[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Elektryczne szyby, kilka pytań.

Wszystko co dotyczy alarmów, centralnych zamków, oświetlenia itp.

Post numer:#121  Postprzez kmx-ind » 1 wrz 2009, o 15:18

u mnie w sedanie '84 nie pasuja mechanizmy z szerokiej na otwory wiec jednak drzwio sie chyba roznia
Chrysler Grand Voyager Limited
Yamaha Dragstar
kmx-ind
Student

Moje BMW: 3xx
Nadwozie: Sedan
Silnik: MxxBxx
Instalacja LPG: NIE
Kolejne BMW: 7xx

Post numer:#122  Postprzez TOMO26 » 1 wrz 2009, o 21:52

Pietrek napisał(a):Otwory montażowe będą pasowały, ale mechanizm nie będzie pasował do szyby ! Czy to jest tak bardzo nie zrozumiałe ? Co z tego że silniczek przykręcisz do drzwi jak nie poskładasz tego razem z szybą ? :duh: No chyba że jednach szcesz wymieniać również szyby ...

Ano właśnie o to mi chodziło, teraz wszystko jasne. Nie tyle niezrozumiałe po prostu bardziej skupiłem się jakoś na mocowaniach do drzwi a o mocowaniu mechanizmu do szyby nie pomyślałem ale i tak nic z tego bo szyb nie będę wymieniał. Muszę w takim razie poszukać elektryki do wąskiej lampy (tylko czy od sedana będą pasowały do coupe)?
TOMO26
Uczeń

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#123  Postprzez kmx-ind » 1 wrz 2009, o 22:21

w waskiej od 4d do 2d nie podejdzie w szerokiej tak
Chrysler Grand Voyager Limited
Yamaha Dragstar
kmx-ind
Student

Kolejne BMW: 7xx

Post numer:#124  Postprzez BeMek_E30 » 8 wrz 2009, o 19:16

ma może ktoœ schemat instalacji do przełšczników razem z blokadš szyb?
BeMek_E30

Post numer:#125  Postprzez zetor116 » 25 paź 2009, o 12:35

A czy mechanizmy pasują z e34 do e30 ?
zetor116

Elektryczne szyby problem ...

Post numer:#126  Postprzez kavka » 1 lis 2009, o 02:06

Witam .

Zakładam el. szybki do szerokiej , mechanizmy i szyby mam od wąskiej , tylko mam problem:
Do czego podpiąć tą wtyczke , żeby działały jak w oryginale (czyli przy otwarciu drzwi i po przekręceniu zapłonu )?
Obrazek
Obrazek

I czy jest jakaś możliwość regulacji szyb na prowadnicach , bo idą dość powoli i się zacinają a regulowałem już jak mogłem i dalej to samo ?

Za pomoc z góry dzięki .

Pozdrawiam
Obrazek
kavka
Stażysta

Moje BMW: 335i
Nadwozie: Coupe
Silnik: M30B35
Instalacja LPG: TAK

Post numer:#127  Postprzez Waski » 1 lis 2009, o 09:49

taka biała kość pod kierownicą wtyczka ci tylko w jedno miejsce będzie pasować co do regulacji to chyba nie ma żadnej
zapraszam na fejsa do polubienia czerwonych e30 pełno zdjęć i tapet czerwonych i innych e30 http://www.facebook.com/E30RedLove

K> karoserie e30 wąska lampa stan nadająca się jeszcze do ożywienia auta im starsza tym lepsza
Waski
Profesor

Kolejne BMW: 325i

Post numer:#128  Postprzez wojtaq » 1 lis 2009, o 10:00

właśnie ta wtyczka niezabardzo mi pasuje żeby była wpinana do tej białej kości
tutaj wygląda typowo na męską i damską wtyczke ktore ze soba trzeba zlaczyc tylko ja nie widze pod kierownica takiego kabla i nie wiem czy dobrze trzeba szukac czy jednak brac z innego miejsca prad?
tylko skad ?
Awaria Motors zaprasza
wojtaq
Moderator

