Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.
Dodaj BMW-e30.PL do wyjątków w programie blokującym reklamy!
winy szukaj w czujniku ja do swojego m42b18 muszę wsadzić czujnik z m40b18 żeby pokazywał temperaturę ale jakoś ostatnio nie mam czasu żeby rozebrać pół silnika żeby to wymienic:/
wymień czujnik i będziesz miał po kłopocie eh wyraznie ci napisał ze podskakuje na pozycje 0 i staje a nie że raz pokazuje temperature raz niejaro111 napisał(a):wskazowka moze sie ruszac bo przewod raz styka a raz nie... pozdro
lem to od razu grzecznie stanął na 1/4 (mili hehe)
banan878 napisał(a):witam czy moze mi ktos pomoc. nieee moge znalesc czujnika temperatury w m40. mam taki problem bo wskazowka od temperatury po przekreceniu zapłonu ruszy sie pare milimetrów i podczas jazdy jej połozenie sie nie zmienia. czego to moze byc przyczyna??
Waski napisał(a):dzisiaj sie pomęczyłem i wymieniłem ten czujnik na ten z m40 i wskaźnik działa bez kłopotu wiec u ciebie jest na pewno to samo na 100%
po obejrzeniu tych czujników zauważyłem 1 tylko różnice
czujnik z m40 ma tylko jedną wsuwkę a ten z is ma 2
nie wiem czy to jest wina zegara czy tego czujnika niebieskiego??

czyli mamy ten sam problem... myśloałem że może akurat ten kabel jest z nieodpowiednim zlutowany, ale nie jest ok. zielono biały z zielono białym. (sprawdzałem w rysunku układu elektrycznego z m40 i m50)marcine30 napisał(a):i temperatura wskakuje tylko na poziom zero(podnosi się na niebieskie pole) Został przełożony silnik wraz z całą Wiązka elektryczną. co poradzicie??
Powrót do Elektryka & Oświetlenie
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 2 gości