[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

elektryka, alarm, centralny

Wszystko co dotyczy alarmów, centralnych zamków, oświetlenia itp.

Post numer:#46  Postprzez PR0ZAC » 6 paź 2009, o 22:04

Teraz w drzwi wchodzi mi bogata wiązka i nie wiem do czego są dwa gniazda...

1. Elektryka szyby
2. Krańcówka centralnego zamka przy bębenku
3. Siłownik centralnego zamka
4. Lusterko
5. Sterowanie lusterkami

6. ???
7. Dwie końcówki na wsuwkę, podejrzewam że ogrzewanie bębenka zamka ale nie mam pewności. Grzałki nie posiadam niestety więc nie wiem jak wygląda wtyczka...

Obrazek
PROZAC_PERFORMANCE@WP.PL
507-247-871

Obrazek

[center]SWAPY, Black Hella, polerowanie kloszy, regeneracja odbłyśników, chromowanie, cynkowanie. Zapraszam :)[/center]
PR0ZAC
Inżynier

Moje BMW: 328
Nadwozie: Sedan
Silnik: M52B28
Instalacja LPG: TAK

Post numer:#47  Postprzez erp71 » 15 paź 2009, o 02:49

Witam,PROZAC, 7 to na pewno nie jest grzanie bębenka. U mnie jest grzanie ale zimą nie doświadczyłem tego. Sam zastanawiam się co to może być pod nr7. Do grzania zamka ida dwie wtyczki jedna do grzałki bębenka, druga od włącznika grzania który zamontowany jest w mechanizmie klamki. Na zdjęciu zaznaczyłem kabel nr7 jest on dziwnie poprowadzony idzie w góre a później znowu wraca (raczej org zamontowanie kabla bo nikt przede mną nie otwierał drzwi)
Obrazek

Może ktoś wie jak sterowane są ori siłowniki centralnego? na wtyczce od siłownika idzie 5 kabli jak to podłączyć do nie oryginalnej centralki?
Obrazek
erp71
Stażysta

Moje BMW: 3XX
Nadwozie: Coupe
Silnik: M50B25
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#48  Postprzez Globi » 15 paź 2009, o 11:06

erp71 napisał(a):Może ktoś wie jak sterowane są ori siłowniki centralnego? na wtyczce od siłownika idzie 5 kabli jak to podłączyć do nie oryginalnej centralki?

Ja u siebie podłączyłem sterownik centralnego zamka ( http://moto.allegro.pl/item780242167_st ... o_bmw.html ) i podpiłem się, zamyka/otwiera, niebieski i biały oryginalną centralkę wywaliłem :cla:
>>Kupię E30 2dPb<<
Globi
Moderator

Moje BMW: 3xx
Silnik: MxxBxx

Post numer:#49  Postprzez erp71 » 15 paź 2009, o 18:35

Globi, a następne 3 kable (ziel fiol, ziel czar, brązowy) do czego są? Czy u Ciebie przy obecnym podłączeniu master otwiera resztę drzwi? Mógł byś podesłać zdjęcie ori centralki? Albo jej wtyczki? Dzięki :mrgreen:

btw :P A może pod nr 7 w wiązce jest podłączenie do głośniczków w lusterkach? Czy org instalacja bmw z tweeterami miała zwrotnice?
erp71
Stażysta

Moje BMW: 3XX
Silnik: M50B25

Post numer:#50  Postprzez Globi » 16 paź 2009, o 10:58

erp71, przy podłączeniu w innej konfiguracji (pomijając te o których pisałem wyżej ) drzwi się zamykały i otwierały same jak jeszcze była też centralka ori podłączona, niebieski i biały odpowiadają najprawdopodobniej za sam siłownik.

Niestety nie mam zdjęć i nie mam kiedy zrobić :roll:
>>Kupię E30 2dPb<<
Globi
Moderator

Moje BMW: 3xx
Silnik: MxxBxx

Post numer:#51  Postprzez rpautosport » 20 paź 2009, o 09:21

erp71 napisał(a): Sam zastanawiam się co to może być pod nr7.

