[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Wymiana żarówki od nawiewu

Wszystko co dotyczy alarmów, centralnych zamków, oświetlenia itp.

Wymiana żarówki od nawiewu

Post numer:#1  Postprzez kupiec_fkl » 3 paź 2009, o 12:01

Witam chciałem sie zapytać jak wymienić żarówki od nawiewu ?? Dokładnie chodzi mi o tą żarówke od podświetlenia regulacji temperatury (chociarz nie jestem pewien czy tam wogole była żarówka). Domyślam się że trzeba zdjąć całą obudowe od nawiewu, ale jak ??
kupiec_fkl

Post numer:#2  Postprzez pocisk997 » 3 paź 2009, o 12:53

od dołu masz dwie śróbki po bokach. Musisz włożyć śrubokręt tam od strony półeczki przy popielniczce. Śrubki są po bokach. Ponadto są jeszcze dwie u góry, wiec musisz wyciągnąć guzik od awaryjnych itd.
Układy wydechowe z nierdzewki, SWAPY, przeróbki aut do sportu, 2jd Garage

viewtopic.php?f=91&t=44829
pocisk997
Profesor

Moje BMW: 328i
Nadwozie: Coupe
Silnik: m52b28
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#3  Postprzez Leon » 3 paź 2009, o 23:00

Do wymiany tej żaróweczki wystarczy wyjąć kieszen radia i masz oprawke i żaróweczkę jak na dłoni :cool2:
Wystarczy pociągnąć w stronę silnika tylko delikatnie bo przegrzany stary plastik lubi pękać.
Leon
Profesor

Moje BMW: 320i
Nadwozie: Coupe
Silnik: M20B20
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#4  Postprzez wojo » 4 paź 2009, o 22:42

nie wiem czy dobrze Cie zrozumiałem, ale jeśli chodzi o podświetlenie regulacji temperatury i częściowo suwaków nawiewu to u mnie (320 90r) żaróweczka była od wewnątrz po prawej stronie tuż nad galeryjką (przy popielniczce), mam tam niewielką szczelinę. Wyciągłem ją dwoma palcami, powinieneś poczuć, żarówka 1,2W
wojo

Post numer:#5  Postprzez kupiec_fkl » 5 paź 2009, o 17:10

lampka była na samym wierzchu, nie trzeba było nic rozkręcać wystarczyło wyjąc radio i kieszeń :)
kupiec_fkl

Powrót do Elektryka & Oświetlenie