Wszystko co dotyczy alarmów, centralnych zamków, oświetlenia itp.
Post numer:#1
przez DamianK54 » 17 paź 2009, o 00:45
Siemka mam maly problem

mianowicie podczas jazdy zgasla mi bunia i niechciala zapalic, krecilem krecilem i nic... po 30min ruszania wszystkimi kablami pod maska zapalila normalnie ale tylko na moment i znowu zgasla... zdazylem narazie zdiagnozowac ze niedochodzi prad do cewki i wszystkie kable przy silniku wygladaja normalnie tzn niepourywanie czy poodpinane... gdzie szukac przyczyny? silnik b27 odblokowana eta. z gory dzieki za kazda pomoc:)
-
DamianK54
-
Post numer:#2
przez AddaM » 17 paź 2009, o 11:48
Sprawdź czujnik położenia wału. Jeżeli on nie działa - nie ma iskry i pompa paliwa nie chodzi. Więc obadaj czy dochodzi prąd do pompy jak nie to masz przyczynę
-
AddaM
-
Post numer:#3
przez DamianK54 » 17 paź 2009, o 13:52
pompa wlasnie podaje paliwo... wyglada jakby cos styku niemialo ale gdzie jak wszystko wyglada ok?

-
DamianK54
-
Post numer:#4
przez Gr390R » 17 paź 2009, o 14:49
jakie wartości powinien mieć dobry czujnik położeniu wału

-
Gr390R
-
Post numer:#5
przez DamianK54 » 18 paź 2009, o 16:08
Koledzy pomozcie bo juz mnie to irytuje

pompa dostaje prad wiec chyba czujnik polozenia walu jest ok, silnik kreci ale do cewki niedochodzi napiecie...:/?? wszystkie kable wygladaja ok. to moze jakis przekaznik? komp?
-
DamianK54
-
Post numer:#6
przez trusek99 » 18 paź 2009, o 17:18
jesli cewka, kable, czujnik polozenia wału i kopułka jest ok to bankowo komp. tez tak samo mialem i nie grzeb sie w tych czesciach tylko podmien kompa od razu.
-
trusek99
-
Powrót do Elektryka & Oświetlenie