[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

czasami nie pali na jeden gar

Wszystko co jest związane z układem zasilania, instalacje LPG itp.

czasami nie pali na jeden gar

Post numer:#1  Postprzez debauched » 11 lis 2009, o 15:10

witam, taki oto problemik mam:

przy wyzszych predkosciach obrotowych np. 5800 na jedynce i szybkiej zmianie biegu na 2, silnik traci moc, przestaje przyspieszac i lomocze, a dokladnie przestaje palic na ktorys cylinder, trwa to jakies 15 sek i jest ok. zauwazylem tez ze przy szybkiej jezdzie, np 140km/h i naglym hamowaniu np do 90 i bez zmiany biegu, takze przestaje palic na jakis cylinder przez te 10 - 15 sek. na gazie i na benzynie to samo. gaz sekwencja. wiecej objawow nie zauwazylem bo mam ten samochod dopiero 3 dni.

jak myslicie, to sprawa rozrzadu? szklanki? pozdrawiam
debauched

Post numer:#2  Postprzez szalwi » 11 lis 2009, o 15:20

No rozrządu jak dla mnie napewno nie ani szklanek. To coś z elektryką. Albo ze strony wtrysków albo świec
Obrazek
szalwi
Inżynier

Moje BMW: 320
Nadwozie: Coupe
Silnik:
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#3  Postprzez beem_e30 » 11 lis 2009, o 16:13

wygląda na to ze coś nie łączy przy przyspieszaniu i hamowaniu,
ja bym sprawdził najpierw czy kable dobrze włożone są na świecach i na kopułce to na pierwszy rzut a jeśli nie to, może być ze wtryskiwacz któryś szaleje lub ma słabe napięcie , kabelek gdzieś się przeciera
beem_e30
Student

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#4  Postprzez debauched » 11 lis 2009, o 16:28

tez mam nadzieje ze to zaplon, jesli chodzi o wtryskiwacze, to to sie dzieje na benzynie i gazie

[ Dodano: 15-11-2009, 13:56 ]
czesc, oblukalem sprawe troche dokladniej, nie chodzi o szybka zmiane biegu, itp. wiec tak:

jesli mam pow 4tys obrotow przez chwile utrzymywane to przy hamowaniu silnikiem dluzej niz ze 2 sek, potem juz nie pali na jeden gar jakies 10 sek.

silnik wkreca sie do ocinki, itp, rano tylko przez pol sekundy jakas szklanka stuka przy rozruchu.

co wy na to koledzy? pozdro

[ Dodano: 05-01-2010, 19:27 ]
czesc, wlasnie mam rozebrany silnik, zdjalem walek, dzwignie, pestki (ogolnie w zlym stanie cale towarzystwo) i po koleji zaczelem wyciagac szklanki, 6 wyszlo, biore 7 i jej gora zostala mi rece... :):):) tak wiec na rano bede chcial miec sprzet poskladany, napisze czy to bylo wina tej usterki

ps. wstawilem ekstra walek, dzwignie przezwoite, a szklanki poza taj jedna sa dobre
debauched

Post numer:#5  Postprzez Scigacz » 3 kwi 2010, o 01:40

oby ten zabieg pomogl jak nie to elektryka
4x4+ śmigiełko na masce =moj ideał
Scigacz
Uczeń

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Powrót do Układ paliwowy & Spalanie