[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

[touring m40] bak paliwa

Wszystko co jest związane z układem zasilania, instalacje LPG itp.

Post numer:#16  Postprzez Jabol » 15 lis 2009, o 14:12

Tutaj najprawdopodobniej przewód przelewowy jest to 3......
Jabol

Post numer:#17  Postprzez bey » 16 lis 2009, o 13:24

tak jak pisal strzelba mam takie ustrojstwo ,

jest to waz powrotny co wchodzi w bak do rurki i leci przez lewa komore do prawej ...

wkladam tam pret probuje przepchac no ale nie idzie zatkane na amen , dmucham powietrzem 8 bar i tez nic nie daje to

nie mam juz pomyslu , sciagniecie baku mi nic nie da bo i tak nie bede mial dojscia zeby to przepchac , wiec nie wiem co zrobic teraz .....

idzie moze jakos to obejsc ? ale to jak zrobic zeby wacha z lewej sie przelewala do prawej hmm lub jak to przepchac dziadostwo

ok update maly

przepchalem to mniejszym precikiem rurka jest drozna powietrze przechodzi no ale ...

ale nie rozumiem jak to dziala ? jak ma wziasc benzyne z lewej komory do prawej ?

myslalem ze ta rurka ma jakies dziurki w lewej komorze no ale nic takiego nie ma , zadnego weza przelewowego tez nie widze tak wiec nie wiem na jakiej zasadzie to dziala bo powrot beny idzie ale bene bierze pompa z prawej wiec jest obieg do prawej strony a co z lewa ?
bey
Student

Moje BMW: 325eT
Nadwozie: Touring
Silnik: M20B27
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#18  Postprzez mck » 16 lis 2009, o 18:01

Generalnie sam mam odkąd wymieniałem u siebie zbiornik taką rozkminę i faktycznie za przelewanie powinien odpowiadać ten metalowy przewód WEWNĄTRZ zbiornika.

Tego węzyka na dole nie ma w zbiornikach 63 litrowych, tylko w 55 i to widać na realoem (wkejone przez kogoś rysunki to zbiornik 55l, a ten przez strzelbę to 63l)

Paliwo z drugiej komory musi być chyba jakoś podciśnieniowo zasysane czy coś w ten deseń O_O W każdym bądź razie ten wewnętrzny wężyk kończy się wewnątrz takiego "fartucha" który jest w zbiorniku i w obrębie którego zanużona jest pompa z koszem, smokiem itp.

Wiem też, żę jak miałem dziurę w tej prawej komorze z pompą to po zdjęciu zbiornika z auta okazało się, że w lewej jest jeszcze ponad 5 litrów paliwa..

Jakiś słaby patent bmw na to wymyśliło...;/
Obrazek
mck
Stażysta

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#19  Postprzez bey » 16 lis 2009, o 21:48

tak wiec juz to odkrylem wlasnie ...

nalalem do lewej komory beny zeby zalalo ta rurke i ejektor i zaczolem dmuchac cisnieniem w rurke i wuala benka wylewala sie w prawej komorze :D , wiec musi miec jakies otwory czy cos ta rurka na dnie lewej komory ze zasysa bene z lewej i pompuje do koszyka w prawej :) , u mnie byla zatkana ta rurka , pomogl preparat na rdze cos jak wd40 ale lepsze , no i jutro zaloze bak i zobacze czy to pomoglo

ps jak oproznilem bak to mialem ok 20 litrow :) a rezerwa juz swiecila od jakiegos czasu :)
bey
Student

Moje BMW: 325eT
Nadwozie: Touring
Silnik: M20B27
Instalacja LPG: NIE

Poprzednia strona

Powrót do Układ paliwowy & Spalanie