[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Wskaznik temperatury nie dziala.

Wszystko co dotyczy alarmów, centralnych zamków, oświetlenia itp.

Wskaznik temperatury nie dziala.

Post numer:#1  Postprzez ICEMAN » 8 kwi 2008, o 13:48

Tak jak w temacie. Po swapie na 3.0i wszystko jest ok, oprocz tego ze wskaznik temperatury nie podnosi sie. Po przekreceniu zaplonu wskazowka podskakuje na pozycje zero ale w miare nagrzewania sie silnika nic sie nie dzieje i zostaje w pierwotnym polozeniu. Spotkal sie ktos z czyms takim?
ICEMAN

Post numer:#2  Postprzez jaro111 » 8 kwi 2008, o 18:21

wydaje mi sie ze wina sa kabelki... najlepiej podlacz stary czujnik i go podgrzej... jesli wskazowka nie ruszy to znaczy ze uszkodziles jakis przewod podczas przekladki... wskazowka moze sie ruszac bo przewod raz styka a raz nie... pozdro :cool2:
jaro111

Post numer:#3  Postprzez Waski » 8 kwi 2008, o 19:25

heh ja mam ten sam kłopot wskazówka sie rusza wiec jest podłączona :) winy szukaj w czujniku ja do swojego m42b18 muszę wsadzić czujnik z m40b18 żeby pokazywał temperaturę ale jakoś ostatnio nie mam czasu żeby rozebrać pół silnika żeby to wymienic:/

objaw mam taki jak ty wiec to na pewno czujnik tez u ciebie :) wymień czujnik i będziesz miał po kłopocie

[ Dodano: 08-04-2008, 19:27 ]
jaro111 napisał(a):wskazowka moze sie ruszac bo przewod raz styka a raz nie... pozdro :cool2:
eh wyraznie ci napisał ze podskakuje na pozycje 0 i staje a nie że raz pokazuje temperature raz nie
zapraszam na fejsa do polubienia czerwonych e30 pełno zdjęć i tapet czerwonych i innych e30 http://www.facebook.com/E30RedLove

K> karoserie e30 wąska lampa stan nadająca się jeszcze do ożywienia auta im starsza tym lepsza
Waski
Profesor

Moje BMW: 3xx
Nadwozie: Coupe
Silnik: MxxBxx
Instalacja LPG: NIE
Kolejne BMW: 325i

Post numer:#4  Postprzez zygi1066 » 8 kwi 2008, o 20:37

u mnie też jakoś ostatnio szwankuje :/ ostatnio skakał coś koło czerwonego pola, a jak mu zaje :cen: lem to od razu grzecznie stanął na 1/4 (mili hehe)
zygi1066
Profesor

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#5  Postprzez ICEMAN » 9 kwi 2008, o 00:17

Dzieki za info
Jutro sproboje z czujnikiem ze strego silnika i sie zobaczy :)
ICEMAN

Post numer:#6  Postprzez Waski » 10 kwi 2008, o 23:25

dzisiaj sie pomęczyłem i wymieniłem ten czujnik na ten z m40 i wskaźnik działa bez kłopotu wiec u ciebie jest na pewno to samo na 100%
po obejrzeniu tych czujników zauważyłem 1 tylko różnice

czujnik z m40 ma tylko jedną wsuwkę a ten z is ma 2 :)
zapraszam na fejsa do polubienia czerwonych e30 pełno zdjęć i tapet czerwonych i innych e30 http://www.facebook.com/E30RedLove

K> karoserie e30 wąska lampa stan nadająca się jeszcze do ożywienia auta im starsza tym lepsza
Waski
Profesor

Post numer:#7  Postprzez ICEMAN » 11 kwi 2008, o 00:00

Wiec wczoraj po podpieciu wskaznika ze starego silnika (eta) wskaznik dziala po zagrzaniu zapalniczka ale po wkreceniu tego czujnika czyli po polaczerniu z masa silnika wskazowka zaraz leci na max. W kazdym razie problem wyraznie tkwi w czujniku. Kupie orginal od M30 wtedy zobacze ;)
Dzieki!!
ICEMAN

