[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Lusterka podgrzewane

Wszystko co dotyczy alarmów, centralnych zamków, oświetlenia itp.

Post numer:#16  Postprzez pawels5 » 17 sty 2009, o 15:45

muranos napisał(a):ja mam touriga i podgrzewanie lusterek działa po włączeniu grzania tylnej szyby.

tak samo mam, a ponadto nawet jak nie włączę tylnej szyby i jest poniżej zera, to podgrzewanie lusterek włącza się samoczynnie i po jakimś czasie przestaje. Jakby miały grzać cały czas to bez sensu.
pawels5
Inżynier

Moje BMW: 318
Nadwozie: Touring
Silnik: M40B18
Instalacja LPG: TAK

Post numer:#17  Postprzez moher » 17 sty 2009, o 15:55

mi grzały nawet latem, i nie musiłem włączać podgrzewania szyby.
Obrazek
moher
Magister

Moje BMW: 318is
Silnik: M42B18
Instalacja LPG: NIE
Kolejne BMW: 540i
Silnik: M62B44

Post numer:#18  Postprzez luki77 » 17 sty 2009, o 16:39

a jest jakaś możliwość przerobienia sobie zwykłych lusterek na takie grzane, bo jak spytałem się o podgrzewane wkłady w jednym sklepie to mi szczęka opadkła - cuś koło 300 zł!!!
luki77

Post numer:#19  Postprzez jackx-36 » 17 sty 2009, o 18:14

pawels5 napisał(a):
muranos napisał(a):ja mam touriga i podgrzewanie lusterek działa po włączeniu grzania tylnej szyby.

tak samo mam, a ponadto nawet jak nie włączę tylnej szyby i jest poniżej zera, to podgrzewanie lusterek włącza się samoczynnie i po jakimś czasie przestaje. Jakby miały grzać cały czas to bez sensu.

:lol: :lol: :lol: :lol: i pewnie sie same regulują i ustawiaja jak włączysz wsteczny :bag:
jesli , powtarzam jesli nikt nic nie rzeżbił i samoczynnie nie podłaczał/zakładał to lusterka podgrzewane sa cały czas bez względu na to czy włączysz ogrzewanie szyby czy jest ciepło czy zimno GRZEJĄ NA OKRĄGŁO

Luki77 nie trzeba nic przerabiac , wystarczy kupic na allegro całe lusterka od E32 , wkłady sa takie same i w serii były podgrzewane w kazdym egzemplarzu a z elektryką łatwo dasz sobie rade , na pdostawie elektryka z lusterka E32 bedziesz wiedział gdzie sie wpiąc w swoją wiązke , nie stety wiązka lusterek E32 ma inna wtyczke i nie pasuje do e30
Ostatnio edytowano 17 sty 2009, o 18:17 przez jackx-36, łącznie edytowano 2 razy
jackx-36
Profesor

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#20  Postprzez moher » 17 sty 2009, o 18:16

jackx-36, jak widać niektórzy nie rozumieja co sie do nich pisze..
Obrazek
moher
Magister

Moje BMW: 318is
Kolejne BMW: 540i
Silnik: M62B44

Post numer:#21  Postprzez Escobar » 17 sty 2009, o 23:14

jackx-36 napisał(a):
pawels5 napisał(a):

:lol: :lol: :lol: :lol: i pewnie sie same regulują i ustawiaja jak włączysz wsteczny :bag:
jesli , powtarzam jesli nikt nic nie rzeżbił i samoczynnie nie podłaczał/zakładał to lusterka podgrzewane sa cały czas bez względu na to czy włączysz ogrzewanie szyby czy jest ciepło czy zimno GRZEJĄ NA OKRĄGŁO

Luki77 nie trzeba nic przerabiac , wystarczy kupic na allegro całe lusterka od E32 , wkłady sa takie same i w serii były podgrzewane w kazdym egzemplarzu a z elektryką łatwo dasz sobie rade , na pdostawie elektryka z lusterka E32 bedziesz wiedział gdzie sie wpiąc w swoją wiązke , nie stety wiązka lusterek E32 ma inna wtyczke i nie pasuje do e30
i tu jackx-36 nie mogę się z Tobą zgodzic ponieważ zakładając do swojego auta podgrzewane lusterka próbowałem założyc wkłady od e32 z 1990 i e34 z 1991 i okazało się że same zwierciadła w tych autach są minimalnie większe i po wpięciu w zatrzaski blokowały się wewnątrz obudowy.Założyłem od e28 z 1986 i tego problemu nie było .Co do zasilania to jest tak jak napisaliście grzeją cały czas bo są fabrycznie podłączone pod zasilanie silniczków regulacji.
Escobar
Stażysta

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#22  Postprzez jackx-36 » 18 sty 2009, o 09:00

Escobar napisał(a):i tu jackx-36 nie mogę się z Tobą zgodzic ponieważ zakładając do swojego auta podgrzewane lusterka próbowałem założyc wkłady od e32 z 1990 i e34 z 1991 i okazało się że same zwierciadła w tych autach są minimalnie większe i po wpięciu w zatrzaski blokowały się wewnątrz obudowy

hmmm.... byc moze jakies różnice wystepuja , ja wkazdym bądz razie kupiłem od e32 i nic mi nie tarło dla tego napisałem ze mozna , ale jak ty przetrenowales i wyszły jakies spiecia to byc moze i tak byc :roll: akurat w tym wypadku nie bede sie upierał :mrgreen: .
badz co badz nie jest to jakas specjalnie skomplikowana operacja i mozna cos zaadoptopwac z innych modeli bmw , sa tez tacy co kupuja specjalne maty grzewcze i rozklejają lusterka , mozna i w ten sposób jak ktos sie bardzo uprze :D
jackx-36
Profesor

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#23  Postprzez Kropka » 26 paź 2009, o 12:49

Witam serdecznie. Mam do Was ogromną prośbę.
Piszę w tym temacie, bo nie chcę robić bałaganu..
Robię remont auta i przed malowaniem elementów chcę kupić nowe lusterka do szerokiej.. Problem polega na tym, że moje ponoć są podgrzewane, a nigdzie takich nie mogę znaleźć.. a muszę je wymienić bo to aluminiowe mocowanie jest w ohydny sposób skorodowane.. :(
Jak to wygląda..? Co trzeba podmienić w lusterkach, aby nowe też grzały..?
Czy da się to w ogóle zrobić..?
Kropka
Student

Moje BMW: 316i
Nadwozie: Coupe

Post numer:#24  Postprzez Strzelba » 26 paź 2009, o 13:39

wystarczy podmienic wiazke i szklo i to wszystko
Nie zadawaj mi na PW pytań po co, dlaczego itp - nie odpowiem, a Ty dostaniesz bonusik. Forum jest do zadawania pytań!!!
NIE ODPISUJE NA PW DOTYCZĄCE DOSTĘPU DO GIEŁDY i SMSy chyba że chcesz bonusik

Czapki bejsbolówki z logo forum
Strzelba
Administrator

Moje BMW: 328iC
Nadwozie: Cabrio
Silnik: M52B28
Kolejne BMW: 318iS
Nadwozie: Coupe