Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.
Dodaj BMW-e30.PL do wyjątków w programie blokującym reklamy!
Napiszcie mi jakie mogą być przyczyny falowania obrotów!!! Zaczne moze ja od tego co wiem:
-Przepływomierz
-silniczek krokowy
-
-
-
Nie wiem ,no normalnie nie wiem...Zaczełem dziś od demontażu przepływomierza ,gumy do przepustnicy ,samego układu ssącego aż zdjełem mocowanie dolotu z listwą z wtryskami iiiiiiiiiiiii...........w jednej z komor zaworowych dopatrzyłem sie......uwaga ,uwaga...ŚRÓBKI!!! przecież to szczęscie że sie nic nie stało,zawory nie są (tak przynajmniej wygladaja) walnięte ale za to ścianki poobijane są trochę...stąd ten metaliczny dzwięk który nie zawsze słyszałem. Czy owa śróbka mogła mieć wpływ na szarpanie ,falowanie (co chce podkreślić ,kolejny raz pisząc ,nie zawsze występowało)?? Bo mi się zdaje że tak. Zamówiłem juz gume od przeływki do przepustnicy bo miałem poklejoną i zniszczoną. Dojdzie guma i kupie uszczelki ,złoże ,odpale i napisze jakie efekty.Prawdopodobnie tak ale to wciąż M42 a czemu?
szalwi napisał(a):A wybuchów miałem max 2-3 i to na samym początku
kaczoro napisał(a):Podepnę się pod temat![]()
Pisaliście, że odpięcie sondy lambda nie powinno powodować żadnych zmian w pracy silnika...
Mam u siebie m20b25 po przekładce i jest to silnik, który pierwotnie miał katalizator i lambdę. Natomiast na chwilę obecną silnik nie ma podłączonej lambdy (wtyczka sobie wisi swobodnie) i motor kuleje na wolnych obrotach oraz czuć, że mieszanka jest za bogata... Czy może być to związane z brakiem sondy? Jeśli tak to jak rozwiązać ten problem?
Pozdrawiam.
szalwi napisał(a):Z tego co wiem to w początkach produkcji E36 były silniki z E30 M42
kaczoro napisał(a):Czy może być to związane z brakiem sondy? Jeśli tak to jak rozwiązać ten problem?
Powrót do Układ paliwowy & Spalanie
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości