[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Wolne obroty po rozgrzaniu

Wszystko co jest związane z układem zasilania, instalacje LPG itp.

Post numer:#16  Postprzez tigre0070 » 22 lis 2009, o 00:25

Menel, takiego gazownika to i ja mam :) i sondę sprawdza tak jak się powinno , kompem a nie miernikiem :) (tak tak , porządne warsztaty mają taki sprzęt) nie piszę tego po to żebyś się jakoś urażony poczuł czy coś. Cieszy mnie to że są jeszcze ludzie którzy robią dobrze robotę :)
tigre0070

Post numer:#17  Postprzez ZTJ » 22 lis 2009, o 01:13

tigre0070 napisał(a):Menel, takiego gazownika to i ja mam :) i sondę sprawdza tak jak się powinno , kompem a nie miernikiem :) (tak tak , porządne warsztaty mają taki sprzęt) nie piszę tego po to żebyś się jakoś urażony poczuł czy coś. Cieszy mnie to że są jeszcze ludzie którzy robią dobrze robotę :)

Podłączając się do ecu, czy komputera instalacji gazowej (w sterownikach od II gen. wzwyż)? Miernikiem można jak najbardziej badać, nie widzę przeciwwskazań :)
ZTJ
Magister

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#18  Postprzez tigre0070 » 22 lis 2009, o 01:24

ZTJ, ja też nie , ale lepiej wychodzi kompem :)
tigre0070

Post numer:#19  Postprzez Menl » 22 lis 2009, o 12:41

tigre0070, co to znaczy "wychodzi lepiej " ? Test to test . Nie ma roznicy czy kompem czy miernikiem.
Menl

Post numer:#20  Postprzez tigre0070 » 22 lis 2009, o 13:30

Menel, na kompie masz wykres liniowy , dokładniejszy pomiar , miernik jest trochę za wolny do badania sondy ,ale w zupełności wystarczy...
tigre0070

Post numer:#21  Postprzez Menl » 22 lis 2009, o 13:48

No wlasnie, jak wystarczy to wystarczy. Wynik jest najwazniejszy. Wiec mi jest ryba czy to jakis szpanerski bananowy komputer czy stary poczciwy miernik.
Menl

Post numer:#22  Postprzez ZTJ » 22 lis 2009, o 16:20

tigre0070 napisał(a):na kompie masz wykres liniowy , dokładniejszy pomiar , miernik jest trochę za wolny do badania sondy ,ale w zupełności wystarczy...

Wciąż nie odpowiedziałeś na moje pytanie- chodzi Ci o ECU, czy kompa gazowego? Z ciekawości pytam i sorry za off top'a ;)
ZTJ
Magister

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#23  Postprzez Menl » 22 lis 2009, o 16:23

Kompa gazowego w tym przypadku brak bo mam stara instalacje i tu nie ma sie gdzie podpiac. Co innego w mojej ostatniej e34 gdzie byla sekwencja.
Menl

Post numer:#24  Postprzez ZTJ » 22 lis 2009, o 16:30

Kompa gazowego w tym przypadku brak bo mam stara instalacje i tu nie ma sie gdzie podpiac. Co innego w mojej ostatniej e34 gdzie byla sekwencja.

No wiem, ale byłem ciekaw co Tigre napisze ;). Widziałem nieraz odczyty sondy z kompa gazowego i był to najzwyklejszy pomiar napięcia wraz z małym wykresem graficznym, który nic wielkiego nie wnosi. A jak to pokazuje ECU? Przecież to tylko napięcie od 0 do 1V i tutaj nic się więcej nie wymyśli :)
ZTJ
Magister

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#25  Postprzez tigre0070 » 22 lis 2009, o 17:31

ZTJ napisał(a):tigre0070 napisał/a:
na kompie masz wykres liniowy , dokładniejszy pomiar , miernik jest trochę za wolny do badania sondy ,ale w zupełności wystarczy...

Wciąż nie odpowiedziałeś na moje pytanie- chodzi Ci o ECU, czy kompa gazowego? Z ciekawości pytam i sorry za off top'a ;)
już tłumaczę , chodzi mi tutaj o pomiar przez podłączenie kompa do auta kolego :) i oczywiście chodzi mi o diagnozę na benzynie , do gazu o ile wiem zawsze podłącza się kompa :)
tigre0070

Post numer:#26  Postprzez ZTJ » 22 lis 2009, o 19:47

tigre0070 napisał(a):już tłumaczę , chodzi mi tutaj o pomiar przez podłączenie kompa do auta kolego :) i oczywiście chodzi mi o diagnozę na benzynie , do gazu o ile wiem zawsze podłącza się kompa :)

OK :)
ZTJ
Magister

Moje BMW:
Silnik:

Poprzednia strona

Powrót do Układ paliwowy & Spalanie