 2008, o 13:22

podłączone masz do przycisków ? i do centralki od centralnego czy do centralki od pilota ? i można sobie wybierać które szyby najpierw mają sie zamykać i np.
Lord Lukasz
Stażysta

Post numer:#6  Postprzez jackx-36 » 28 lip 2008, o 13:28

do przycisków i do sterownika alarmu/pilota, tak mozna sobie wybrac kolejność domykania , ja mam tak ustawione bo w tej kolejności najczęściej sie szyby uchyla , wiadomo przednia od kierowcy jest najczęściej otwierana , potem prawy przód i tył a na końcu lewy tył
jackx-36
Profesor

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#7  Postprzez moher » 28 lip 2008, o 16:12

Lordzie ile kosztowało to ustrojstwo do domykania??
Obrazek
moher
Magister

Moje BMW: 318is
Nadwozie: Touring
Silnik: M42B18
Kolejne BMW: 540i
Nadwozie: Touring
Silnik: M62B44
Instalacja LPG: TAK

Post numer:#8  Postprzez Lord Lukasz » 29 lip 2008, o 08:07

Moduł kupiłem za 59zł i działa on na dwie lub cztery szyby, na allegro są nawet za 40zł ale + wysyłka wychodzi podobnie a ten kupiłem na miejscu, wczoraj podłączyłem sie do przycisków i dzisiaj walcze dalej bo troche więcej zabawy jest niż sie spodziewałem
Lord Lukasz
Stażysta

Post numer:#9  Postprzez Iro » 24 wrz 2009, o 19:53

porusze ten temat ponownie:
Lord Lukasz napisał(a):podłączone masz do przycisków ? i do centralki od centralnego czy do centralki od pilota ? i można sobie wybierać które szyby najpierw mają sie zamykać i np.

Sorki kolego łukasz ze cie tu cytuje ale zadales pytanie czy podlaczone do przyciskow?
moduł domykania szyb dziala po zamknieciu pojazdu czy uaktywnieniu alarmu czyli na wylaczonym zaplonie przyciski szyb nie dzialaja bezposrednio pod silniczki trzeba podlaczyc bo modul daje tam prod i odcina przy odpowiednim obciazeniu i czasie.
Łukasz moze opiszesz jak to zamontowałes
Iro

Post numer:#10  Postprzez Prezes » 25 wrz 2009, o 01:49

A możecie polecić kogoś oblatanego i sprawdzonego w Warszawie i okolicy? Założenie centralnego z alarmem i domykaniem w E30 Cabrio... :)
Prezes

Post numer:#11  Postprzez Iro » 25 wrz 2009, o 08:34

centralny + alarm + domykanie szyb to prosta robota niekoniecznie szybka ale prosta, kto umie sie posługiwać miernikiem i kontrolka pradu i umie lutować to sam założy.
Iro

Post numer:#12  Postprzez Prezes » 21 lis 2009, o 23:54

Iro napisał(a):centralny + alarm + domykanie szyb to prosta robota niekoniecznie szybka ale prosta, kto umie sie posługiwać miernikiem i kontrolka pradu i umie lutować to sam założy.

To może jednak ponowię pytanie... :bag:

Czy możecie polecić kogoś oblatanego w temacie centralnego, sterowania, domykania w e30 cabrio w Wawie i okolicy??
Prezes

Powrót do Elektryka & Oświetlenie