[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Swiat?a

Wszystko co dotyczy alarmów, centralnych zamków, oświetlenia itp.

Post numer:#61  Postprzez kamil.k » 24 paź 2009, o 15:23

wyczyściłem soczewki i jest poprawa ale chce jeszcze wymienic żarówki bo mam jakies tesla

czy blue vision daje bardzo niebieskie swiatło ?? ma ktos foto ?? zabieraja za nie dowod czy nie ??

byłem z sklepie i nie mieli w żadnym tych blue vision.mieli jakis inny model philipsa że sama koncowka byla niebieska .warto takie kupic ??

były też osram + iles tam % wiecej swiatła i nie wiem które kupic

to ze maja mniejsza zywotnosc to znacyz ze ile tak mneij wiecej wytrzymuje ?? miesiąc dwa .pol roku ?? ja w sumie nawet ei paiętam kiedy mi sie ostatni raz spalila zarówka ale mialem zawsze te zwykle

tutaj znalazłem ciekawe porównanie.foto na dole i chyba osram najlepszy kolor ma i widac lepiej

http://images.google.pl/imgres?imgurl=h ... nAOE_t3-Dw
życie polega na sprycie
kamil.k
Moderator

Moje BMW: 327i
Nadwozie: -------
Silnik: m20b27
Instalacja LPG: TAK

Post numer:#62  Postprzez neophyte » 24 paź 2009, o 22:40

Philips daje jaśniejsze światło niż zwykłe żarówki i snop światła jest szerszy (mój pierwszy wyjazd wieczorem - myślałem że halogeny mam włączone). za nie nie zabiorą dowodu - nie są niebieskie tylko światło jest bardziej białe a do tego jest to produkt homologowany. z białym światłem jeździ się tylko gorzej w deszczu wieczorem - tu przewagę mają zwykłe żarówki. nie wiem jak sprawują się Osramy ale będą pewnie podobnie skuteczne.
neophyte
Profesor

Moje BMW: sc2
Nadwozie: Touring
Silnik: K4M 1,6
Instalacja LPG: NIE
Kolejne BMW: 740
Silnik: MxxBxx

Post numer:#63  Postprzez kamil.k » 25 paź 2009, o 09:52

no właśnie mi chodzi o poprawe widocznosci podczas jazdy w nocy jak pada deszcza bo na poprzednich odbłysnikach to sam nie wiedzialem czy mam właczone swiatła czy nie :lol: na tych jeszcze nie jechałem w deszcz tylko po deszcze jak było mokro i widac że cos swieca ale chce zmienic zarówki żeby miec ten problem z głowy

zobacze chyba wezme te z niebieska koncowka bo babka mówiała w sklepie ze cena podobna do blue vision wiec jakosc mam nadzieje tez
życie polega na sprycie
kamil.k
Moderator

Post numer:#64  Postprzez neophyte » 25 paź 2009, o 10:05

tej z niebieską końcówką to bym nie polecał bo może to fajnie wygląda z zewnątrz ale światło nie będzie za dobre.
poza tym zobacz na zdjęciach jak krótki snop światła dają te Emteci. jasno jest tylko tuż przed zderzakiem. dalej jest już słabsze światło niż w Osramach czy Philipsach.
neophyte
Profesor

Moje BMW: sc2
Nadwozie: Touring
Silnik: K4M 1,6
Kolejne BMW: 740

Post numer:#65  Postprzez Leon » 25 paź 2009, o 10:43

kamil.k, Nie kombinuj z jakimiś odpustowymi barwionymi żarówkami + ileś % ala Xenon. - Takie żarówki świeca byle jak ,snop światła jest nierównomierny i źle rozłozony. Żywotnośc takich żarówek też jest duzo mniejsza niż standardowych.
Nie wiadomo jaką wytwarzają temperaturę wię odbłyśnik tez jest narażony.

Jeśli chcesz dobrze widzieć to BlueVision, VisionPlus lub Osram Nightbraker.
Miałem Bluevisiony w Fordzie i świeciły bardzo przyjemnie. Widać było znaczną różnicę.
Do Buni też w przyszłym miesiącu zamontuję Bluevisiony.
Leon
Profesor

Moje BMW: 320i
Nadwozie: Coupe
Silnik: M20B20

Post numer:#66  Postprzez tigre0070 » 25 paź 2009, o 10:52

kamil.k napisał(a):neophyte, mi chodzi o takie jak ta
http://www.allegro.pl/ite...0_55w_2szt.html

wacham sie miedzy tymi a blue vision
nie ma większej różnicy między nimi.
tigre0070

Post numer:#67  Postprzez Michas » 25 paź 2009, o 11:01

ja mam blue vision z jakies 8 miesiecy, jak patrzysz na wprost to nie ma zadnej niebieskiej poswiaty, tylko bardzo fajna biel, wyglada to zdecydowanie lepiej niz jakies zwykle 'zolte' zarowki

co do swiecenia to w sumie jest tam jakas poprawa ale jak dla mnie niewielka, e30 zeby dobrze swiecilo to musi miec ksenon, z tym ze jak ksenon to max 4300K...

niebieskie swiatlo w calibrach omegach i innych golfach wyglada jak kupa, nie wiem jak mozna na to sie zdecydowac... taki swego rodzaju wies tuning :ber:
Michas

Post numer:#68  Postprzez tigre0070 » 25 paź 2009, o 11:11

ja mam 5000k i jest bardzo fajnie :D mialem 4300 i też byłe zajebiście...

