szalwi napisał(a): Była to musi być ,niema innej opcji
A np. komp od m20b25 w wersji bez kata nie rozwiązałby sprawy?
Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.
Dodaj BMW-e30.PL do wyjątków w programie blokującym reklamy!
szalwi napisał(a):Hmm a mołbyś pokazać obrazek z silnikiem M42 z e36? Acha i mógłbyś przybliżyć od czego jest ten czujnik spalania stukowego?
kaczoro napisał(a):szalwi napisał(a): Była to musi być ,niema innej opcji
A np. komp od m20b25 w wersji bez kata nie rozwiązałby sprawy?
ZTJ napisał(a):szalwi napisał(a):Hmm a mołbyś pokazać obrazek z silnikiem M42 z e36? Acha i mógłbyś przybliżyć od czego jest ten czujnik spalania stukowego?
Tutaj masz przykładowe zdjęcie. Czujnik spalania stukowego wykrywa przedwczesny zapłon mieszanki (przed dojściem tłoka do górnego martwego położenia) i dzięki temu umożliwia bardziej precyzyjne ustalanie momentu zapłonu.
Dobra ale to nie przypadkiem M44??
! NIE! kaczoro napisał(a):Sonda jest przed Kat-em więc nie wydaje mi się że zmiana kompa coś pomoże. katalizator jest od redukcji wydalania dwutlenku węgla,a sonda od mieszanki Powietrze-"zupa"
ZTJ napisał(a):Dobra ale to nie przypadkiem M44??
No co za niedowiarek! NIE!
I jeszcze jedno pytanie,ponieważ jak kupowałem moja Betke to dostalem dolot własnie od E36,czy on bedzie pasował do tego silnika co ja mam? (Pytam się czysto w teorii bo nie mam zamiaru go zmieniać)ZTJ napisał(a):Koledze Kaczoro chodzi zapewne o to, że wersja bez kata (który akurat dwutlenku węgla nie redukuje :wink:) nie miała sondy. W sumie dobrze kombinuje, ale nie mam pojęcia czy taki zabieg można przeprowadzić.
Dzięki za odpowiedzi.szalwi napisał(a):Ej noJuż CI wierze ale wtedy jak wygląda M44 bo widze że żyłem w błędzie
I jeszcze jedno pytanie,ponieważ jak kupowałem moja Betke to dostalem dolot własnie od E36,czy on bedzie pasował do tego silnika co ja mam? (Pytam się czysto w teorii bo nie mam zamiaru go zmieniać)
ZTJ napisał(a):M44 wygląda niemal identycznie- nie pamiętam różnic, ale są kosmetyczne. Dolot, który dostałeś powinien pasować, ale do gazu go nie zakładaj.
łoPowrót do Układ paliwowy & Spalanie
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości