[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Problem z odpalaniem m20

Wszystko co jest związane z układem zasilania, instalacje LPG itp.

Problem z odpalaniem m20

Post numer:#1  Postprzez kilss » 13 lis 2009, o 21:27

Witam jeżeli temat niejest w tym dziale co trzeba to sorki :oops:

Tydzień temu pojechałem beemka do innego miasta oddalonego 50km od mojego. Gdy wyjeżdzałem beemka odpaliła normalnie na benzynie co prawda troche dziwnie chodziła tak jakby paliła na 5 garów, ale przełaczyła sie na gaz i chodziło normalnie na wszystkie gary(I od czasu do czasu tylko falowała na wolnych obrotach). Zgasiłem ja normalnie i poszedłem na 15min do kumpla na mieszkanie, gdy wróciłem beem niechiała odpalić ani na benzynie ani na gazie :cen: Nastepnego dnia podjechałem po nia i odpalilismy na pych.
Wczoraj musiałem podjechac do innego miasta oddalonego 10km, odpaliła tak samo jak wczesniej(czyli palac na 5 garow) Przełaczyłem na gaz i auto normalnie chodziło, gdy wrociłem do domu zgasiłem ja na chwilke i probowałem znow odpalic i odpaliła ale strasznie ciezko;/
Myśle ze niejest to wina ukladu zapłonowego bo wymieniałem w ostatnim czasie przewody, swiece, palec, kopułke. A paliwo jest dostarczane do silnika bo sprawdzałem, tylko niewiem jak moze wygladac sprawa z wtryskami bo sprawdzałem to na przewodzie koło silnika.

Jak myślicie co to moze byc?? Bo juz mnie to strasznie irytuje :mad2:
kilss

Post numer:#2  Postprzez ogare21bmw » 13 lis 2009, o 23:52

Wiele rzeczy jest które mogą nie działać! Pierwsze to powinieneś sprawdzić czy pompa chodzi i podaje paliwo! Bo jeśli jeździłeś na oparach to pompa sie zaciera i nie pracuje tak jak powinna albo w twoim przypadku raz pracuje raz nie! Filtr paliwa może jest zatkany?
Tylko BMW E30 :) Obrazek
ogare21bmw
Student

Moje BMW: 325i
Nadwozie: -------
Silnik: M20B25
Instalacja LPG: TAK

Powrót do Układ paliwowy & Spalanie