polecam i jedne i drugie
tigre0070

Post numer:#69  Postprzez Waski » 25 paź 2009, o 11:44

tigre0070 napisał(a):ja mam 5000k i jest bardzo fajnie :D mialem 4300 i też byłe zajebiście...

polecam i jedne i drugie

dobrze chłopak gada polac mu :D
a tak na powaznie to przerabiałem osramy 100w Philips BlueVision Osram Nightbraker
a teraz mam xenon 4300 i nie zamienił bym tego na żadne z powyższych
zapraszam na fejsa do polubienia czerwonych e30 pełno zdjęć i tapet czerwonych i innych e30 http://www.facebook.com/E30RedLove

K> karoserie e30 wąska lampa stan nadająca się jeszcze do ożywienia auta im starsza tym lepsza
Waski
Profesor

Moje BMW: 3xx
Kolejne BMW: 325i

Post numer:#70  Postprzez Leon » 25 paź 2009, o 11:54

Wiadomo,że zenon to zenon ale koszt większy i mogą być problemy z :police:
Ja tam wolę z nimi nie miec problemów.
Kilku moich znjomych miało jazdy podczas kontroli i potem latali po dowody rejestracyjne do WK, na SKP i szybko wrócili do zwykłych żarówek,
Leon
Profesor

Post numer:#71  Postprzez Waski » 25 paź 2009, o 11:57

jak masz 4300 soczewke i dobrze wyregulowane to nawet nie kapną sie ze to xenon
no chyba ze mu sie ty nie spodobasz to i tak znajdzie coś żeby ci dowód zabrać
policjant tez człowiek
ale jak na dziendobry do niego walom texty znowu czego itd to później jest płacz o dowody
zapraszam na fejsa do polubienia czerwonych e30 pełno zdjęć i tapet czerwonych i innych e30 http://www.facebook.com/E30RedLove

K> karoserie e30 wąska lampa stan nadająca się jeszcze do ożywienia auta im starsza tym lepsza
Waski
Profesor

Moje BMW: 3xx
Kolejne BMW: 325i

Post numer:#72  Postprzez kamil.k » 25 paź 2009, o 12:18

no i kto usunął mojego posta z linkiem ?? co z tego że byl link jak przeciez po otworzeniu nawet jak sie aukcja skończy widac w linku nazwe prodkutu o który pytam i wystarczy wpisac w zpowrotem w wyszukiwareke allegro czy nawet google i już wiadomo o co chodzi

ba jest nawet paa.pl i tam też można sprawdzi o co biega :D chyba warto zmienic zapis w regulaminie bo to tylko utrudnia komunikacje

na razie wyprubuje te zarówki co pisaem albo blu vision skoro piszecie że swieca na biało a nie niebiesko.jak bedzie słaby efekt trzeb bedzie wsadzic ksenon 4300 bo nie chce zabic siebie ani kogoś w nocy przy deszczu
życie polega na sprycie
kamil.k
Moderator

Post numer:#73  Postprzez Leon » 13 lis 2009, o 19:27

Założyłem dzisiaj takie żarówki:
Obrazek
i nastała jasność :jawdrop:
Super sprawa mieć przed samochodem świetlny dywan.
Zwykłe żarówki świecą przy nich jak świeczki.
Kolor światła zwyczajny.
Zapłaciłem 17 zł za 2 szt :cool2: 7
Zobaczymy ile wytrzymają.
Leon
Profesor

Post numer:#74  Postprzez marcin.steven » 24 sty 2010, o 12:46

miałem YH i było idealnie ale zakupiłem BH i stała się tragedia, nic nie widać, więc założyłem xenon 8000K no i świetnie, z nocy zrobił się dzień i to mnie zadowalało ALE jak widzę auto z nowymi lampami i w tym xenon to mi wstyd koło niego przejeźdzać, no ma 2x mocniejsze. Ja się zastanawiam oddać BH do regeneracji czy podczas takiej operacji wymieniają soczewki na nowe? Bo jeśli tak to nie czekam ani dnia
marcin.steven

Post numer:#75  Postprzez wojtaq » 24 sty 2010, o 13:12

marcin.steven napisał(a):miałem YH i było idealnie ale zakupiłem BH i stała się tragedia, nic nie widać, więc założyłem xenon 8000K no i świetnie, z nocy zrobił się dzień i to mnie zadowalało ALE jak widzę auto z nowymi lampami i w tym xenon to mi wstyd koło niego przejeźdzać, no ma 2x mocniejsze. Ja się zastanawiam oddać BH do regeneracji czy podczas takiej operacji wymieniają soczewki na nowe? Bo jeśli tak to nie czekam ani dnia

sprawdź najpierw co jest powodem że słabo świecą
sprawdź ustawienie czy nie świecą zbyt nisko , wysoko lub na boki , w jakim stanie jest wkład lampy czyli soczewka i plastik który ma właśnie odbijać światło , najczęściej on jest już wypalony tam koło żarówki i przez to światła słabo świecą
sprawdź stan szkieł jak bardzo są wypiaskowane
jak już zobaczysz co jest nie halo to wtedy można działać bo po co wymieniać niepotrzebnie dobre elementy
Awaria Motors zaprasza
wojtaq
Moderator

Moje BMW: 740iA
Silnik: M60B40

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Elektryka & Oświetlenie