Post numer:#8  Postprzez Waski » 28 cze 2008, o 21:26

banan878 napisał(a):witam czy moze mi ktos pomoc. nieee moge znalesc czujnika temperatury w m40. mam taki problem bo wskazowka od temperatury po przekreceniu zapłonu ruszy sie pare milimetrów i podczas jazdy jej połozenie sie nie zmienia. czego to moze byc przyczyna??

znajduje sie on pod kolektorem dolotowym w bloku jest on 2 od strony wiska
albo ci padł albo z innej bemki masz wsadzony

Waski
Profesor

Post numer:#9  Postprzez algida » 11 lis 2009, o 23:31

Waski napisał(a):dzisiaj sie pomęczyłem i wymieniłem ten czujnik na ten z m40 i wskaźnik działa bez kłopotu wiec u ciebie jest na pewno to samo na 100%
po obejrzeniu tych czujników zauważyłem 1 tylko różnice

czujnik z m40 ma tylko jedną wsuwkę a ten z is ma 2 :)

więc jeżeli ja robiłem swapa z m40 na m50 i mi nie działa temperatura na licznikach, to mam wsadzić czujnik od m40 w blok tak? a jeżeli wsadze w zegary wskaźnik od m50 to coś da?
"Proste są dla szybkich samochodów, zakręty są dla szybkich kierowców" C. McRae
algida
Uczeń

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#10  Postprzez ogare21bmw » 11 lis 2009, o 23:42

Ja mam też taki problem jak dochodzi do połowy wskaźnika to zaczyna wariować :evil: nie wiem czy to jest wina zegara czy tego czujnika niebieskiego??
Tylko BMW E30 :) Obrazek
ogare21bmw
Student

Moje BMW: 325i
Silnik: M20B25
Instalacja LPG: TAK

Post numer:#11  Postprzez kamil325 » 12 lis 2009, o 09:54

witam. ja mam podobny problem wskaźnik dochodzi do połowy jest wszytsko oki a puxniej wchodzi na 3/4 albo na czerwone pole... dlaczego ??
mam tez podobny problem z wskaźnikiem od paliwa rezerwa sie pali a wskaźnik lata jak mu sie podoba ... co to może byc ??
kamil325

Post numer:#12  Postprzez Leon » 12 lis 2009, o 14:51

Te wskaźniki temperatury tak mają i należy się przyzwyczaić albo wymienić na nowe.
Mój jak dostanie strzała w szybkę to się uspokaja :mrgreen:
Leon
Profesor

Moje BMW: 320i
Silnik: M20B20

Post numer:#13  Postprzez marcine30 » 12 lis 2009, o 17:58

Kurcze cos z tą temperatura jest nie tak. Ja mam problem podobny wsadziłem silnik m 30 b35 i temperatura wskakuje tylko na poziom zero(podnosi się na niebieskie pole) Został przełożony silnik wraz z całą Wiązka elektryczną. co poradzicie??
marcine30
Uczeń

Moje BMW: 330ci
Nadwozie: Cabrio
Silnik: m54b30
Kolejne BMW: e61
Nadwozie: Touring
Silnik: M57d30

Post numer:#14  Postprzez algida » 12 lis 2009, o 22:04

marcine30 napisał(a):i temperatura wskakuje tylko na poziom zero(podnosi się na niebieskie pole) Został przełożony silnik wraz z całą Wiązka elektryczną. co poradzicie??
czyli mamy ten sam problem... myśloałem że może akurat ten kabel jest z nieodpowiednim zlutowany, ale nie jest ok. zielono biały z zielono białym. (sprawdzałem w rysunku układu elektrycznego z m40 i m50)
"Proste są dla szybkich samochodów, zakręty są dla szybkich kierowców" C. McRae
algida
Uczeń

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#15  Postprzez KędziorCG » 13 lis 2009, o 11:21

ja tez tak mam ale jak walne w deske nad licznikiem jest juz ok :D
Obrazek
KędziorCG
Magister