manniak16 napisał(a):Z tego co ja wiem to po odkreceniu korka wlewowego oleju silnik powinien zgasnac tak samo po wyciagnieciu bagnetu...
Kumpel ma m20b20 i niegaśnie mu tylko reguluje delikatnie obroty (identycznie jak u mnie)
manniak16 napisał(a):Ja radził bym ci na poczatku sprawdzic uklad zaplonowy tak jak to juz radzili koledzy zobacz przerwe na swiecy na LPG powinna byc mniejsza ja mam u siebie 0.7 i jest bardzo dobrze. Sprawdz uklad podcisnienia najlatwiej to przy laczeniu przewodow lub ich koncach popsikaj gazem z zapalniczki oczywiscie przy wlaczonym silniku. Gdy zauwazysz roznice to wiesz gdzie masz nieszczelne.
Mozna jaśniej bo rozumiem ze mam świece popsikać? I jak tę przerwe się sprawdza (sory ale zielony jestem):roll: [/quote]
manniak16 napisał(a):ale na poczatku sprawdz ta przeplywke czy byla rozbierana bo jak nie to mozesz ja wyregulowac wstepnie sam. Powodzenia!
Była napewno rozbierana tyle że teraz ją ustaw niewiedząc czy byla regulowana czy tylko rozbierana bo komuś sie nudziło.

i jak stawałem czasem na światłach to powiem wam że czasem trzymał obroty a czasem nimi falował ale z róznicą ok 300obr/min ,więc wydaje mi się że przepływomierz jest walnięty + termostat bo obieg sie nie włancza i zagrzewa mi sie hardcorowo silnik (jeśli jade powoli) a wisko działa
i to autorowi postu bo nie wiedzial
ale ja nie napisalem (i za to przepraszam) ze mialem wymieniane 3 świece (czwarta [3] niechce sie odkręcić,psikalem wd40 ale nic niepomoglo,jeśłi znacie jakis inny dobry specyfik to piszcie