Moje BMW: 740iA
Nadwozie: -------
Silnik: M60B40

Post numer:#129  Postprzez Pietrek » 1 lis 2009, o 14:35

Żeby to działało po otwarciu drzwi to potrzebujesz przekaźnik który jest montowany pod nogami kierowcy, i jest z taką małą wiązką której wtyczki wpina się w wiązke i złącze x "domek" :) mam coś takiego w garażu , możesz podjechać i sobie pooglądać jak ta wiązka wygląda :)
Pietrek
Moderator

Moje BMW: 325e
Silnik: m20b25

Post numer:#130  Postprzez PR0ZAC » 1 lis 2009, o 15:08

Jak do wtyczki nie masz gniazda to się nie przejmuj tylko odetnij wtyczkę i podepnij się pod plusa spod kości stacyjki tylko puść to przez przekaźnik żeby przypadkiem kości nie spalić.

Żeby szyby chodziły gładko to wyjmij szyby i umyj nitrem brzegi z resztek uszczelki. Zakładam że mechanizmy nasmarowałeś prawidłowo wcześniej je czyszcząc. Odkręć jeszcze mocowania prowadnic szyb, odchyl na zewnątrz i dopiero przykręć.
Powodzenia :cool2:
PROZAC_PERFORMANCE@WP.PL
507-247-871

Obrazek

[center]SWAPY, Black Hella, polerowanie kloszy, regeneracja odbłyśników, chromowanie, cynkowanie. Zapraszam :)[/center]
PR0ZAC
Inżynier

Moje BMW: 328
Silnik: M52B28

Post numer:#131  Postprzez zetor116 » 4 lis 2009, o 23:25

Potrzebuję konkretnej odpowiedzi czy te mechanizmy z bmw E34 podejdą do BMW E30 mówie o drzwiach przednich liczę się z przeróbkami
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
zetor116

Post numer:#132  Postprzez PR0ZAC » 6 lis 2009, o 00:21

Bardzo podobne ale... Silniczki te same, zębatki też. Długości nożyc wyglądają podobnie więc powinno wejść. Brakuje takiej listewki ale przełożysz ją od siebie. Jak rozbierzesz to będziesz wiedział ocb. No i te plastitki co chodzą w prowadnicach są kwadratowe ale też możesz przełożyć okrągłe od siebie z korbowych podnośników. Upewnij się jeszcze czy wtyczki pasują i można zakładać.
Powodzenia :)
PROZAC_PERFORMANCE@WP.PL
507-247-871

Obrazek

[center]SWAPY, Black Hella, polerowanie kloszy, regeneracja odbłyśników, chromowanie, cynkowanie. Zapraszam :)[/center]
PR0ZAC
Inżynier

Moje BMW: 328
Silnik: M52B28

Post numer:#133  Postprzez zetor116 » 6 lis 2009, o 19:26

PROZAC napisał(a):Bardzo podobne ale... Silniczki te same, zębatki też. Długości nożyc wyglądają podobnie więc powinno wejść. Brakuje takiej listewki ale przełożysz ją od siebie. Jak rozbierzesz to będziesz wiedział ocb. No i te plastitki co chodzą w prowadnicach są kwadratowe ale też możesz przełożyć okrągłe od siebie z korbowych podnośników. Upewnij się jeszcze czy wtyczki pasują i można zakładać.
Powodzenia :)

Z wtyczką niema problemu najmniejszego, bo i tak kable będą puszczone od zera tyle, że ktoś w SB pisałże to nie będzie działąć, że to przerabiał :((((
zetor116

Post numer:#134  Postprzez erp71 » 6 lis 2009, o 23:25

Od dedykowanych do e30 różni się, zaznacz na zdjęciach wymiary każdego elementu a ja zrobie fotki i podeśle dla e30 będziesz miał porównanie i ułatwienie dla ewentualnej modyfikacji. Pozdr.
erp71
Stażysta

Moje BMW: 3XX
Silnik: M50B25

Post numer:#135  Postprzez zetor116 » 7 lis 2009, o 00:19

erp71 napisał(a):Od dedykowanych do e30 różni się, zaznacz na zdjęciach wymiary każdego elementu a ja zrobie fotki i podeśle dla e30 będziesz miał porównanie i ułatwienie dla ewentualnej modyfikacji. Pozdr.

A jesteś w stanie zrobić i podesłać te zdjęcia do jutra do godziny 10 ?? bardzo by mi na tym zależało
zetor116

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Elektryka & Oświetlenie