Głośnik wysokotonowy.
rpautosport

Post numer:#52  Postprzez damian200986 » 22 paź 2009, o 15:40

nie dziala mi kopmputer ktory pokazuje godzine date temperature,itp,oraz swiatla cofania.wie ktos moze co jest tego przyczyna?
damian200986

Post numer:#53  Postprzez Paul » 22 paź 2009, o 16:11

damian200986, co robi ? nic nie wyświetla - wyświetla z błędami? znaki po nim skaczą?
Paul
Profesor

Moje BMW: 320i
Nadwozie: Cabrio
Silnik: M20B20

problem z centralnym zamkiem

Post numer:#54  Postprzez kubus86 » 13 lis 2009, o 16:25

Witam
W moim e30 chyba padł centralny zamek.mam oryginalny centralny ale przestał działać, zero reakcji.Stal się "normalnym" zamkiem to znaczy otwieram i zamykam kluczykiem, nie słychać pracy siłowników-cisza, sprawdziłem bezpiecznik jest cały. Czy może być uszkodzona centralka?jak tak, to jak ja sprawdzic czy dziala?a jak jest padnięta to proponujecie?dziękuje i pozdrawiam.
kubus86

Post numer:#55  Postprzez PR0ZAC » 13 lis 2009, o 23:53

Sprawdź krańcówki. Wyjmij i naciśnij ręcznie. Ich mocowanie nie jest zbyt precyzyjne i wytrzymałe. Możliwe że blaszki wyskoczyły. Jak zdejmiesz boczek to zobacz czy wewnątrz drzwi nic się nie turla :P
PROZAC_PERFORMANCE@WP.PL
507-247-871

Obrazek

[center]SWAPY, Black Hella, polerowanie kloszy, regeneracja odbłyśników, chromowanie, cynkowanie. Zapraszam :)[/center]
PR0ZAC
Inżynier

Post numer:#56  Postprzez kubus86 » 14 lis 2009, o 10:37

Zaraz pójdę i zobaczę ale wydaje mi się jednak ze to nie to.Bo nie działa nawet jak chce zamknąć przez bagażnik ani przez drzwi pasażera zero reakcji a wszystko działo bez problemu aż tu nagle zonk.

Byłem rozkręciłem w drobnym mak auto i oto co odkryłem:
w drzwiach wszystko złożone jak było nic nie lata dla pewności złożyłem wszystko jeszcze raz.
Dobrałem się tak że do centralki sterującej i zobaczyłem co się dzieje: jak zamykam kluczykiem drzwi kierowcy pasażera klapa bagażnika to z tej centralki dochodzą rożnego rodzaju odgłosy a jak otwieram to jest cisza.Sprawdziłem tez bezpiecznik jest ok.

Pytanie:
co to może być?co jest nie tak?uszkodzona centralka?a możne jakiś przekaźnik który steruje centralnym zamkiem?
Dodam ze z elektryka jestem na poziomie wymiany baterii w pilocie.
kubus86

Post numer:#57  Postprzez Piotrw85 » 14 lis 2009, o 18:13

Miałem podobny przypadek przy wymianie centralki przy przecięciu jednego kabla od centralki zaczęła dziwnie skrzeczeć a później już nie działała otwierała drzwi tylko kierowcy z kluczyka reszta była zamknięta, podłączyłem nowy sterownik na pilota i zadziałało na forum gdzieś jest opisane który kabelek do czego służy przy podłączaniu.
Obrazek
Piotrw85
Stażysta

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#58  Postprzez bey » 15 lis 2009, o 11:55

witam

kupilem touring z pewna wada

alarm dziala ale centralny juz nie , generalnie silowniki jak sprawdzalem sa orginalne z bmw , dosalem sie do centralki ale nie wiem o co kaman tam moze byc ... ma ktos jakis pomysl ? centralny w ogole nie dziala , idzie to jakos sprawdzic ? czy wymienic na zupelnie nowy

a i czy w opcji byl tez centralny w tylnej klapie ? chodzi o touringa
bey
Student

Moje BMW: 325eT
Nadwozie: Touring
Silnik: M20B27

Post numer:#59  Postprzez PR0ZAC » 15 lis 2009, o 17:14

Najprościej pożyczyć od kogoś centralkę i wpiąć do siebie. U mnie nie wydaje ona żadnych odgłosów i wszystko działa toteż nie rozbierałem jej. Jeżeli podmianka centralki dałaby pozytywny efekt no to wtedy musiałbyś zaprzyjaźnić się z lutownicą :)
PROZAC_PERFORMANCE@WP.PL
507-247-871

Obrazek

PR0ZAC
Inżynier

Post numer:#60  Postprzez bey » 15 lis 2009, o 18:02

kurdem moja coupe ma centralny ale nie orginalny , znajomy tez sam zakladal , takw iec nie mam nikogo kto by mial orginalny centralny z touringa...
bey
Student

Moje BMW: 325eT
Nadwozie: Touring
Silnik: M20B27

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Elektryka & Oświetlenie